wondzorg

Geavanceerde wondzorg

 • Wondverzorging

  De wondverzorging bij patiënten brengt diverse uitdagingen met zich mee voor clinici. Wonden moeten worden behandeld, maar daarbij moet de huid gezond blijven en moeten patiënten worden beschermd tegen infecties. 3M begrijpt wat hierbij allemaal komt kijken en combineert verschillende technologieën met elkaar, zoals kennis van kleefstoffen en het effect hiervan op de huid, verbandmateriaal en de wisselwerking hiervan met de huid en vloeistoffen, en materialen die compressie leveren. Onze portfolio omvat huidvriendelijke oplossingen die aansluiten bij de behoeften van uzelf als clinicus en die van uw patiënten.


3M-oplossingen voor wondverzorging


 • veneuze ulcus

  Een eenvoudige oplossing voor de verzorging van Ulcus Cruris

  Voor de behandeling van oedeem in de onderste extremiteiten en veneuze ulcus wordt meestal compressietherapie gebruikt. Verlichting van de pijn en het ongemak bij veneuze ulcus en de verzorging van chronisch oedeem dat tot deze zweren kan leiden, hoeft niet ingewikkeld te zijn voor u of uw patiënten. 3M heeft een eenvoudige oplossing om effectieve, gestandaardiseerde zorg te bieden.

  3M heeft compressietherapie een belangrijke impuls gegeven door materialen te ontwikkelen met Intelligent Compression Dynamics, ofwel comfortabele, therapeutische compressie voor de verzorging van ulcus cruris. Het 3M™ Coban™ 2 Layer-compressiesysteem biedt een innovatieve, comfortabele en toch stevige sleeve die voortdurend de juiste compressie geeft om oedeem te verminderen.


 • schuimverband

  Huidvriendelijke oplossingen voor de verzorging van huidscheuren

  Bescherm de huid van patiënten met huidscheuren en verlicht het ongemak met eenvoudige, huidvriendelijke oplossingen.

  Gebruik een alcoholvrije barrièrefilm om de huid te beschermen tegen lichaamsvloeistoffen, kleeflagen en wrijving: 3M™ Cavilon™ Niet-Prikkende Barrièrefilm

  Minimale tot matige absorptie: 3M™ Tegaderm™ Absorbent - Transparant Absorberend Verband

  Matige tot zware absorptie: 3M™ Tegaderm™ Foam Niet Klevend Schuimverband met 3M™ Siliconen Hechtpleister voor de fixatie.


 • verband

  Huidvriendelijke oplossingen voor decubitus

  Decubitus is een beschadiging van de huid en/of het onderliggende weefsel, meestal op een plek waar bot dicht onder de huid zit. De zweer ontstaat door druk of een combinatie van druk en wrijving.  Aan de behandeling van decubitus zijn hoge kosten verbonden. Preventie is dus belangrijk, niet alleen om vermijdbare schade terug te dringen, maar ook om de kosten te verlagen. Om decubitus te voorkomen moet er in de eerste plaats voor worden gezorgd dat de huid intact en beschermd blijft.

  Hoe decubitus wordt geclassificeerd. Huidbeschadiging door incontinentie verhoogt het risico op druknecrose. Klik hier voor meer informatie over preventie en de juiste huidverzorging


 • Beheer van exsudaat

  Ondersteuning van clinicus bij een effectief beheer van exsudaat

   

  Als exsudaat niet goed wordt beheerd, kan dit tot complicaties leiden, zoals huidbeschadiging, pijn en een verminderd welzijn van de patiënt. De heling duurt langer, wat een extra belasting vormt voor de patiënten en de gezondheidszorg. Kennis en begrip van best practices op het gebied van wondexsudaat, beoordeling en de juiste verbandkeuze zijn essentieel voor een effectief beheer, goede resultaten voor de patiënt en een hogere efficiëntie en productiviteit van de gezondheidszorg.

   

  Contact opnemen met een klinisch specialist