Ziekenhuisoplossingen voor decontaminatie en sterilisatie

Ziekenhuisoplossingen voor decontaminatie en sterilisatie

Houd uw chirurgische instrumenten steriel

Chirurgische instrumenten moeten volgens de richtlijnen voor infectiepreventie grondig worden gereinigd en gesteriliseerd om een veilig gebruik te garanderen. Professionals uit de gezondheidszorg en lifesciences over de hele wereld vertrouwen op 3M voor de bewaking van alle fasen van het sterilisatieproces, waaronder de bewaking van apparatuur, lading, pakketten en blootstelling. Met onze uitgebreide portfolio en diverse opleidingsmogelijkheden helpt 3M u de juiste decontaminatieoplossingen te vinden voor uw sterilisatiebehoeften. Neem contact op met een specialist voor meer informatie.


Samen kunnen we het risico op infectie verkleinen

 • 6.4

  Van alle patiënten in Nederland krijgt 4,9% een zorggerelateerde infectie, waarvan 36% POWI(Nederland : Rijksinstituut Volksgezondheid & Milieu , Prezies prevalentie ziekenhuizen 2015). In België is dit 7,1% waarvan 16% POWI. (België: Scientific Institute National Health ISP-WIV 2012).

 • £ 1 miljard

  Volgens het National Audit Office in het Verenigd Koninkrijk leiden zorggerelateerde infecties jaarlijks tot minstens 5000 doden en kosten ze de NHS meer dan £ 1 miljard.2

 • Ziekenhuisinfecties hebben 37.000 doden tot gevolg

  Volgens een conservatieve schatting door de EU leiden ziekenhuisinfecties per jaar tot 37.000 doden en tot € 5,48 miljard aan kosten, exclusief productiviteitsverlies.3


Innovatieve oplossingen voor decontaminatie en sterilisatie

 • Cup

  3M heeft al meer dan 50 jaar een uitstekende reputatie op het gebied van innovatieve sterilisatieproducten. Onze sterilisatieproducten en -oplossingen leveren een bijdrage aan de verbetering van de kennis, de professionaliteit en de productiviteit van de hele sterilisatieafdeling.

  U zult verrast zijn over het verschil dat de aanpak, de training en de oplossingen van 3M kunnen maken voor uw ziekenhuis of zorginstelling. Bovendien werken wij met u samen om aan uw specifieke behoeften te voldoen, van de uitdagingen waarmee faciliteiten voor acute zorg te maken hebben tot de speciale behoeften van chirurgische poliklinieken en instellingen voor eerstelijnsgezondheidszorg.


Bewaak de sterilisatie-effectiviteit met 3M

 • De hoge tijdsdruk bij reprocessing van materialen op sterilisatie is een grote uitdaging. Er mogen naar patientveiligheid echter geen toegevingen gedaan worden om de normen, aanbevelingen en aanbevolen procedures na te leven.

    

  1. Keuze
   Er zijn 3M-producten voor elke stap van het sterilisatieproces
  2. Kwaliteit
   3M-sterilisatieoplossingen zijn conform internationaal erkende normen
  3. Betrouwbaarheid
   U kunt er altijd op vertrouwen dat de metingen en resultaten van de producten van 3M nauwkeurig en consistent zijn
  4. Innovatie
   3M begrijpt uw uitdagingen en biedt de juiste oplossingen om deze aan te pakken

  Bij 3M zetten we onze toonaangevende rol, sterilisatieproducten, diensten en educatieve mogelijkheden voor u in.

  Contact opnemen met een specialist

Ladingscontrole, pakketcontrole, blootstellingsbewaking, gegevensregistratie, apparatuurcontrole

Best practices

 • Diagram van best practices

  Belangrijke stappen in het proces voor sterilisatiebewaking

  Voor een optimale betrouwbaarheid kan het volledige sterilisatieproces worden gemonitord met de sterilisatieoplossingen van 3M. Lees hieronder meer over best practices voor sterilisatie:


Stoompenetratietests


 • Stoompenetratietests zijn de originele Bowie & Dick-testpakketten, die worden vermeld in ISO 11140-3, en alternatieve penetratietests. Deze alternatieve tests moeten voldoen aan de vereisten in ISO 11140-4 en werken ofwel met chemische indicatoren ofwel met parametrische indicatoren (VK). In Europa worden vaak fysieke indicatoren gebruikt, zoals het 3M Electronic Test System (ETS).

  Elke test heeft zijn eigen voor- en nadelen. Chemische indicatoren zijn bijvoorbeeld gemakkelijk in het gebruik, maar als er een probleem wordt geregistreerd, is het moeilijk om de oorzaak te achterhalen. Een parametrische penetratietest levert gegevens op die kunnen worden gebruikt om de oorzaak van het probleem te vinden.

  Let op: als uw kwaliteitssysteem op Europese normen is gebaseerd, kan het nodig zijn om periodiek of zelfs dagelijks een luchtlekkagetest uit te voeren.

  Ga naar onze producten voor decontaminatie en sterilisatie om te zien hoe onze oplossingen uw processen voor apparatuurcontrole kunnen ondersteunen.

  Lees hoe 3M u kan helpen met de best practices voor sterilisatie in uw instelling.

  Contact opnemen met een specialist
   

Gebruik van indicatoren

 • Een biologische indicator detecteert het feitelijke doden van microbiële sporen in de sterilisator, terwijl een chemische indicator (CI) alleen aangeeft dat aan een of meer van de kritieke parameters voor sterilisatie is voldaan.

  De nieuwe technologie van 3M werkt bijzonder snel. Onze BI's leveren in slechts één uur resultaat. Het is niet praktisch om elke lading gedurende uren of dagen in quarantaine te plaatsen, zoals bij de conventionele BI's. Daarom adviseert 3M het gebruik van 3M™ Attest™ Super Rapid Readout biologische indicatoren en testpakketten, die maar één uur nodig hebben.

  Door de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de bewakingsgegevens die u ontvangt, kan regelmatig gebruik van een BI bijdragen aan een verbetering van het sterilisatieproces en betere zorgresultaten.

  Ontdek hoe 3M u kan helpen met de best practices voor sterilisatie in uw instelling.

  Contact opnemen met een specialist

Sterilisatiegarantie: richtlijnen en normen

Krijg toegang tot het exclusieve e-learningportaal van de 3M Health Care Academy als hulpmiddel bij de naleving!


Informatiebronnen

Contact opnemen met 3M voor een adviesgesprek

3M helpt bij de naleving van best practices op het gebied van sterilisatie om de veiligheid en de resultaten voor patiënten te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe wij uw organisatie kunnen helpen.


Referenties

  1. Health Protection Agency (2011) English National Point Prevalence Survey on Healthcare-Associated Infections and Antimicrobial Use, 2011
  2. National Patient Safety Agency: The Economic Case: Implementing near-patient alcohol handrub in your trust, 2004
  3. ECDC, Surveillance of surgical site infections in Europe, 2008-2009, Stockholm. ECDC, 2012.