Hypothermiepreventie

Hypothermiepreventie

 • Oplossingen voor patiëntverwarming
  Een normotherme patiënt is een veiligere, tevredenere en minder dure patiënt

  Onbedoelde hypothermie kan eenvoudig worden voorkomen. Onderzoek laat zien dat verwarming van patiënten om een kerntemperatuur van 36 ºC of hoger te behouden, tot betere resultaten leidt doordat het aantal complicaties in verband met onbedoelde hypothermie wordt teruggedrongen. Hypothermie kan leiden tot hogere sterftecijfers, een langer verblijf in het ziekenhuis en een grotere kans op wondinfecties.1-6 3M biedt oplossingen voor patiëntverwarming die het herstel van de patiënt bevorderen. Neem contact met ons op om te zien hoe 3M uw organisatie kan helpen om de doelen op het gebied van patiëntverwarming te bereiken.

  Neem contact op met een klinisch specialist


Hulp bij het maken van de juiste keuze voor uw patiënt

 • De kern op temperatuur
  De kern op temperatuur

  Lees hoe artsen patiënten proactief op temperatuur kunnen houden, door de lichaamskerntemperatuur van de patiënt voortdurend te bewaken en tussen de 36 °C en 37,5 °C te houden, vanaf het moment dat de patiënt de preoperatieve ruimte binnenkomt tot het moment dat hij of zij wordt ontslagen uit de recovery.

 • Waarom Bair Hugger?
  Waarom Bair Hugger?

  Een betrouwbare, beproefde oplossing: we helpen artsen al meer dan dertig jaar bij het handhaven van normothermie bij operatiepatiënten, met ongeëvenaard klinisch bewijs voor de werking van Bair Hugger oplossingen voor patiëntverwarming. Producten waarop u kunt vertrouwen, voor patiënten die op u vertrouwen. Omdat elke patiënt lid is van onze familie.

 • Wat is er nieuw?
  Wat is er nieuw?

  We maken niet alleen producten bij 3M. We werken ook als partner samen met zorgverleners. We leveren hoogwaardige onderzoeken en educatieve tools om normothermie te behouden voor uw operatiepatiënten. Verken en download hier de nieuwste bronnen.


Het belang van hypothermiepreventie

 • Preoperatieve zorg
  Preoperatieve zorg

  In gepubliceerde richtlijnen wordt aangeraden om preoperatief met forced-air warming te starten op de afdeling of de SEH en de verwarming tijdens de hele intraoperatieve fase voort te zetten.2 Het voorverwarmen van patiënten gedurende slechts 10 tot 20 minuten voorafgaand aan een algehele anesthesie, draagt bij aan de totale warmte-inhoud van het lichaam van de patiënt, waardoor perioperatieve hypothermie kan worden voorkomen en postoperatieve rillingen worden verminderd.3

  Neem contact op met een expert

 • Intraoperatieve zorg
  Intraoperatieve zorg

  Alle operatiepatiënten die algehele of plaatselijke anesthesie ondergaan, ongeacht hun leeftijd, gewicht of andere factoren, lopen kans op een temperatuurdaling door redistributie (Redistribution Temperature Drop of RTD). Onderzoek heeft aangetoond dat de kerntemperatuur van het lichaam tijdens het eerste uur na de inleiding van algehele anesthesie met wel 1,6 °C kan dalen,1 waardoor het risico op onbedoelde perioperatieve hypothermie en de bijbehorende complicaties toeneemt.2,4

  Bekijk onze producten voor patiëntverwarming

 • Postoperatieve zorg
  Postoperatieve zorg

  NICE adviseert patiënten actief te verwarmen met forced-air warming totdat ze worden ontslagen van de recovery of totdat ze het behaaglijk warm hebben.2 Door hypothermie en vasoconstrictie na een operatie te voorkomen, wordt het risico op wondhypoxie geminimaliseerd en worden de wondgenezing en de weerstand tegen infecties bevorderd. Bij hypothermische patiënten duurt het herstel bovendien langer dan bij patiënten met een normale lichaamstemperatuur.5

  eLearning over patiëntverwarming


3M™ oplossingen voor patiëntverwarming

 • 3M™ Bair Hugger™ Verwarmingsjassysteem dat door de patiënt kan worden ingesteld
  3M™ Bair Hugger™ Verwarmingsjassysteem dat door de patiënt kan worden ingesteld

  Forced-air verwarmingsjassen

  Bair Hugger verwarmingsjassen bieden in één handig product zowel comfort als klinische verwarmingsmogelijkheden tijdens het hele perioperatieve proces. De jas wordt in plaats van een traditioneel katoenen hemd gebruikt en de patiënt kan de luchttemperatuur zelf regelen om het behaaglijk warm te hebben op de afdeling. De jas kan ook in een klinische omgeving worden gebruikt, met verwarmingsapparatuur in de operatiekamer en de recovery.

  Meer informatie over Bair Hugger verwarmingsjassen

 • 3M Bair Hugger™ Therapy
  3M™ Bair Hugger™ Verwarmingsdekensysteem

  Forced-air verwarmingsdekens

  Er zijn meer dan 170 klinische studies gepubliceerd over de effectiviteit van forced-air warming. Bij de meeste hiervan werd het Bair Hugger systeem gebruikt. We hebben een patiëntverwarmingsdeken voor elke chirurgische positie, elke procedure en elke patiënt. We hebben meer dan 30 jaar klinische ervaring en tot op heden zijn er meer dan 300 miljoen patiënten met onze oplossing verwarmd. Wij bieden u dan ook een betrouwbare en beproefde oplossing waarmee patiënten sneller herstellen.

  Meer informatie over het Bair Hugger systeem

 • 3M Ranger™-systemen
  3M™ Ranger™ Bloed- en vloeistofverwarmingssysteem

  Bloed-/vloeistofverwarming en irrigatieverwarming

  Het Ranger™ Bloed- en vloeistofverwarmingssysteem met SmartHeat™ technologie is geschikt voor vrijwel alle behoeften op het gebied van vloeistofverwarming, van KVO (Keep Vein Open) tot meer dan 30 liter per uur. Er zijn diverse wegwerpsets beschikbaar voor uw uiteenlopende behoeften op het gebied van vloeistofverwarming, zoals standaardsets, sets voor kinderen en high flow sets. Daarnaast bieden we verschillende irrigatieverwarmingssets.

  Meer informatie over het Ranger systeem

 • 3M™ Bair Hugger™ Temperature Monitoring Systeem
  3M™ Bair Hugger™ Temperature Monitoring Systeem

  Temperature monitoring systeem

  Het Bair Hugger temperature monitoring systeem is een niet-invasief systeem voor nauwkeurige bewaking van de kerntemperatuur. Het systeem meet de kerntemperatuur van de patiënt doorlopend met een betaalbare sensor voor eenmalig gebruik. Dit zorgt voor standaardisatie van de temperatuurbewaking tijdens het hele perioperatieve proces, omdat slechts één consistente bewakingsmethode wordt gebruikt.

  Meer informatie over het Bair Hugger temperature monitoring systeem


Contact opnemen met 3M voor een adviesgesprek

3M helpt niet alleen om hypothermie in ziekenhuizen terug te dringen, maar verhoogt ook de efficiëntie, de effectiviteit en het comfort voor de patiënt. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe wij uw organisatie kunnen helpen.


Referenties

  1. Sessler D.I. (1997) Current concepts: mild perioperative hypothermia. New England Journal of Medicine, No. 336, Vol. 24, pp. 1730-1737.
  2. National Institute of Clinical Guidance – Clinical Guideline 65 – Inadvertent perioperative hypothermia – The management of inadvert perioperative hypothermia in adults
  3. Horn, E.P. Bein, M.D. (2011), Prophylaxis of Perioperative Hypothermia in Patients undergoing general anaesthesia by short time pre-warming. Anaesthesiology.
  4. Kurz A, Sessler DI, Lenhardt R. Perioperative normothermia to reduce the incidence of surgical-wound infection and shorten hospitalization. Study of Wound Infection and Temperature Group. N Engl J Med 1996; 334: 1209-1215 Flores-Maldonado A, Medina-Escobedo CE, Rios-Rodriguez HM, Fernandez-Dominguez (2001) Mild perioperative hypothermia and the risk of wound infection. Arch Med Res 32:227-231
  5. Tülsner, J. Zentrale Aufnahme/Zentrum, für ambulante und Kurzzeitchirurgie, Ruppiner Kliniken GmbH, Neuruppium. Case report, 2010, Arizant Healthcare Inc.