Lymfoedeem in de Praktijk

Behandelen van lymfoedeem voor een actief leven

Patiënten met lymfoedeem helpen een zo gezond mogelijk en kwalitatief goed leven te laten leiden.

Lymfoedeem en chronisch oedeem zijn aandoeningen die worden gekenmerkt door zwellingen onder de huid die ontstaan door lymfevocht dat zich in de weefsels net onder de huid ophoopt. De zwellingen komen het vaakst voor in armen en benen, maar kunnen zich ook ergens anders voordoen. Deze aandoeningen veroorzaken pijn en ongemak, hebben invloed op de mobiliteit en het uiterlijk van de patiënt en kunnen de geestelijke gezondheid van de patiënt nadelig beïnvloeden wat gevolgen heeft voor de kwaliteit van leven van de patiënt.

Onze doelstelling is om dergelijke problemen te verlichten en de patiënt in staat te stellen een meer mobiel en vitaal leven te laten leiden. Compressietherapie is wereldwijd geaccepteerd als een effectief onderdeel van de behandeling van lymfoedeem en chronisch oedeem.

Lees onze artikelen over de aandoening, kom meer te weten over de 3M™ Coban™ 2 Twee Lagen-compressiesystemen, bekijk onze educatievideo's en blader door onze informatiebronnen, oplossingen en ondersteuningsmaterialen.

  • Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel (interstitium) als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Zie onze artikelen of bekijk onze video's voor meer informatie over de behandeling van lymfoedeem en het lymfestelsel.

  • Chronisch oedeem (ook wel oedeem genoemd) wordt gedefinieerd als een abnormale opeenhoping van extracellulair vocht in het weefsel die langer dan drie maanden aanhoudt en niet 's nachts of met hoogleggen volledig vermindert. Zwelling in de enkels, voeten, benen, armen en handen, maar ook de romp en nek kunnen vele oorzaken hebben, maar als deze niet worden behandeld, kunnen verdere complicaties, pijn en ongemak voor de patiënt ontstaan.

  • 3M heeft de technologie achter de compressietherapie voor het behandelen van lymfoedeem een belangrijke impuls gegeven door materialen voor een comfortabele, therapeutische compressie te ontwikkelen. Ontdek hoe het 3M™ Coban™ 2 Twee Lagen Compressiesysteem oedeem effectief vermindert, de genezing bevordert, wonden kleiner laat worden en de pijn in de benen vermindert.

  • Als huisarts is het van cruciaal belang om continu medische zorg aan patiënten in de gemeenschap te bieden. Het eerste contact van een patiënt is meestal de huisarts: in de huisartsenpraktijk, thuis of zelfs in een verzorgingshuis. Bij de diagnose van oedeem en het aanbevelen van de vereiste behandeling, moet een holistische benadering in overweging worden genomen. Daartoe behoren de medische voorgeschiedenis van de patiënt en een grondig onderzoek van het oedeem en de huid. Als onderdeel van de diagnose zou de patiënt kunnen worden doorverwezen naar specialistische zorgverleners die bevoegd en bekwaam zijn in en voor de zorg voor patiënten met lymfoedeem, in de eerste- of tweedelijnszorg voor verdere beoordeling of behandeling.

  • Zie wat deskundigen hebben te vertellen en lees de aanbevelingen van zorgverleners en patiënten.

  • Dit zijn professionele zorgverleners die zich bezighouden met de diagnose en behandeling van patiënten met chronisch oedeem en lymfoedeem.

  • Elke patiënt met lymfoedeem verschilt wat betreft het type lymfoedeem dat ze hebben, het stadium ervan, de aangedane ledematen, hun levensstijl, werk en gezinsleven en of ze andere medische aandoeningen hebben. Het is belangrijk om de mogelijke beperkingen van een patiënt te begrijpen en hen te ondersteunen bij de beste zorg van hun lymfoedeem in het dagelijks leven. Hoewel een individueel behandelplan kan worden opgesteld, zijn er standaardpraktijken die nodig zijn waaronder hoe ze hun huid kunnen verzorgen, consistent gebruik van compressie, oefeningen en manuele lymfedrainage. Door deze praktijken in het dagelijks leven op te nemen, vermindert het risico op complicaties zoals infectie, huidbeschadiging en verhoogde zwelling.


Contact opnemen met 3M voor meer informatie

Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe wij uw organisatie kunnen helpen.

  • Lees de antwoorden op de veelgestelde vragen over de producten en oplossingen van 3M voor de gezondheidszorg

  • Breid uw professionele kennis uit met de 3MSM Health Care Academy

  • Neem contact met ons op als u een vraag hebt over de producten of diensten van 3M voor de gezondheidszorg