Doktoren en zorgprofessionals bekijken online leermodules

Meningen en aanbevelingen van deskundigen

 • Leer van ervaren zorgverleners die patiënten met lymfoedeem behandelen, en zie hoe 3M™ Coban™ 2 Twee Lagen Compressiesysteem patiënten heeft geholpen om te gaan met hun aandoening.


 • Lymfoedeemspecialisten hebben al lang erkend dat niet-elastische zwachtels met weinig rek leiden tot een hoge werkdruk en een lagere rustdruk. Daardoor ontstaan piekdrukken die een massagewerking hebben en de lymfestroom stimuleren (Lymphoedema Framework, 2006).

 • Elke patiënt is anders en dat geldt ook voor hun wonden. Daarom vereist wondzorg een gespecialiseerde opleiding, expertise alsook klinisch redeneren. Als wondexpert kunt u worden geconfronteerd met uitdagingen bij de wondzorg van uw patiënten. Daartoe behoren de behandeling van complexe wonden alsmede behoud van de gezonde huid van de patiënt en bescherming tegen infectie.

 • 3M ondersteunt permanent scholing en toegang tot opinieleiders en peers, en educatieve inhoud die kennis vertaalt in positieve gezondheidsresultaten. Betere naleving van gezondheidsrichtlijnen kan een positieve invloed hebben op de resultaten en tevredenheid van de patiënt.


Ontmoet onze deskundigen

 • Verpleegkundig consulent lymfoedeem

  Denise Hardy
  RGN, BSc (Hons) Palliatieve zorg

  • Verpleegkundig consulent lymfoedeem – Kendal Lymphology Centre
   Adviserend verpleegkundige voor Lipoedema UK en het Lymphoedema Support Network
  • "Met mijn achtergrond in de palliatieve zorg is lymfoedeem de afgelopen 30 jaar een belangrijk onderdeel van mijn carrière als verpleegkundige geweest.
  • Ik heb talloze klinieken in de NHS opgezet en onlangs heb ik het Kendal Lymphology Centre opgericht, een afhankelijke kliniek die zorg levert voor twee gezondheidsinstanties. Wij zien patiënten, ook indien nodig kinderen, die aan allerlei aandoeningen lijden, waaronder lipoedeem.
  • Ik heb ook artikelen geschreven en gepubliceerd en heb in het buitenland gewerkt, overwegend in Kenia, waar ik zorgverleners heb getraind in het behandelen van lymfoedeem als gevolg van borstkanker.
  • Meer informatie over onze dienstverlening kan worden gevonden op onze website: www.kendal-lymphology.org.uk"
  • Wat is lipoedeem en hoe wordt die gediagnosticeerd?
 • Raadpleeg regelmatig onze pagina over de educatieoplossingen voor lymfoedeem. Wij blijven meer artikelen en informatie van onze deskundigen uit de praktijk over het omgaan met chronisch oedeem en lymfoedeem toevoegen.

Aanbevelingen van zorgverleners en patiënten

 • Zorgverlener die het compressiesysteem bij een patiënt controleert

  "Mijn patiënten kunnen weer in hun eigen schoenen." — Marcia Hauter, M.D., Wound Healing Center, Normal, IL

 • Patiënt met een gezwachteld been die een kind voorleest

  "Ik heb ongeveer een jaar een veneus ulcer gehad. Op een gegeven moment was mijn hele onderbeen aangedaan. Toen ik het 3M™ Coban™ 2 Twee Lagen Compressiesysteem ging gebruiken, begon mijn been te genezen. Na twee maanden had ik geen pijnstillers meer nodig. Dankzij het 3M™ Coban™ 2 Twee Lagen Compressiesysteem kon ik gemakkelijker mijn dingen doen en mijn leven weer oppakken." — Dorothy Leonard, Yuma, AZ.

 • Zorgverlener die compressietherapie bij een patiënt aanbrengt

  "Mijn patiënten vinden dit systeem geweldig omdat de eerste foamlaag aan de huid blijft hecht waardoor de tweede laag niet verschuift. Ik denk dat jullie geen beter systeem dan dit systeem met twee lagen kunnen maken." — Andrzej Stypko, M.D., Hopkins County Memorial Hospital, Sulphur Springs, TX

 • Zorgverlener met patiënt die glimlacht

  "Ons personeel vindt het 3M™ Coban™ 2 Twee Lagen Compressiesysteem gemakkelijk in het gebruik en ze hebben maar weinig tijd nodig om te leren hoe zij de andere leden van ons team kunnen trainen in het gebruik van dit systeem. Het stelt mij gerust om te weten dat mijn personeel de zwachtel niet te strak of te los aanbrengt." — Joseph Snow, M.D. Concord Hospital Wound Healing Center, Concord, NH.

 • Lymfoedeem getuigschriften

  "Het heeft mijn leven volledig veranderd." — Kevin Hussey, of Clarke's Beach, Newfoundland, Canada.


Contact opnemen met 3M voor meer informatie

Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe wij uw organisatie kunnen helpen.