Lymfoedeem in de praktijk
Inspirerende scholing Krachtige geloofwaardigheid

Continue scholing van 3M

 • 3M ondersteunt permanent scholing en toegang tot opinieleiders en peers, en educatieve inhoud die kennis vertaalt in positieve gezondheidsresultaten. Betere naleving van gezondheidsrichtlijnen kan een positieve invloed hebben op de resultaten en tevredenheid van de patiënt. Vind hier beste praktijken en positiedocumenten van nationale en internationale organisaties en verenigingen.


Belangrijk bewijs ter ondersteuning van het 3M™ Coban™ 2 Lagen Compressiesysteem

Oedeemvermindering

 • Oedeemvermindering

  Belangrijk bericht: Uit drukmetingen onder de zwachtels bij aanbrengen en op dag 7 vóór verwijdering bleek dat het Coban 2-Lagen compressiesysteem voor een comfortabele, huidvriendelijke en duurzame compressie zorgt ter ondersteuning van oedeemvermindering en genezing van de ulcera.

   Resultaten: Coban 2-lagen systeem toonde aan de druk in de loop der tijd beter te kunnen behouden en bewees effectief te zijn bij de behandeling van veneuze beenulcera met als extra voordelen een hoge verdraagzaamheid en eenvoudige applicatie en verwijdering.

   Relevantie: Het Coban 2-lagen compressiesysteem was net zo effectief als de op zink gebaseerde zwachtels die in deze studie worden beschreven, met als voordeel dat ze gemakkelijker aan te brengen en te verwijderen zijn.

   Auteurs: Giovanni Mosti, MD; Aldo Crespi, MD, Vincenzo Mattaliano, MD. Wounds 2011;23(5):126-134.


Comfort voor de patiënt

 • comfort voor de patiënt coban 2

  Belangrijk bericht: De veiligheid van het Coban 2-Lite compressiesysteem werd bewezen bij patiënten met een ABPI van 0,5-0,8 en werd goed verdragen door patiënten die normaal gesproken niet met compressie zouden worden behandeld. Coban 2-Lite systeem had ook gunstige effecten op het huidcapillair systeem.

   Resultaten: De gemiddelde rustdruk was 28 mmHg, er trad geen pijn of drukgerelateerde huidbeschadiging op en de Laser Doppler-beoordelingen wezen op significante verbeteringen van de dermale microcirculatie onder het Coban 2-Lite systeem.

   Relevantie: Ongeveer 30% van de patiënten vereisen verlaagde compressie en omdat artsen bang zijn dat ze schade aanrichten, passen ze de producten die ze gebruiken aan tot lagere drukken. Dit leidt tot minder effectiviteit. Dit is een zwachtel die een veilige en effectieve compressie biedt voor de risicovolle populatie wanneer het zoals voorgeschreven wordt aangebracht.

   Auteurs: Arnold A, Lutze S, Jünger M, Haase H, Bichel J*, Schuren J*, Ladwig A J Clin Microcirc Hemorheol 2013, vol. 53(3), 281-293.


Minder afzakken

 • minder afschuiven coban 2

  Belangrijk bericht: Een artikel waarin de klinische uitdagingen met traditionele meerlagige compressieverbanden worden samengevat en hoe het Coban 2-laags compressiesysteem voldoet aan de criteria van een ideaal verband en dat door een aantal klinische onderzoeken is bewezen dat het effectief is met minder afzakken en comfort voor de patiënt.

   Resultaten: Coban 2-Lagen systemen zijn geschikt voor veel verschillende patiënten, met minder afzakken en effectieve, consistente druk voor de behandeling van oedeem.

   Relevantie: Gerespecteerde klinische auteurs hebben de studies en ervaringen samengevat die de werkzaamheid van Coban 2-Lagen systemen ondersteunen.

   Auteurs: Vowden K, Vowden P, Partsch H, Treadwell T. Wounds International 2011; 2(1).


Wondgenezing

 • wondgenezing coban 2

  Belangrijk bericht: Sterkste bewijs ter ondersteuning van 3M™ Coban™ 2-Lagen compressiesysteem vergeleken met Profore™

   Resultaten: Uit een 7 dagen durend onderzoek was er statistisch minder afschuiven, significant hogere verbeteringen in fysieke symptomen en scores voor het dagelijks leven, en geen verschillen in wondgenezing met het Coban 2 Layer-compressiesysteem dan met Profore. Bovendien gaf 72% van de patiënten de voorkeur aan het Coban 2- Lagen compressiesysteem boven Profore.

   Relevantie: Klinische problemen die verband houden met traditionele 3- en 4-laags zwachtelsystemen zijn o.a.: afschuiven, log, warm en pijnlijk 's nachts

   Auteurs: Moffatt C, Edwards L, Collier M, Treadwell T, Miller M, Shafer L, Sibbald G, Brassard A, McIntosh A, Reyzelman A, Price P, Kraus SM Walters SA, Harding KG Int Wound J 2008:5(2):267-279.


Verbeteren van de klinische resultaten en kosteneffectiviteit van de behandeling van beenulcera

 • kosteneffectieve behandeling van beenulcera

  De database van THIN (The Health Improvement Network) bevat informatie over ruim 11 miljoen patiënten van 562 huisartsenpraktijken in het Verenigd Koninkrijk en is een representatieve weergave van de Britse bevolking op het gebied van demografie en verspreiding van ziekten. Deze real-life studie beoordeelde de klinische resultaten en de kosteneffectiviteit van drie compressiesystemen (3M ™ Coban ™ 2-laags compressiesysteem, * UrgoKTwo ™ en ** Profore ™) bij de behandeling van nieuw gediagnosticeerde VLU's in het Verenigd Koninkrijk, vanuit het perspectief van de NHS (National Health System).

  ** Profore is een handelsmerk van Smith & Nephew


Op zoek naar meer informatie?

 • International Lymphoedema Framework
  Non-profitorganisatie ter verbetering van de behandeling van lymfoedeem. Werkt samen met nationale organisaties

  Website
 • Non-profitorganisatie gericht op de voorlichting van artsen, zorgverleners en het publiek over lipoedeem en de symptomen, zodat het vroeger kan worden gediagnosticeerd en behandeld.

  Website
 • Opgericht voor de pijnverlichting van beenulcera en gerelateerde aandoeningen door de implementatie van een bekroond model dat patiënten motiveert en in staat stelt verantwoordelijkheid voor hun zorg te nemen, het lijden te verzachten en het aan deze aandoening gekoppelde stigma te verminderen

  Website
 • The Lymphoedema Support Network is een geregistreerde non-profitorganisatie en de Britse nationale patiëntenvereniging voor lymfoedeem.

  Website
 • Non-profitorganisatie ter ondersteuning van mensen met kanker

  Website
 • Gelooft in de noodzaak om een ​​op samenwerking gebaseerde, holistische, op based practice onderzoek op het gebied van wond expertise te bevorderen, wat een uitstekende zorgstandaard in Schotland en daarbuiten mogelijk maakt.

  Website
 • De British Lymphology Society is een dynamische en innovatieve vereniging met een sterke stem voor en ondersteuning van degenen die betrokken zijn bij de zorg en behandeling van mensen met lymfoedeem en gerelateerde lymfeaandoeningen, waaronder lipoedeem.

  Website
 • The Primary Care Dermatology Society (PCDS) is de toonaangevende vereniging voor huisartsen met een passie voor dermatologie en huidchirurgie

  Website
 • Streeft naar verspreiding van informatie, stimulering van onderzoek en meer bewustwording van alle aspecten van goede klinische praktijken voor wondpreventie en -behandeling

  Website
 • Verbetering van de klinische zorg voor mensen met wonden, streven naar de hoogst mogelijke standaarden voor onderzoek, ontwikkeling en voorlichting ter ondersteuning van industriële en klinische ontwikkeling voor wondzorg.

  Website
 • Non-profitorganisatie die streeft naar ondersteuning van goed geïnformeerde hoogwaardige zorgverlening door artsen die zeer goed vertrouwd zijn met de principes van beste praktijken in alle aspecten van de levensvatbaarheid van weefsels.

  Website
 • Voorlichtingsbedrijf over wondzorg die conferenties, evenementen en roadshows organiseert and tijdschriften publiceert over wondzorg en levensvatbaarheid van weefsels

  Website
 • Financiert en stimuleert onderzoek naar de oorzaken, behandeling en preventie van vaatziekten in het Verenigd Koninkrijk.

  Website