huid- en wondzorg

Huidbescherming

3M-oplossingen huidbescherming

Bescherming van de huidintegriteit is van essentieel belang om goede resultaten te behalen voor de patiënt

Omdat de behoeften van patiënten elke dag veranderen, hebben wij een portfolio samengesteld met innovatieve, huidvriendelijke en vertrouwde producten voor elke situatie. Maak een keuze uit ons uitgebreide assortiment van producten voor huidbescherming en verzorging van acute en chronische wonden om het welzijn van de patiënt te verhogen.

Bij 3M weten we dat het comfort en de tevredenheid van de patiënt op de eerste plaats komen. Daarom hebben we deze slimme huidverzorgingsoplossingen ontwikkeld om de huid te beschermen en te onderhouden. We bieden oplossingen voor de meest uiteenlopende aandoeningen, van incontinentiedermatitis (IAD) en huidbeschadiging door medische kleeflagen (MARSI), tot periwond- en peristomale vochtgerelateerde huidbeschadiging.


Uitgelichte video's


Incontinentiedermatitis en de relatie met decubitus

 • incontinentiedermatitis

  Incontinentiedermatitis (IAD) treedt op bij patiënten in instellingen voor acute zorg en langdurige zorg. Deze huidbeschadiging komt door blootstelling aan urine of ontlasting. Patiënten ervaren een groot ongemak en de behandeling van de aandoening is vaak moeilijk, tijdrovend en duur. IAD is een veelvoorkomend, wereldwijd gezondheidsprobleem en het is een algemeen geaccepteerde risicofactor voor de ontwikkeling van decubitus.1

  3M heeft samen met Wounds International een panel van deskundigen bijeengebracht om evidence-based best practices op te stellen voor het identificeren, voorkomen en behandelen van IAD. In het werk dat door dit panel is gepubliceerd, wordt met name ingegaan op het belang van het opstellen van een wereldwijd geaccepteerd protocol voor huidverzorging.

  Ga naar Moving Prevention Forward: Incontinence Associated Dermatitis Best Practice Principles

  Meer informatie over 3M™ Cavilon™-huidverzorgingsproducten

  1. Beeckman D et al. Proceedings of the Global IAD Expert Panel. Incontinence associated dermatitis: moving prevention forward. Wounds International 2015 • preventie van huidbeschadiging

  Help om de schade te minimaliseren en te beheersen

  Huidletsel door een medische kleeflaag (MARSI) kan een ernstige complicatie zijn, die bij alle typen zorg en bij alle leeftijden kan voorkomen. Deze huidbeschadiging wordt vaak geaccepteerd als een onvermijdelijk aspect van de patiëntenzorg. MARSI kan overal voorkomen waar een kleefmiddel wordt gebruikt, zoals IV-verband en wondverband, en bij patiënten met een gevoelige huid of een huid met een verhoogd risico.

  Huidbeschadiging kan bij kwetsbare patiënten tot ernstige complicaties leiden. Door 3M™ Cavilon™ Niet-Prikkende Barrièrefilm onder kleefmiddelen op de huid aan te brengen, kunt u huidbeschadiging voorkomen.

  Meer informatie over MARSI


 • Vochtgerelateerde huidbeschadiging

  Oplossingen voor periwondbescherming

  Het gebied rondom een wond is gevoelig voor beschadiging door wondabsorptie en hechtmiddelen. 3M™ Cavilon™ Niet-Prikkende Barrièrefilm beschermt tegen huidbeschadiging rondom een wond.

  Meer informatie over 3M™ Cavilon™ Oplossingen

  3M™ Cavilon™ Niet-Prikkende Barrièrefilm kan worden gebruikt om verweking van de wondranden te voorkomen bij veneuze ulcera, decubitus, voetzweren bij diabetes en andere chronische aandoeningen. De film kan ook worden gebruikt om de huid te beschermen en te behandelen bij incontinentiedermatitis en trauma door kleefstoffen. Met de 1 ml of 3 ml schuimapplicator kan de film nauwkeurig worden aangebracht op het periwondgebied van niet-geïnfecteerde wonden. Door de steriele, niet-cytotoxische samenstelling is de film bij uitstek geschikt voor periwondverzorging.