Een mannelijke anesthesist in gesprek met een jonge mannelijke patiënt

Reductie van het risico op postoperatieve wondinfecties

Het is onze missie om patiënten te beschermen tegen vermijdbare postoperatieve wondinfecties (POWI's)

Tot wel vijf procent van alle patiënten die een operatie ondergaan, ervaart de negatieve gevolgen van een POWI, zoals een langer verblijf in het ziekenhuis en verminderde kwaliteit van leven.1

Naar schatting zestig procent van alle POWI's is echter te voorkomen door toepassing van maatregelen.21-23

Als betrokken partner van de gezondheidszorg gebruiken wij kennis en ervaring uit de praktijk, evenals oplossingen gebaseerd op baanbrekende wetenschap om het risico op POWI's in uw zorginstelling te verminderen.


Omdat elke patiënt lid is van onze familie.

Infographic met statistieken van de impact van postoperatieve wondinfecties

Elke fase in het traject is van belang.

Tijdens het chirurgische traject van de patiënt zijn er vele mogelijkheden om met een kleine verandering het klinische resultaat aanzienlijk te verbeteren. Wij bieden een breed scala aan oplossingen om zorgprofessionals te ondersteunen bij hun missie patiënten te beschermen tegen vermijdbare postoperatieve wondinfecties.


Klik op elke hotspot voor meer informatie


  • Infographic met de verschillende stappen van het chirurgische patiëntentraject
Patiëntbeoordeling

Mogelijkheid om de patiënt te informeren en voor te bereiden op de ingreep.

Voorbereiding van instrumenten

Mogelijkheid om de steriliteit van instrumenten te bewaken en controleren.

Voorbereiding van de patiënt

Mogelijkheid om de huid van de patiënt voor te bereiden op de ingreep.

Prewarming

Eerste mogelijkheid om onbedoelde perioperatieve hypothermie te voorkomen.

Temperatuurbewaking

Mogelijkheid tot continue bewaking van de kerntemperatuur tijdens de ingreep.

Handhaven normothermie

Mogelijkheid om de patiënt te beschermen tegen de complicaties van perioperatieve hypothermie.

Asepsis

Mogelijkheid om zorgmedewerkers, instrumenten en de chirurgische omgeving goed voor te bereiden, zodat het operatieveld vrij blijft van micro-organismen.

Antisepsis

Mogelijkheid tot vermindering van huidherkolonisatie tijdens de ingreep en bestrijding van micro-organismen die POWI's kunnen veroorzaken.

Incisiebeheer

Mogelijkheid tot goede wondgenezing en -bewaking.

Patiëntinformatie

Mogelijkheid om patiënten de regie over hun eigen kwaliteit van leven te geven.

  • Een chirurg en een operatieassistent tijdens een ingreep
    Inzicht in postoperatieve wondinfecties

    Deze online module biedt inzicht in de oorzaken en de implicaties van POWI's bij uw patiënten.
    Meld u vandaag nog aan voor een exclusieve toegangscode en ontdek hoe de 3M Health Care Academy kan bijdragen aan uw voortdurende professionele ontwikkeling.

    NAAR DE GRATIS CURSUS

  • Infographic met drie pictogrammen: Preoperatief, Intraoperatief en Postoperatief
    Mogelijkheden om het risico te verlagen

    Deze gebruiksvriendelijke module bevat wetenschappelijk bewijs, richtlijnen en oplossingen die bijdragen aan de vermindering van het risico op POWI's bij uw chirurgische patiënten gedurende het perioperatieve traject.

    DOWNLOAD DE MODULE POWI-RISICOREDUCTIE


  • Een onopgemerkte storing in het sterilisatieproces kan een gevaar vormen voor patiënten en personeel in zorginstellingen. Er zijn vier mogelijkheden om de steriliteit van chirurgische instrumenten te bewaken.

    Meer informatie

  • Er zijn diverse mogelijkheden om de huid van de patiënt voor te bereiden voor een ingreep.

    Douchen, ontharen, nasale dekolonisatie, huiddesinfectie en preventie van huidherkolonisatie zijn allemaal stappen die deel uitmaken van de voorbereiding van de patiënt.

    Meer informatie

  • Onderzoek laat zien dat actieve verwarming van patiënten en handhaving van een kerntemperatuur van 36 ºC of hoger tot betere resultaten leidt, doordat het aantal complicaties als gevolg van onbedoelde hypothermie wordt teruggedrongen.

    Meer informatie

  • Slechte genezing van de incisie kan leiden tot postoperatieve complicaties, zoals een postoperatieve wondinfectie, dehiscentie, hematoom en seroom. Voor optimale wondgenezing is het belangrijk om het juiste verband en de juiste behandeling te kiezen.

    Meer informatie


  • Een medewerker van de sterilisatieafdeling duwt de instrumententrolley in de sterilisator

    Sterilisatiebewaking

    Postoperatieve wondinfecties worden soms toegeschreven aan onvolledig gesteriliseerde instrumenten.16

    Een onopgemerkte storing in het sterilisatieproces kan patiënten in gevaar brengen.

    3M biedt vier mogelijkheden om volledige steriliteit te garanderen, waaronder instrumentbewaking, ladingcontrole, en interne en externe pakketcontrole.

    We hebben ook een uitgebreide oplossing voor de controle van endoscopen.

    Download de sterilisatie-infographic
    Download de endoscopie-infographic


  • Een chirurg maakt een incisie

    Voorbereiding voor de ingreep

    Douchen, ontharen en nasale dekolonisatie voorafgaand aan de ingreep worden aanbevolen als onderdeel van de voorbereiding van de patiënt.6-9

    3M biedt een reeks chirurgische clippers met wegwerpmesjes, die worden aanbevolen als er haar moet worden verwijderd.6-13

    Zorg voor een steriel operatieveld6,7 met behulp van het 3M-assortiment operatielakens, operatieschorten, chirurgische maskers en ademhalingssystemen voor elke klinische situatie.

    Desinfecteer de huid met een antiseptische oplossing op alcoholbasis.6-11,13

    Volgens de richtlijnen moet bij gebruik van een incisiefolie deze met jodofoor zijn geïmpregneerd.1,3 Creëer een chemische en fysieke barrière rond de incisieplaats met een 3M™ Ioban™ 2 antimicrobiële incisiefolie om huidherkolonisatie en daarmee het risico op POWI te verminderen.14,15

    OK-personeel kan de laatste steriliteitscontroles van instrumenten uitvoeren met een 3M™ Comply™ SteriGage™ chemische indicator.

    3M Ioban 2
    Klinisch overzicht 3M Ioban 2


  • Een verpleegkundige controleert een patiënt in een ziekenhuisbed

    Temperatuurmanagement

    Onbedoelde hypothermie kan eenvoudig worden voorkomen. Onderzoek laat zien dat actieve verwarming van patiënten en handhaving van een kerntemperatuur van 36 ºC of hoger tot betere resultaten leidt, doordat het aantal complicaties als gevolg van onbedoelde hypothermie wordt teruggedrongen. Hypothermie kan leiden tot hogere mortaliteitscijfers, langere ziekenhuisopnames en een hoger percentage wondinfecties.17

    3M biedt oplossingen voor patiëntverwarming die het patiëntherstel bevorderen.

    Waarom Bair Hugger?
    Een betrouwbare, beproefde oplossing: we helpen artsen al meer dan dertig jaar bij het handhaven van normothermie bij chirurgische patiënten, met ongeëvenaard klinisch bewijs voor de werking van Bair Hugger-oplossingen voor patiëntverwarming.
    Ontdek waarin Bair Hugger zich onderscheidt van andere oplossingen

    Wat is er nieuw?
    Bij 3M maken we niet alleen producten, we werken ook samen met zorgverleners. Als partner van de zorg leveren we hoogwaardig onderzoek en educatieve tools waarmee u normothermie kunt handhaven bij uw chirurgische patiënten.

    Bekijk en download hier de nieuwste informatiebronnen


  • Een chirurg brengt een doorzichtig wondverband aan op een chirurgische incisie

    Incisiemanagement

    Slechte genezing van de incisie kan leiden tot postoperatieve complicaties, zoals een postoperatieve wondinfectie, dehiscentie, hematoom en seroom. Elk van deze complicaties kan leiden tot vertraging van de genezing, langer verblijf in het ziekenhuis, heropname, een nieuwe operatie, en hogere morbiditeit en mortaliteit.24

    Chirurgische incisies moeten aan het einde van de ingreep worden afgedekt met het juiste interactieve verband.8Sluit, bescherm en bedek de incisie met het 3M-systeem voor postoperatieve zorg, waaronder 3M™ Tegaderm absorberend transparant acrylverband.

    Het PREVENA™'-incisiemanagementsysteem is het eerste elektrische systeem voor vacuümtherapie dat speciaal is ontworpen voor het beheer van gesloten chirurgische incisies.
    PREVENA beschermt de incisie tegen externe contaminatie, helpt de incisieranden bij elkaar te houden, verwijdert vloeistof en infectieus materiaal uit de wond en levert maximaal zeven dagen een continue negatieve druk van -125 mmHg.

    Meer informatie over het PREVENA-incisiebeheersysteem


Neem contact op met 3M voor advies

3M wil samen met u het aantal postoperatieve wondinfecties terugdringen en tegelijkertijd de efficiëntie, de effectiviteit en het patiëntcomfort verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij aan uw behoeften kunnen voldoen.


Referenties

    1. Smyth ET et al. (2008) Four Country Healthcare Associated Infection Prevalence Survey 2006: Overview of the results. Journal of Hospital Infection; 69:230–48.
    2. Kirkland et al (1999) The impact of surgical-site infections in the 1990s: attributable mortality, excess length of hospitalization, and extra costs. Infect Control Hosp Epidemiol; 20(11): 725–730.
    3. Coello R, et al (2005) Adverse impact of surgical site infections in English hospitals J. Hosp. Infect 60: 93–103.
    4. Whitehouse et al. (2002) The impact of surgical-site infections following orthopedic surgery at a community hospital and a university hospital: adverse quality of life, excess length of stay, and extra cost. Infect Control
    5. Plowman R, Graves N, Griffin M et al (1999) The socio-economic burden of hospital acquired infection. London: Public Health. Laboratory Service.
    6. NICE (2019) Surgical site infections: prevention and treatment, Clinical guideline [NG125] Published April 2019.
    7. RKI (2018) Prevention of postoperative wound infections: Commission recommendation for hospital hygiene and infection prevention (KRINKO) at Robert Koch Institute, Published April 2018.
    8. WHO (2018) Global guidelines for the prevention of surgical site infection, second edition. Geneva: World Health Organization. Published 2018.
    9. WIP (2011) Prevention of post-operative wound infections, Work-group Infection Prevention. Published May 2006, Last updated May 2011
    10. CDC (2017) Centers for Disease Control and Prevention, Guideline for the Prevention of Surgical Site Infection. Published August 2017
    11. AOS (2016) American College of Surgeons and Surgical Infection Society: Surgical Site Infection Guidelines. Updated 2016
    12. SF2H (2013) Gestion préopératoire du risque infection. Published October 2013.
    13. NASIC (2018) National Association of Specialists on İnfection Control (Russian Federation). Clinical Recommendations. Surgical Site Infections Prophylaxis. Published 2018.
    14. Yoshimura et al. Plastic iodophor drape during liver surgery operative use of the iodophor impregnated adhesive drape to prevent wound infection during high risk surgery. World J. Surgery. 2003; 27:685-688.
    15. Bejko et al. Comparison of efficacy and cost of iodine impregnated drape vs. standard drape in cardiac surgery:Study in 5100 patients. J Cardiovasc Trans. Res. 2015;8:431-437.
    16. Dancer, S.J., Stewart, M., Coulombe, C., et al., Surgical site infection linked to contaminated surgical instruments, Journal of Hospital Infection, 2012;81(4):231-238.
    17. Sessler, DI. Perioperative Heat Balance. Anesth. 2000; 92: 578–596.
    18. AHSN Network (2019) National wound care strategy programme 2018/19 https://www.ahsnnetwork.com/about-academic-health-science-networks/national-programmes-priorities/national-wound-care-strategy-programme: accessed 30th March 2020
    19. 3M data on file. EM-05-014692. EM-05-014725.
    20. 3M data on file. EM-05-014684.
    21. Meeks DW, Lally KP, Carrick MM et al. Compliance with guidelines to prevent surgical site infections: As simple as 1-2-3? Am J Surg 2011; 201(1):76–83.
    22. Umscheid CA, Mitchell MD, Doshi JA et al. Estimating the proportion of healthcare-associated infections that are reasonably preventable and the related mortality and costs. Infect Control Hosp Epidemiology 2011; 32(2):101–114.
    23. Anderson, Deverick J., et al. Strategies to Prevent Surgical Site Infections in Acute Care Hospitals: 2014 Update. Infection Control and Hospital Epidemiology. 2014; 35(6): 605–627.
    24. World Union of Wound Healing Societies [WUWHS], Closed surgical incision management: understanding the role of NPWT, 2016.

Sluiten  
  • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven

    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

  • Verzenden

Bedankt!

Uw gegevens zijn met succes verzonden en u krijgt toegang tot de gevraagde infografic.

Helaas...

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw...

Sluiten  
  • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven

    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

  • Verzenden

Bedankt!

Uw gegevens zijn met succes verzonden en u krijgt toegang tot de gevraagde infografic.

Helaas...

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw...