1. 3M Nederland
 2. 3M Automotive
 3. Automotive-verhalen
 4. Wat hebben auto’s en tanden met elkaar gemeen?
3M Automotive

 

 • share

  Wat hebben auto’s en tanden met elkaar gemeen?

  share
  Samenwerking Festool en 3M van start
   
  • Op het eerste gezicht: niets. Totdat…. wetenschappers hun krachten bundelen. Het begon met 3M Automotive wetenschappers die op zoek waren naar een betere en makkelijkere manier om deuken te repareren. Zij redeneerden dat een oplossing die al toegepast werd bij gebitsrestauratie hier ook een oplossing kon bieden.

   
  • Samenwerking Festool en 3M van start

   De Automotive en Oral Care wetenschappers staken de koppen bij elkaar en met vereende krachten werd het 3M™ Dynamic Mixing System ontwikkeld. De verschillende componenten worden vanuit een afgesloten cartridge via een innovatieve spuitkop gemixt. Hierdoor komen er geen luchtbelletjes in het plamuur en wordt alleen die hoeveelheid gemixt die nodig is voor de klus. Dit werkt een stuk gemakkelijker én nauwkeuriger. Handmatig componenten mixen en overbodig afval behoren zo tot het verleden.

   In het schadeherstelbedrijf wordt 2-componenten plamuur gemixt om de deuken te repareren. De spuitmond waar de componenten gemixt wordt, gebruikt dezelfde techniek als die van de tandarts.

  • Samenwerking Festool en 3M van start

   Tandarts mixt materiaal om een gebitsafdruk te maken. De componenten worden automatisch pas in de spuitmond gemixt. Teveel materiaal gebruiken behoort zo tot het verleden.

  •  

  Meer informatie over het Dynamic Mixing System