Bumper of rand repareren - kunststof materialen

Bumper of rand repareren - kunststof materialen

 • Als het lastig is om een vervangingsonderdeel te bemachtigen of als de schade aan de bumper beperkt is, kunt u een gebarsten bumper eenvoudig repareren met de kunststof reparatiematerialen van 3M.

  Repareren betekent geen wachttijd en dat u geen dure vervangingsonderdelen hoeft aan te schaffen - in plaats daarvan kunt u de gewerkte tijd in rekening brengen, zodat u en uw klant geld kunnen besparen.

  Met behulp van de 3M Flexibele kunststofpatch en de 3M Flexibele reparatielijm voor kunststof beschikt u over een snelle en betrouwbare methode om de bumper er weer 'als nieuw' te laten uitzien.

Instructievideo - bumper reparerenStapsgewijs proces voor reparatie van kunststof bumpers


 • Stap 1 - Voorkomen dat de barst groter wordt

  Stap 1 - Voorkomen dat de barst groter wordt

  Reinig de omgeving van de barst met een schone doek (bijv. 3M™ Reinigingsdoekje en een geschikt ontvettingsmiddel).

  Boor een gat van 4 tot 6 mm aan het eind van de barst om de spanning te verminderen en te voorkomen dat de barst groter wordt.

 • Stap 2 - Voorbereiding

  Stap 2 - Het hechtingsoppervlak groter maken

  Maak het hechtingsoppervlak groter door de barst open te maken met een 3M™ Roloc™-schijf P80. Bij een barst die de rand van de bumper bereikt, maakt u het uiteinde breder (een ’V’-vorm) en verwijdert u de kunststof resten met een scherp mesje.
 • Stap 3 - Het hechtingsoppervlak groter maken

  Stap 3 - Voorbereiding

  Bereid het gebied rond de barst voor met een 3M™ Cubitron™ II Schuurschijf 180+ om te voorkomen dat de kunststof oververhit raakt en smelt. Zorg ervoor dat u de voor- en achterzijde voorbereidt.
 • Stap 4 - De omgeving reinigen

  Stap 4 - De omgeving reinigen

  Reinig het oppervlak van binnen en buiten met 3M™ VHB™ Oppervlaktereiniger of 3M™ Universeel oplos- en reinigingsmiddel 08984 dat wordt aangebracht met 3M™ Professioneel reinigingsdoekje 34567.

 • Stap 5 - Hechtmiddel aanbrengen

  Stap 5 - Polyolefine hechtmiddel aanbrengen op de voorzijde

  Spuit 3M™ Polyolefine hechtmiddel 05917 op de voorzijde van de bumper rond de barst. Laat 10 minuten drogen. (20 minuten voor de tolueenvrije versie.)
 • Stap 6 - Kunststof reparatiepatch aanbrengen

  Stap 6 - Polyolefine hechtmiddel aanbrengen op de achterzijde

  Spuit 3M™ Polyolefine hechtmiddel 05917 op de achterzijde van de bumper rond de barst. Laat 10 minuten drogen. (20 minuten voor de tolueenvrije versie.)
 • Stap 7 - Polyolefine hechtmiddel aanbrengen

  Stap 7 - Reparatie aan de voorkant

  Knijp met de applicator 08190 3M™ Flexibel reparatieplamuur 05901 uit op de achterzijde van de barst en smeer dit uit. Voor extra sterkte adviseren we u om dit samen met 3M™ Afdichttape voor barsten PN03020 te gebruiken. Plaats de tape op de barst, breng het flexibel reparatieplamuur op de tape aan en wrijf dit in.
 • Stap 8 - Kunststof reparatiemateriaal aanbrengen

  Stap 8 - Reparatie aan de voorkant

  Knijp met de applicator 08190 3M™ Flexibel reparatieplamuur 05901 ook uit op de voorzijde van de barst en smeer dit uit. Laat 20 minuten drogen.
 • Stap 9 - Kunststof reparatiemateriaal uitsmeren

  Stap 9 - Vorm van oppervlak aanpassen

  Schuur met een 3M™ Cubitron™ II Schuurschijf 180+ de reparatieplek in de gewenste vorm, zodat een kunststof plamuur of direct de primer kan worden aangebracht.
 • Stap 10 - Bijslijpen en vormgeven

  Stap 10 - Kunststof plamuur aanbrengen

  Als u de reparatie wilt afwerken en wilt voorbereiden voor de primer, adviseren we u een kunststof plamuur te gebruiken.
  Gebruik 3M™ Kunststof plamuur, PN51009 of 3M™ EZ Sand Flexibel reparatieplamuur voor kunststofachtige reparaties, uitstekende schuureigenschappen en een glad resultaat.