3M en Festool lanceren het Total Automotive Schuursysteem voor de schadeherstelmarkt

3M heeft in februari 2016 een strategische samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Festool, producent van elektrisch- en pneumatisch gereedschap. Het doel hiervan is om klanten in het schadeherstelkanaal een efficiënt en kosteneffectief compleet systeem voor schuren, polijsten en stofafzuiging aan te bieden.

De beide bedrijven lanceren het Total Automotive Schuursysteem, hun eerste samen ontwikkelde complete schuursysteem voor de schadeherstellers en lakprofessionals, in Januari 2017.

Door het doen van intensief onderzoek naar schadeherstelbedrijven werken wetenschappelijk geschoolde technologie experts van 3M continu aan Totaal Oplossingen voor de schadeherstelmarkt. Zo kan men sneller werken met als resultaat hogere winst.

Het nieuwe systeem is de meest uitgebreide in zijn soort verkrijgbaar bij één enkele leverancier. Het systeem beslaat het gehele proces van schadeherstel, van voorbereiding tot aan afwerking. Alles in dit modulaire systeem is compact, mobiel en werkt op gevoel. Dit betekent: minder tijd besteed aan het zoeken naar gereedschap en snellere reparatie cycli. Hiermee wordt het proces gestroomlijnd met hogere winsten tot gevolg.

Zoals het geval is voor alle toekomstige producten die voortkomen uit de samenwerking, het systeem combineert 3M best-in-class schuurmiddelen met Festool premium elektrisch gereedschap en stof-extractie technologieën. Klanten zullen ook profiteren van Festool's unieke SERVICE all-inclusive aanbod, evenals van het wereldwijde verkoop- en distributienetwerk van 3M. Deze voordelen zullen professionals in staat stellen om de efficiëntie en winstgevendheid van hun schadeherstelbedrijven aanzienlijk te verbeteren. Het systeem maakt ook gebruik van 3M’s betrouwbare schuurmaterialen die sneller en langer werken, waaronder Cubitron™ II, Trizact™ en het Perfect-it™ Paint Finishing System. Deze kunnen worden gebruikt tot aan het einde van hun levensduur, wat materiaalkosten beperkt. Ook bepalend voor de efficiëntie van het systeem is de Festool geïntegreerde stofafzuiging, dat de hoeveelheid stof door schuren vermindert. Stofdeeltjes in de lucht kunnen lakwerk aantasten, wat resulteert in duur nawerk. Het systeem is ook specifiek ontworpen met het welzijn van de technische medewerker in het achterhoofd. Dit toont zich in alles, van de doeltreffendheid van het geïntegreerde stof-afzuigsysteem tot de ergonomische, anti-slip design tool.

 •  

  •  "Het Total Automotive Schuursysteem is nog maar het begin. De
   samenwerking met Festool stelt ons in staat om nog veel meer
   producten te ontwikkelen die helpen bij het verbeteren van de
   efficiëntie en winstgevendheid van het schadeherstelbedrijf. Dus
   houd ons in de gaten."

   

Werner Kaelin, 3M Europe Business Development Manager, zei: "Door de samenwerking met Festool zijn we bij 3M ervan overtuigd dat we het meest uitgebreide voorbereidings- en afwerkingssysteem voor de schadehersteller en lakprofessional, die zoeken naar hoge kwaliteit en winstgevendheid, op de markt brengen.

"Het 3M Total Automotive Schuursysteem levert ongeëvenaarde prestaties, efficiëntie, veiligheid, gebruiksgemak en betrouwbaarheid, waardoor onze klanten zorgeloos kunnen werken. De kracht van het systeem komt niet alleen voort uit de eersteklas technologieën van de twee bedrijven, maar ook uit de verkoop en distributiemogelijkheden van 3M in combinatie met het uitzonderlijke SERVICE all-inclusive aanbod van Festool. "Dit systeem zal helpen onze klanten de autoschadeherstelbedrijven van de toekomst te realiseren door middel van de mobiele werkstations, de focus op veiligheid, het milieu en de verbeterde efficiency.“

Hij voegde eraan toe: "Het Total Automotive Schuursysteem is nog maar het begin. De samenwerking met Festool stelt ons in staat om nog veel meer producten te ontwikkelen die helpen bij het verbeteren van de efficiëntie en winstgevendheid van het schadeherstelbedrijf. Dus houd ons in de gaten. “

In februari 2016 kondigde 3M haar wereldwijde samenwerking aan met de Duitse gereedschapsfabrikant TTS Tooltechnic Systems AG & Co. KG, die Festool-merkproducten maakt. De bedrijven zijn hun samenwerking begonnen in de VS en Canada in juli 2016. De Europese lancering volgt op de positieve reacties en het aanhoudende succes in deze markten. In de komende jaren zullen de bedrijven een scala aan producten voor de automotive professionals op de markt brengen, van schuurmaterialen tot schuurgereedschap voor het beste lakwerk en de mooiste finish.

Zij zullen ook streven om dichter bij de klanten te staan, en on-site trainingen te geven over gezondheid en veiligheid op de werkplaats. Dit zal ervoor zorgen dat ze goed zijn voorbereid om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Dr Federica Gussoni, hoofd van Business Unit Automotive bij Festool GmbH, zei: "Onze samenwerking met 3M is gebaseerd op het feit dat we ons allebei bezighouden met de optimalisatie van de werkprocessen van de klant.

"We willen samenwerken om deze manier van klant-consultatie gezamenlijk verder te ontwikkelen. Hier zullen onze handelspartners en klanten duidelijk van profiteren. Door deze samenwerking wordt de klant voorzien van een sterk systeem geleverd door één leverancier en afgestemd op de specifieke eisen van het carrosseriebedrijf. “

Ze voegde hieraan toe: "Wij zijn van mening dat de twee bedrijven een synergetische relatie zullen hebben, die de klant ten goede zal komen.

"In de Verenigde Staten en Canada, hebben we goed zicht op de markt sinds juli 2016. De positieve ervaringen met de samenwerking in de Noord-Amerikaanse markt, blijkt uit de vele positieve reacties van partners en klanten, die duidelijk de positieve toegevoegde waarde waarnemen. ‘

3M, Trizact en Cubitron II zijn handelsmerken van 3M Company.


 • Over 3M

  Bij 3M passen wij wetenschap op interdisciplinaire wijze toe om elke dag weer levens te verbeteren. 3M heeft een omzet van $ 30 miljard en heeft 90.000 mensen in dienst die in contact staan met klanten over de hele de wereld. Meer informatie over de creatieve oplossingen van 3M voor de problemen van de wereld vindt u op www.3M.nl of www.3M.be of via Twitter @3M of @3MNewsroom.

 • Over Festool

  Festool ontwikkelt elektrisch en pneumatisch gereedschap van topkwaliteit voor professionals en power users. Festool is de systeemleverancier in de automotive sector. Als fabrikant van hoogwaardige gereedschappen heeft het bedrijf ook als doel om Automotive Spuiterijen en autofabrikanten te ondersteunen bij het bereiken van de perfecte afwerking. Festool biedt op maat gemaakte elektrische en pneumatische gereedschappen, mobiele en stationaire stofafzuigsystemen en andere werkplek faciliteiten. www.festool.com

 • festool Logo