1. Alle 3M-producten
4 Resultaten 
4 Resultaten 
Vind een Product

4 Resultaten 
3M Tegaderm Antimicrobieel verband
webLoaded = "false" Loadclientside=No

3M™ Tegaderm™ CHG Infuusverbanden

3M™ Tegaderm™ CHG Chloorhexidinegluconaat I.V. Infuusverbanden bieden antimicrobiële bescherming, visuele inspectiemogelijkheid van de insteekopening, fixatie van de katheter en vochtregulering, allemaal in één product - zo helpen we u uw doelstellingen te behalen op het vlak van patiëntveiligheid, vertrouwen in clinici en zorgkosten.


Uitgelichte video's


 • 3M Tegaderm CHG IV Verbanden

  Antimicrobiële bescherming

  3M™ Tegaderm™ CHG I.V. verband is nu bewezen en geïndiceerd om kathetergerelateerde bloedbaaninfectiesinfecties (Catheter-related bloodstream infections of CRBSI's) en katheterkolonisatie te reduceren. Het is het enige transparante I.V. verband met deze indicatie.

  Het is een alles-in-één antimicrobieel transparant filmverband en het biedt comfort met uitzonderlijke fixatie terwijl het de beste praktijken en protocols voor verzorging van de insteekopening ondersteunt.
  De transparante film van Tegaderm™ CHG-verbanden biedt een barrière voor verontreinigingen waaronder vloeistoffen, virussen* en een scala aan bacteriën en gisten die doorgaans met CRBSI's worden geassocieerd. Het 3M™ Tegaderm™ CHG-verband beschikt over een transparante antimicrobiële CHG-gelpad die zich aanpast rond de katheter om onmiddellijke en continue bescherming te leveren tegen de huidflora.

  * In-vitro tests hebben getoond dat de doorzichtige film van 3M™ Tegaderm™ CHG Verbanden een barrière vormen tegen virussen van 27 nm of groter terwijl het verband zonder lekkage intact blijft.


 • Tegaderm transparante film

  Transparant, om continue visuele inspectie van de insteekopening mogelijk te maken

  De transparante film en transparante, antimicrobiële CHG-gelpad maken continue visuele inspectie mogelijk zodat tekenen van infectie vroeg kunnen worden opgemerkt. De gelpad blijft transparant en beschermt zelfs in de aanwezigheid van bloed, zoutoplossing en exsudaat.

  Intravasculaire katheters worden geassocieerd met een aantal risico's, waaronder flebitis, infiltratie, extravasatie, trombose, tromboflebitis en infectie.  De dichtheid van huidflora op de plaats van inbrenging van de katheter is een grote risicofactor. Er wordt geschat dat tot 60% van CRBSI afkomstig zijn van de huidflora van de patiënt.** Het is van cruciaal belang om continue zichtbaarheid van de plaats van inbrenging van de katheter te garanderen om mogelijke complicaties snel te identificeren.

  De Infusion Nursing Standards of Practice geven aan dat insteekopeningen altijd zichtbaar moeten zijn. Verbandmateriaal dat visualisatie van de katheter-huidverbinding zou kunnen verhinderen, dient niet te worden gebruikt.5

  De CDC beveelt het gebruik aan van transparante filmverbanden voor verzorging van insteekopeningen omdat ze het hulpmiddel op betrouwbare wijze fixeren, continue visuele inspectie van de kathetertoegangsplaats mogelijk maken en minder vaak moeten worden vervangen dan standaard gaas- en tapeverbanden, wat voor tijdswinst zorgt voor zorgverleners.

  ** 3M™ Tegaderm™ CHG Verband is niet bedoeld voor de behandeling van kathetergerelateerde bloedbaaninfecties (catheter-related blood stream infections of CRBSI's) of andere infecties in verband met percutane toepassingen. De effectiviteit hiervan bij het voorkomen van dergelijke infecties is niet getest in een gerandomiseerde klinische studie. • Voetnoten

  1. Maki DG. A Novel Integrated Chlorhexidine-Impregnated Transparent Dressing for Prevention of Vascular Catheter-related Bloodstream Infection: A Prospective Comparitive Study in Healthy Volunteers. SHEA, April 2008.

  2. Bashir MH, et al. Suppression of regrowth of normal skin flora under chlorhexidine gluconate dressings applied to chlorhexidine gluconate-prepped skin. American Journal of Infection Control (AJIC), 2012; 40(4):344-8.

  3. Eyberg C. A Controlled Randomized Prospecitve Comparative Study to Evaluate the Ease of Use of a Transparent Chlorhexidine Impregnated Gel Dressing Versus a Chlorhexidine Disk in Health Volunteers. Journal of the Association for Vascular Access (JAVA), Fall 2008 Vol. 13 No. 3.

  4.Kohan, Cynthia MT, MS, CIC; Boyce, John MD. Poster "A Different Experience with Two Chlorhexidine Gluconate Dressings for Use on Central Venous Devices." APIC, Ft. Lauderdale FL, June 2013.

  5. Infusion Nursing Standards of Practice, Jan/Feb 2011 Vol 34, 1S ISSN 1533-1458.

  6. Centers for Disease Control and Prevention. Guidelines for the Prevention of Intravascular Catheter-related Infections. Healthcare Infection Control Practices Advisory Committee (HICPAC); (Appendix 1). Clin Infect Dis. 2011;52(9):e162.


Laat zien 1-4 van 4 Overeenkomende producten
Vergelijk tot aan drie producten:
Vergelijk
Volg ons
De bovenstaande merken zijn handelsmerken van 3M.
Wijzig land
Nederland - Nederlands