3M™ Clean-Trace™ Hygiene Monitoring en Management Systeem
Als het om voedselveiligheid gaat, staat er veel op het spel. Met reinigingscontrole kunt u de effectiviteit van uw reinigingsprocedures evalueren. Dit is een essentieel onderdeel van een programma voor omgevingsmonitoring en draagt bij aan goede hygiëne van uw productieomgeving voor voeding en dranken.
Het vernieuwde 3M™ Clean-Trace™ Hygiene Monitoring en Management Systeem biedt nu nog meer stabiliteit en consistentie voor de continuïteit van uw activiteiten. Het is een compleet systeem dat u helpt om de productiviteit te optimaliseren, u snel voor te bereiden op audits en aan alle HACCP- en FSMA-regels te voldoen.
Brochure van het 3M™ Clean-Trace™ Hygiene Monitoring en Management Systeem (PDF, 653 KB)
Kenmerken en voordelen van de 3M™ Clean-Trace™ Luminometer (PDF, 1,15 MB)
Kenmerken en voordelen van de 3M™ Clean-Trace™-software (PDF, 1,60 MB)
Wanneer u voedingsmiddelen gaat produceren, is dit een hoogrisicobesluit waarbij u betrouwbare data nodig hebt. Als uw ATP-testsysteem instabiele of onbetrouwbare resultaten geeft, kan het gebeuren dat u de productie start in een onvoldoende gereinigde omgeving of de omgeving opnieuw moet reinigen, waardoor u onnodig waardevolle tijd verliest. In dit onderzoek worden ATP-testsystemen met elkaar vergeleken en wordt gekeken naar de impact van tijd en temperatuur op de stabiliteit en consistentie van resultaten.
Goede reiniging is een van de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om de hygiëne te waarborgen en veilige producten te produceren. Door middel van hygiënecontrole, een onderdeel van omgevingsmonitoring, kunt u vaststellen of u effectief reinigt en kunt u de probleemgebieden identificeren en aanpakken om de hygiëne binnen uw bedrijf te verbeteren.
De rol van hygiënecontrole als onderdeel van omgevingsmonitoring (PDF, 140,08 KB)
Microben en productresten bevatten adenosinetrifosfaat (ATP), een indicator voor biologische residuen die eenvoudig kunnen worden opgespoord voor een snelle hygiënemeting. In tegenstelling tot andere testmethoden zijn ATP-testen snel, gevoelig, kwantitatief en eenvoudig in gebruik.
Voor het meten van ATP met het 3M™ Clean-Trace™-systeem, wordt een monster vermengd met luciferase, een enzym uit vuurvliegjes dat een reactie katalyseert. De energie die vrijkomt bij deze reactie, creëert een hoeveelheid licht die evenredig is aan de hoeveelheid ATP in het monster: hoe meer licht wordt gedetecteerd, hoe vuiler het geteste oppervlak.
Het ABC van ATP (PDF, 73,48 KB)
De optimale fotodetectietechnologie kiezen (PDF, 243,34 KB)
Best practices voor 3M Clean-Trace ATP-monitoring (PDF, 681 KB)
Bij de implementatie van testpuntselectie voor hygiënecontrole in verband met ATP-testen in uw productiefaciliteit, is het belangrijk om risico's te analyseren op basis van vragen zoals deze:
Het aantal te bemonsteren testpunten is afhankelijk van de fysieke omvang van de productie, de complexiteit van het productieproces en het aantal stappen waaruit het productieproces bestaat.
Kom meer te weten over hygiënecontrole in de voedings- en drankenindustrie met leerzame webinars van 3M Voedselveiligheid.
In dit webinar bespreekt dr. Randy Worobo, hoogleraar Voedselmicrobiologie aan Cornell University, hoe u door middel van hygiënecontrole de reinigingseffectiviteit kunt controleren, problemen in de toekomst kunt voorkomen en de efficiëntie kunt verbeteren.
Met een systeem voor hygiënecontrole en -management kunt u meer dan alleen de reiniging controleren en vastleggen dat u effectief hebt gereinigd. In dit webinar bespreekt dr. Burcu Yordem van 3M Voedselveiligheid hoe u hygiënecontrolegegevens kunt omzetten in bruikbare informatie om uw processen en het gebruik van middelen te optimaliseren.
Ga snel aan de slag met deze handige video's. De 3M™ Clean-Trace™-software voor hygiënemanagement zet hygiënecontrolegegevens om in bruikbare informatie waarmee u hoogrisicogebieden in uw voedselverwerkingsomgeving kunt opsporen voordat u de productie start. Neem sneller kritieke beslissingen, maak lijsten met aandachtspunten, wees altijd voorbereid op audits dankzij geplande rapporten en neem preventieve maatregelen.
We hebben je verzoek ontvangen!
Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw...
Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden. Probeer het later opnieuw...