Lava™ Plus hoog translucent zirkonium voor tandtechnische laboratoria

Lava™ Plus hoog translucent zirkonium voor tandtechnische laboratoria

Uitstekende kleurmatch voor vol-zirkonium - beschikbaar voor open systemen en Lava opbaksystemen

Lava™ Plus hoog translucent zirkonium

Het Lava™ Plus hoog translucent zirkoniumsysteem is geschikt voor vol-zirkonium restauraties met een uitstekende translucentie en kleurmatch, zonder afbreuk te doen aan de stabiliteit van de sterkte en duurzaamheid. Het maakt gebruik van een uniek zirkonium poeder en kleurvloeistoffen die speciaal zijn ontwikkeld voor dat materiaal. Dit systeem is nu beschikbaar in zowel een schijf als een frame.

 • Ware kleuren - een A2 is een A2

  Ware kleuren - een A2 is echt een A2

  3M's gepatenteerde kleuringsionentechnologie zorgt voor een consistente, nauwkeurige kleur. Lava Plus hoog translucent zirkonium kleurvloeistoffen zijn speciaal ontwikkeld voor een consistente kleurenmatch met de klassieke VITA-kleuren en zijn beschikbaar in elke klassieke VITA-kleuren plus twee bleektinten. Voor populaire VITA 3D-Master®-kleuren biedt 3M een conversiekaart om ervoor te zorgen dat u een nauwkeurige kleurmatch kunt leveren aan uw tandarts. Uw zeer sterke, translucente restauraties zien er warm en natuurlijk uit, omdat de kleurvloeistof volledig wordt geabsorbeerd en door de gehele restauratie kleur geeft. Onze speciale chemische formule maakt het mogelijk dat ons materiaal zijn translucentie zelfs na het kleuren blijft behouden.


Lava™ Plus indicaties


Een plus in translucentie


Kracht die overtreft


Beperkte slijtage van antagonisten

 • De gemiddelde korrelgrootte kleiner dan 0,5 µm en de materiaaleigenschappen in Lava Plus zirkonium zorgen voor een oppervlak dat zich goed gedraagt ten opzichte van dentine van de antagonist.


Opbakcyclus met hoge verwerkingssnelheid

 • Dezelfde unieke mix van ruwe materialen die bijdraagt aan de uitmuntende translucentie, kracht en stabiliteit bij veroudering van Lava Plus zirkonium, maakt het gebruik van een snelle opbakcyclus mogelijk. Dit opbakschema met een hoge verwerkingstijd maakt een opbaktijd van 160 minuten mogelijk, zonder dat wordt ingeleverd op kracht of translucentie. Zo kunnen er op een dag drie batches gedaan worden.

  Opbakcyclus met hoge verwerkingssnelheid (PDF, 110 KB)


Gerelateerde producten

 • Het Lava™ Plus hoog translucent zirkoniumsysteem bevat een eenvoudig kleurensysteem voor een echte kleurmatch.

 • 3M Oral Care maakt haar systeem voor hoog translucent zirkonium beschikbaar voor opensource opbaksystemen. De schijven van 98 mm zijn gekleurd met gepatenteerde kleurvloeistoffen die overeenkomen met de klassieke VITA-kleurengids. Het systeem bevat glazuurvloeistoeffen en kleuren met speciale effecten voor vol-zirkonium restauraties


Restauraties worden eenvoudiger gecementeerd met RelyX™ Unicem 2 zelfhechtend composietcement