1. Artritis: verwen uzelf
 • Artritis: verwen uzelf

  TIPS & TRICKS: ARTRITIS - 10 TRAKTATIES TIPS & TRICKS: ARTRITIS - 10 TRAKTATIES TIPS & TRICKS: ARTRITIS - 10 TRAKTATIES

  10 manieren om u geweldig te voelen met artritis.

  In de film "Private Benjamin" is een van de personages een nieuwe weduwe die de plaatselijke radiotalkshow belt en zich wanhopig aan de telefoon beklaagt: "Ik heb niets verkeerds gedaan. En ik heb het gevoel dat ik word gestraft!".

  Hebt u zich ook ooit zo gevoeld? Niemand verdient het om pijn te lijden, en niets kan dat verzachten: artritis doet pijn. Het kan uw gewrichten, interne organen en huid schaden. Het verschilt per persoon. En soms zijn er dagen dat echt niets helpt tegen de pijn. Maar er zijn wel manieren om symptomen te verlichten. Deze suggesties bieden u echt hulp wanneer u het nodig hebt - elke dag - zodat u zich weer lekker kunt gaan voelen.


  • 1. Spreid uw activiteiten

   Doe niet alles in een keer, maar deel uw activiteiten of taken op. Neem, bijvoorbeeld, een week de tijd om uw huis schoon te maken en doe daarbij één ruimte per dag. Aan het eind van de week is uw huis ook schoon en bent u niet over uw grenzen gegaan.


  • 2. Douchen

   Warme douches en baden werken niet alleen ontspannend, maar ze kunnen de pijn door artritis ook tijdelijk verlichten. Hang ook eens verse eucalyptus aan uw douche, zodat er een "naar wellness" geurende stoom ontstaat.


  • 3. Kies voor satijn

   Hebt u 's ochtends bij het wakker worden last van stijve gewrichten? Probeer dan satijnen pyjama's en beddengoed. Dat voelt niet alleen luxueus aan, maar kan er ook voor zorgen dat u gemakkelijker uit uw bed "glijdt".


  • 4. Probeer warme was

   Ah. Pijnlijke handen of voeten even volledig onderdompelen in een bad met warme was kan de ontsteking verlichten. Koop was online of bij de drogist.


  • 5. Voel u prettig

   Ja, u kunt stijlvolle en gemakkelijke kleding combineren. Kies wijde modellen van zachte stoffen, zoals geborsteld katoen, die heerlijk aanvoelen op uw huid.


  • 6. Gebruik een wandelstok

   Belast uw lichaam minder door een wandelstok, brace of bandage te gebruiken om de druk op uw gewrichten te verminderen. Wandelstokken kunnen ervoor zorgen dat u zich lekker voelt en ze zien er vaak ook modieus uit!


  • 7. Neem een manicure/pedicure

   Een verwendag in de wellness is niet alleen voor vrouwen! Verwen uw handen en voeten een beetje met een professionele manicure/pedicure. Uw nagels zien er dan weer geweldig uit, en een ontspannende hand-/voetmassage is perfect voor iedereen met artritis.


  • 8. Stretchen

   Maak uw spieren los! Lichte stretching kan helpen de stijfheid in uw gewrichten, die vaak door artritis wordt veroorzaakt, te verminderen. Overleg met een arts of fysiotherapeut welke de beste stretchoefeningen zijn voor uw lichaam.


  • 9. Vergeet uw medicijnen niet

   Het lijkt logisch, maar het is zo gemakkelijk te vergeten uw medicijnen op tijd in te nemen. Een alarm of herinnering instellen is gemakkelijker dan ooit met de hedendaagse technologie. Zo blijft u op schema.


  • 10. Mediteren

   Diepe-ademhalingstechnieken, mindfulness en yoga kunnen helpen de kwaliteit van uw leven te verhogen. U kunt uw artritis niet genezen, maar een negatieve houding wel. Als u een positieve kijk kunt vinden bij het accepteren van uw artritis, bent u hard op weg weer lekker in uw vel te zitten!