1. Artritis: voeding
 • Artritis: voeding

  TIPS & TRICKS: Blijf actief - voeding TIPS & TRICKS: Blijf actief - voeding TIPS & TRICKS: Blijf actief - voeding

  Voeding als hulpmiddel bij artritis

  Slimme voedingskeuzes en gezonde vetten kunnen helpen symptomen van artritis te verlichten.

  Ook al is artritis niet met voedsel te genezen, de juiste voeding kan helpen om uw symptomen te verlichten. Vergeet niet dat ook hier geldt dat smaken verschillen. Er moet ook altijd rekening worden gehouden met individuele voorkeuren en gewoontes, evenals allergieën.


  • Denk ver vooruit, en niet in snelle oplossingen

   Voor iedereen met artritis geldt dit ook: overgewicht is belastend voor zowel de gewichtdragende gewrichten als voor het immuunsysteem. Omdat u vasten en crashdiëten moet vermijden, is het beter om uw eetgewoontes aan te passen voor permanente effecten. Dat houdt in dat, als u te zwaar bent, u het aantal calorieën dat u eet, moet verlagen en gevarieerde voeding moet eten die alle nodige voedselgroepen, vitamines en mineralen bevat zodat u gezond blijft.


  • Kies gezonde vetten

   Een andere belangrijke stap is het verlagen van de hoeveelheid suiker en vet die u eet, en dat u meer groenten gaat eten. U hoeft echter niet het gebruik van alle vetten te minderen: enkelvoudig onverzadigde vetten (zoals die in olijfolie) en meervoudig onverzadigde vetten (die in lijnzaad en zonnebloemolie) zijn zelfs goed voor u. Verzadigde vetten, vooral te vinden in vlees en zuivelproducten, eet u best niet te veel. Omega-3-vetten, deel van de meervoudig onverzadigde vetgroepen, kunnen helpen bij het beteugelen van ontstekingen. Ze zijn te vinden in vette vis, lijnzaad, koolzaadolie en groene bladgroenten.


  • Raadpleeg uw arts

   Voordat u uw voedingspatroon drastisch verandert, moet u uw arts vragen of uw medicatie wordt beïnvloed door uw dieet en wat u nog meer kunt doen om uw lichaam te helpen om te gaan met artritis.

Volg het FUTURO™-merk:
FUTURO is een handelsmerk van 3M.
Wijzig land
Nederland - Nederlands