Gezondheidszorg
Moving-IAD-Prevention-Forward

Moving prevention forward


 • Moving-IAD-Prevention-Forward

  Incontinentiedermatitis (IAD) vormt een aanzienlijk probleem voor de algehele gezondheid en komt voor bij maximaal 41% van de patiënten in verpleeghuizen en bij 35% van alle patiënten in instellingen voor acute zorg.1,2

  Twintig internationale experts zijn bij elkaar gekomen om hiaten in hun kennis over incontinentiedermatitis onder de loep te nemen en om praktische richtlijnen die deze hiaten vullen, te verbeteren.

  Deze Best Practice Principles bieden praktische richtlijnen voor de beoordeling en verzorging — zelfs de preventie — van IAD voor artsen die directe patiëntenzorg verlenen. Voor instellingsmanagers is er een stapsgewijze handleiding voor de preventie van IAD, plus suggesties voor de ontwikkeling van een gestructureerd programma ter preventie van IAD in hun zorginstellingen.

  1. Nix D., Haugen V. (2010) Prevention and management of Incontinence-Associated Dermatitis. Drugs Aging 27 (6); 491-6.
  2. Gray M, and Bartos S. Incontinence Associated Dermatitis in the Acute Care Setting: A Prospective Multi-site Epidemiologic Study. Gepresenteerd op de 23e jaarvergadering van de Wound Healing Society. 2013.

 • Alle velden zijn verplicht.

 • Ik kan mij te allen tijde uitschrijven en de verwerking van mijn persoonsgegevens bekijken, corrigeren en mij tegen de verwerking verzetten door te klikken op de link die zal zijn opgenomen in alle berichten die u ontvangt.

 • Verzenden

Bedankt!

Download hier de IAD Identificatiegids (PDF)

Helaas...

Er ging iets fout. Probeer het later opnieuw...

Volg ons
De bovenstaande merken zijn handelsmerken van 3M.
Wijzig land
Nederland - Nederlands