Novec 1230 Brandbestrijding

Bekijk product

Zorg voor complete bescherming met een systeem voor brandbestrijding dat speciaal is ontwikkeld om uw kritieke activa, levens en de aarde te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Als u een brandbestrijdingssysteem selecteert dat werkt met 3M™ Novec™ 1230 Fire Protection vloeistof, kiest u voor de meest geavanceerde techniek die op dit gebied beschikbaar is. Dit systeem biedt hoge prestaties en een grote veiligheidsmarge, zonder schadelijk te zijn voor het milieu.

3M™ Novec™ 1230 Fire Protection vloeistof is toepasbaar in de moeilijkste ruimten, zoals datacenters, controlekamers, musea en meer, om uw activa en uw mensen te beschermen. Deze clean agent voor het blussen van brand ondersteunt de operationele continuïteit bij een brand en zorgt voor een minimale onderbrekingstijd voor het herstel en schoonmaken achteraf. Bovendien tast het middel de ozonlaag niet aan. Het aardopwarmingsvermogen (GWP) is minder dan 1 en het blijft niet lang in de atmosfeer aanwezig. Het middel wordt niet betroffen door de uitfasering van HFK´s (fluorkoolwaterstoffen) en is dan ook een uitstekende keuze voor de lange termijn, voor zowel de aarde als het bedrijf.

Brandbeveiligingssysteem Ansul Sapphire met Novec 1230 Vloeistof die wordt verspreid in datacenterservers.
Bescherm wat belangrijk is.

Clean agent brandbestrijding ontworpen voor de toekomst

 • Wanneer u een brandbeveiligingssysteem specificeert, kan het van uw keuzes afhangen of personen, waardevolle activa of zelfs het hele bedrijf een brand overleven. Als dat systeem Novec 1230 Vloeistof gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat u uw klant een systeem biedt dat:

   
  • vuur binnen enkele seconden dooft, nog voordat het een brand wordt en lang voordat systemen op basis van water of inert gas in actie komen;

  • waardevolle activa beschermt zoals elektronica, onvervangbare papieren documenten, kunstvoorwerpen en archieven. Omdat Novec 1230 Vloeistof een waterloos brandbestrijdingsmiddel is, laat het geen resten achter en is het elektrisch niet geleidend;

  • van alle clean agent oplossingen de grootste veiligheidsmarge biedt voor ruimten waarin mensen verblijven;

  • niet op de lijst staat voor uitfasering van HFK's onder de Europese F-gassenverordening of andere internationale wetgeving zoals het Montrealprotocol;

  • geleverd wordt met een wereldwijde milieugarantie, de 3M™ Blue Sky℠ Garantie, die u nog meer zekerheid biedt;

  • als een vloeistof wordt opgeslagen en als een gas wordt afgegeven, waardoor het ongeveer 80% minder vloerruimte in beslag neemt dan systemen met inert gas;

  • geschikt is voor brandgevaar van klasse A, B en C.

Brandbestrijding zonder een druppel water die is ontworpen voor de toekomst

 • IT-medewerker met iPad in datacenter, met afbeelding van blauwpaarse driehoek en de tekst

  Wanneer u een brandbeveiligingssysteem specificeert, kan het van uw keuzes afhangen of personen, waardevolle activa of zelfs het hele bedrijf een brand overleven. Een effectief brandbestrijdingssysteem zonder water ondersteunt de bedrijfscontinuïteit met een minimale uitvaltijd. Brandbestrijding met water kan leiden tot beschadiging van elektronica. Bovendien duurt het herstel achteraf langer en kunnen data of goederen permanent verloren gaan.

  Niet alle brandbestrijdingssystemen die met een clean agent werken zijn echter hetzelfde. Fluorkoolwaterstoffen (HFK's) met een hoog GWP, zoals FM-200® en ECARO-25®, staan in Europa al een tijd op de lijst voor mogelijke uitfasering onder de F-gassenverordening. Door het Kigali-amendement van het Montrealprotocol dat in oktober 2016 is vastgelegd, komt de uitfasering van de productie en het gebruik van HFK´s in rap tempo dichterbij. De clean agent die u kiest voor uw blusgassysteem kan van invloed zijn op de wereld.

  Novec 1230 Fire Protection vloeistof laat zien welke doorbraak we kunnen bereiken door gericht wetenschap in te zetten om het leven op aarde te verbeteren. Het wordt als een vloeistof opgeslagen, maar verandert in gas zodra het vrijkomt. Het gas verspreidt zich in hoog tempo door de betroffen ruimtes en blust de brand snel door de warmte weg te nemen, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor mensen en zonder waterschade te veroorzaken.


Slimme, veilige en duurzame brandbeveiliging

Wanneer u een brandbeveiligingssysteem specificeert, gaat het om levens, levensonderhoud en het milieu. Met 3M™ Novec™ Fire Protection vloeistof kunt u erop vertrouwen dat u de juiste keuze hebt gemaakt om alles waar u verantwoordelijk voor bent, goed te beschermen.

 • Hoog, groen gras met helderblauwe lucht, kleine wolken en zonneschijn
  Duurzaam

  Maak een bewuste keuze om de aarde te beschermen en bescherm uw organisatie tegen problemen op het gebied van regelgeving. Kies voor een clean agent met een GWP van minder dan 1, die de ozonlaag niet aantast en die niet op de lijst staat voor uitfasering.

 • Close-up van stalen stopwatch met de secondewijzer op 60
  Blust brand. Snel

  Novec 1230 Vloeistof helpt branden snel en veilig te blussen, door de hitte van de brand te absorberen en de kettingreactie te onderbreken. Omdat de brand snel wordt gedoofd, is er aanzienlijk minder schade aan activa. En het werk kan gewoon doorgaan.

 • Brandbeveiligingstechnici controleren in de systeemruimte de hoeveelheid Novec 1230 Vloeistof in grote rode cilinder
  Veilig voor mensen

  Brandblusmiddelen: veiligheidsmarge

  Novec 1230 Vloeistof biedt de hoogste veiligheidsmarge van alle clean agents voor het blussen van brand. Brand wordt effectief bestreden en belangrijke zaken worden beschermd.

 • Close-up van handdruk van twee mannen in pak voor een wolkenkrabber
  Bespaart ruimte

  Omdat Novec 1230 Vloeistof als een vloeistof wordt opgeslagen, neemt het minder ruimte in beslag dan inert gas en CO2 dat als gas wordt opgeslagen. In kleine ruimten kunnen cilinders in het beschermde gebied worden opgeslagen, zodat er geen aparte opslagruimte nodig is.


Veelgestelde vragen

Lees meer over Novec 1230 in een oogopslag: bekijk antwoorden op veelgestelde vragen en lees waarom bestekschrijvers vinden dat het een clean agent is die zijn gelijke niet kent.

Paarse banner: servers in datacenter; schip; hoogspanningsmast; vliegtuig; benzinepomp, museum, trein, ziekenhuis, fabriek
Brandbestrijding bij uitstek voor moeilijke sectoren
 • november 05, 2021

  Webinar: Museum and Cultural Heritage Fire Protection

  Join us on November 30th 2021 to find out how your museum can benefit from 3M™ Novec™ 1230 Fire Protection Fluid. Support you organization's long-term mission in terms of sustainability, caring for visitors and the community, and protecting exhibits and artifacts from a range of foreseeable risks to the collection.

  november 05, 2021 Webinar: Museum and Cultural Heritage Fire Protection Webinar: Museum and Cultural Heritage Fire Protection
 • maart 26, 2021

  Webinar: 3M Novec 1230 Fire Protection Fluid

  Learn at our webinar "There is only one 3M™ Novec™ 1230 Fire Protection Fluid" how fire extinguishing with a clean agent work.

  maart 26, 2021

Toepassingen en casestudy's voor moeilijke sectoren


Oplossingen voor brandbeveiliging vergelijken

Alles vergelijken

Novec 1230 Vloeistof biedt een ongekende waarde, wat uw doel ook is:


 • Een halon-brandbeveiligingssysteem vervangen
 • Een duurzaam en qua kosten gelijkwaardig alternatief vinden voor FM-200™ of andere HFK's
 • Een clean agent kiezen met een grote veiligheidsmarge voor ruimten waarin mensen aanwezig zijn

Bekijk een overzichtelijke vergelijking met andere veelgebruikte brandbestrijdingssystemen als het gaat om prestaties, veiligheid, duurzaamheid en ontwerpflexibiliteit.

Of vergelijk diepgaand met HFK's, inert gas, water en CO₂​.

Novec 1230 vs Inergen, FE-25, FM-200, water, aerosol en CO2. Vergelijk: veiligheid, prestaties, duurzaamheid en ontwerp

Bestekschrijver bestudeert documenten als voorbereiding op een Novec 1230 specificatie
Een specificatie maken

Een specificatie voor een brandbestrijdingssysteem met Novec 1230 Vloeistof moet niet alleen de unieke omstandigheden van de toepassing bevatten, maar ook de speciale factoren die voor de klant van belang zijn, zoals duurzaamheid, veiligheid van mensen in de ruimte of bescherming van kwetsbare activa zoals harde schijven.

Gebruik onze specificatietool om snel en eenvoudig een specificatie te maken die aansluit bij de behoeften van uw klant.

Maak uw specificatie
Brandbestrijdingssysteem met cilinders die zijn gevuld met Novec 1230
Vind een goedgekeurde Original Equipment Manufacturer (OEM)

We werken met onze goedgekeurde Original Equipment Manufacturers (OEM's) samen om de prestaties van Novec 1230 Vloeistof in hun vermelde of goedgekeurde systemen te optimaliseren.

Vind een OEM

Informatiebronnen en tools


3M™ Blue Sky℠ Garantie

 • Groen weiland met bos waar de zon doorheen schijnt bij een blauwe lucht

  Draag uw steentje bij aan het milieu – gegarandeerd. Novec 1230 Fire Protection vloeistof is ontwikkeld met duurzaamheid als uitgangspunt. Daarom kunnen we als enige in de sector een wereldwijde milieugarantie bieden: de 3M Blue Sky Garantie. Als 3M Novec 1230 Fire Protection vloeistof binnen 20 jaar na de installatie als gevolg van milieueffecten van het product verboden of beperkt wordt als brandveiligheidsmiddel, vergoeden wij de aankoopprijs van de vloeistof.

  De brochure downloaden (PDF, 247 KB)

  Registreer uw systeem


Wij helpen u uw vragen over brandbestrijding te beantwoorden

Ons team van technici en wetenschappers staat klaar om uw vragen te beantwoorden en om u alle gewenste ondersteuning te bieden op het gebied van brandbestrijdingssystemen, voorschriften en Novec 1230 Vloeistof.