Veelgestelde vragen

 • Bevat 3M ™ Opticlude ™ latex?

  Nee, u hoeft zich geen zorgen te maken. Zowel onze 3M Opticlude oogpleisters, als de verpakking, bevatten geen latex.

 • Met veel geduld, aandacht en bij de leeftijd passende uitleg. Vertel uw kind dat het zwakke oog veel moet oefenen om later goed te kunnen zien. En dat daarom het gezonde oog even niet meedoet. Vertel uw kind dat het met het slechte oog allerlei dingen kan doen om het oog te trainen en dat het nauwkeurig moet kijken. Meer praktische tips en ideeën kunt u vinden in het gedeelte "Motiveer uw kind".

 • Onze 3M Opticlude Silicone oogpleisters zijn gemaakt van een microporeuze, luchtdoorlatende drager en een superzacht kussentje. Dankzij de ongeëvenaard huidvriendelijke siliconenkleefstof waarmee de pleister aan de gevoelige huid van het kind hecht, kan de pleister pijnloos worden verwijderd, zonder resten achter te laten.

 • Alle oogpleisters, waaronder onze 3M Opticlude Silicone oogpleisters, kunnen slechts één keer worden gebruikt. Echter, dankzij de siliconentechnologie kunnen de pleisters wel eenvoudig worden herplaatst.

 • Voor een optimale hechting moet de huid rond het oog schoon en droog zijn. Verwijder de beschermende laag van de oogpleister terwijl uw kind rustig beide ogen sluit en de gelaatsspieren ontspant. Er mogen rond het oog geen rimpels zijn. Plak de oogpleister met de smalle kant naar de neus gericht. Pas op dat u de oogpleister of de huid niet uitrekt. Oefen met uw vingertoppen lichte druk uit op de rand, om de oogpleister passend te maken.

 • Dankzij de innovatieve siliconenkleeflaag van onze 3M Opticlude Silicone oogpleisters, is het verwijderen doorgaans eenvoudig en pijnloos. Pak de oogpleister vast aan de kant van de neus en trek de pleister los in tegengestelde richting.

 • Dat hang af van de diagnose. De draagtijd van de oogpleisters is per kind verschillend en wordt door uw orthoptist of oogarts voorgeschreven op basis van de therapiestatus en het genezingsproces.

 • In principe treden er nauwelijks allergische reacties op bij het dragen van onze 3M Opticlude Silicone oogpleisters. Als er onverwacht toch een roodheid van de huid ontstaat, kan uw arts of orthoptist u hierover adviseren.

 • Vraag uw orthoptist of oogarts naar 3M Cavilon Niet-prikkende barrièrefilm. Deze laag wordt op de huid aangebracht voordat de 3M Opticlude Silicone oogpleister wordt opgeplakt en vormt een betrouwbare beschermlaag tussen de huid en de kleefstof.

 • Nee, helaas niet. Een 'activiteit vlakbij' is een activiteit waarbij nadrukkelijk concentratie is vereist en het oog flink moet werken: verven, knutselen en legpuzzels maken, enzovoort. In de categorie "Kinderen" vindt u voorbeelden van leuke kleuractiviteiten en puzzels.