1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Schuurmaterialen
 4. Schuurschijven
 5. Snelwisselschijven
 6. Scotch-Brite™ Roloc™ Anti Loading Schijf AL-DR

Scotch-Brite™ Roloc™ Anti Loading Schijf AL-DR

 • 3M ID B40064730

Zeer geschikt voor toepassingen onder lage tot middelhoge druk en wanneer vollopen moet worden vermeden

Veel gebruikt voor reinigen, finishen, blenden en afbramen

De open webstructuur reageert op onregelmatigheden in het oppervlak en contouren, en minimaliseert groeven

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Technisch gegevensblad (PDF, 344KB)

Specificaties

Details

Hoogtepunten
 • Zeer geschikt voor toepassingen onder lage tot middelhoge druk en wanneer vollopen moet worden vermeden
 • Veel gebruikt voor reinigen, finishen, blenden en afbramen
 • De open webstructuur reageert op onregelmatigheden in het oppervlak en contouren, en minimaliseert groeven
 • Non-woven nylon vezels slijten geleidelijk af waardoor er telkens nieuw mineraal aan het oppervlak komt voor een consistente scherpe snijwerking
 • Aluminiumoxide voor een scherpe snijwerking met een fijne finish
 • Hogere snijwerking en langere levensduur in vergelijking met 3M™ SC Surface Conditioning Schijven
 • Snelle en eenvoudige bevestiging aan elektrisch gereedschap met het Roloc™ systeem

De Scotch-Brite™ Roloc™ AL Surface Conditioning Schijf is geschikt voor het reinigen, finishen, blenden en afbramen van uiteenlopende ondergronden, zoals ferro- en non-ferrometalen. De schijf is zowel sterk als zacht, in het juiste evenwicht. Gebruik deze schijf om uw werkstukken te ontdoen van verontreinigingen zonder de geometrie aanzienlijk te veranderen.

Verwijder bramen en verontreinigingen effectief zonder het basismateriaal te beschadigen
Scotch Brite™ producten maken zware klussen gemakkelijker. Met de Scotch Brite™ Roloc™ AL Surface Conditioning Schijf krijgt u in minder stappen een braamvrije, overschilderbare finish zonder de geometrie van het werkstuk te veranderen.

Aluminiumoxide snijdt snel en scherp
Het aluminiumoxide is aangebracht in de open webstructuur van de schijf. Aluminiumoxide wordt vaak voor industriële toepassingen gebruikt vanwege de duurzaamheid en scherpe snijwerking. Bovendien is aluminiumoxide bros: het verbrokkelt door hitte en druk waardoor het zichzelf vernieuwt. Door de brosheid blijft de scherpe snijwerking behouden. Scotch Brite™ Roloc™ AL Surface Conditioning Schijven maken allemaal gebruik van aluminiumoxide, maar zijn in drie groftes verkrijgbaar: zeer fijn (VFN), gemiddeld (MED) en grof (CRS). Gebruikers kunnen zo een grofte kiezen die bij de ondergrond en gewenste finish past.

Roloc™ systeem voor eenvoudige bevestiging aan elektrisch gereedschap
Deze schijf heeft een 3M™Roloc™ snelwisselbevestiging zodat gebruikers eenvoudig schijven kunnen wisselen als ze verschillende groftes achter elkaar nodig hebben. Ook kunnen de schijven hierdoor snel aan elektrisch gereedschap worden gekoppeld, waardoor de productiviteit toeneemt. Om de schijf te bevestigen hoeven gebruikers deze alleen aan een Roloc™ steunschijf te bevestigen (afzonderlijk verkrijgbaar). De steunschijf wordt dan weer aan het elektrische gereedschap gekoppeld. De bevestigingsopties zijn TS, TSM en TR, sommige van metaal en sommige van kunststof. Gebruikers moeten de juiste bevestiging kiezen voor hun gereedschap.

Het voordeel van Scotch Brite™
Scotch Brite™ producten bevatten mineralen in non-woven nylon vezels. Dankzij de baanbrekende fiber coatingtechnologie snijden Scotch Brite™ schuurproducten sneller met een consistenter schuurpatroon. Het open webmateriaal is volloopbestendig en zorgt ervoor dat de schuurmineralen hoog blijven presteren doordat de nylon vezels minder snel verstopt raken. De nylon vezels slijten geleidelijk af tijdens het slijpen, zodat er telkens nieuw mineraal aan het oppervlak komt en de scherpe snijwerking behouden blijft.

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M

Stuur ons een bericht

Bedankt voor uw interesse in 3M. Om ons te helpen uw vraag effectief te beheren en te beantwoorden, vragen we u vriendelijk om wat belangrijke informatie te verstrekken, waaronder uw contactgegevens. De door u verstrekte informatie, wordt gebruikt om op uw verzoek te reageren via e-mail of telefoon door een 3M vertegenwoordiger of door een van onze geautoriseerde zakenpartners waarmee we mogelijk uw persoonsgegevens zullen delen in overeenstemming met het 3M privacybeleid.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Bericht verzenden

Badankt voor het contact opnemen met 3M

Wij hebben uw bericht ontvangen en bekijken momenteel uw aanvraag
Een van onze vertegenwoordigers neemt contact met u op via telefoon of email.

An error occurred.