3M™ Cubitron™ II Schuurrol 947A

  • 3M ID B40071398

3M™ Precision Shaped Grain snijdt uitzonderlijk snel, waardoor de productiviteit wordt verhoogd

De linnen X-gewicht rug van polykatoen is duurzaam en flexibel, voor de meeste schuurtoepassingen

De harslijm is bestand tegen hitte en helpt verkleuring te voorkomen

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Technisch gegevensblad (PDF, 424KB)

Details

Hoogtepunten
  • 3M™ Precision Shaped Grain snijdt uitzonderlijk snel, waardoor de productiviteit wordt verhoogd
  • De linnen X-gewicht rug van polykatoen is duurzaam en flexibel, voor de meeste schuurtoepassingen
  • De harslijm is bestand tegen hitte en helpt verkleuring te voorkomen
  • Het slijphulpmiddel helpt de hitte en slijptemperaturen verder te verlagen

De 3M™ Cubitron™ ll Schuurrol 947A biedt baanbrekende prestaties met 3M Precision Shaped Grain op een linnen X-gewicht rug van polykatoen. Deze krachtige schuurrol is voorzien van een slijphulpstof, waardoor de rol bij uitstek geschikt is voor toepassingen met een lage tot middelhoge druk op roestvast staal, andere nikkellegeringen, koolstofstaal en kobaltchroom. Alleen geschikt voor droge toepassingen.

Het voordeel van Cubitron™ II
Schuurproducten zoals de 3M™ Cubitron™ ll Schuurrol 947A hebben de lat voor hoogwaardige schuurmaterialen een stuk hoger gelegd. Door de duurzaamheid en het snel snijdende precisieschuurmateriaal is deze bij uitstek geschikt voor het finishen en slijpen van metaal. Op basis van de 3M™ Precision Shaped keramische slijpkorrels zijn technologieën toegepast om alle driehoekige structuren elektrostatisch als scherpe driehoekjes op de rug van het materiaal te plaatsen. Hierdoor ontstaan scherpe puntjes om de snijwerking te optimaliseren. Deze puntjes snijden door het metaal. Als de punten afbreken, ontstaan er vanzelf weer nieuwe scherpe punten. Zo blijven de prestaties optimaal bij slijpen en finishen in productietoepassingen. Het schuurmateriaal slijt gelijkmatig. Daardoor gaat het langer mee en levert het een consistent resultaat waarvoor minder druk nodig is. Onze Cubitron™ II producten slijpen beter en gaan langer mee dan conventionele keramische industriële schuurproducten. Hierdoor wordt de productiviteit verhoogd en is minder druk nodig op de band.

Sterk, flexibel en hittebestendig
De 3M™ Cubitron™ ll Schuurrol 947A is voorzien van een slijphulpstof en een kunstharscoating. Het schuurmateriaal blijft daardoor koel tijdens bewerkingen bij lage tot middelhoge druk. Bovendien wordt verkleuring van het metaaloppervlak voorkomen. De semiflexibele X-gewicht rug van polyester maakt de band sterk en flexibel. Bovendien kan de band hierdoor worden gebruikt met vloeibare smeermiddelen. Deze kenmerken maakt de 3M™ Cubitron™ ll Schuurrol 947A zeer geschikt voor projecten waarbij een duurzame en vormbare schuurrol nodig is.

Typische Eigenschappen

Hulpmiddelen