3M™ Schuurrol 384F

  • Beschikbare opties
  • | Selecteer productopties voor IDs.

Door de stevige linnen rug van polyester is het materiaal zeer duurzaam in schuurtoepassingen

Schuurmateriaal op basis van aluminiumoxide snijdt snel en levert een consistente, fijne finish

De harslijm is bestand tegen slijtage door hitte, voor een langere levensduur van het schuurlinnen

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Technisch gegevensblad (PDF, 424KB)

Details

Hoogtepunten
  • Door de stevige linnen rug van polyester is het materiaal zeer duurzaam in schuurtoepassingen
  • Schuurmateriaal op basis van aluminiumoxide snijdt snel en levert een consistente, fijne finish
  • De harslijm is bestand tegen slijtage door hitte, voor een langere levensduur van het schuurlinnen
  • Materiaal van waterproof polyester zorgt voor een gemakkelijke afvoer van schuurdeeltjes
  • Gesloten structuur biedt een hogere korreldichtheid en een fijnere finish op harde oppervlakken

3M™ Schuurrol 384F is een schuurrol met een duurzame linnen rug van polyester met een gesloten constructie voor een consistente schuurwerking. Door het schuurmateriaal op basis van aluminiumoxide en het waterbestendige polyester is deze rol bij uitstek geschikt voor zowel natte als droge toepassingen, zoals het passend maken van oppervlakken en het wegwerken van oneffenheden.

Duurzaam schuurlinnen
Door de duurzaamheid en het snel snijdende schuurmateriaal is onze 3M™ Schuurdoek 384F bij uitstek geschikt voor het finishen en schuren van metaal. De schuurrol met een flexibele rug van waterproof polyester werkt soepel en gaat lang mee. Het materiaal past zich aan de vorm van gevormde onderdelen aan voor een consistente finishing. De schuurkant is voorzien van een dichte laag korrels van aluminiumoxide voor een snelle snijwerking en een fijne finish.

Schuurmateriaal op basis van aluminiumoxide
Aluminiumoxide wordt vaak gebruikt voor industriële toepassingen omdat het snel snijdt en lang meegaat. Dit sterke, duurzame mineraal breekt vanzelf af tijdens het gebruik zodat er steeds nieuwe snijrandjes verschijnen, in tegenstelling tot traditionele, natuurlijke schuurkorrels die sneller bot worden. Vanwege de hoge snijsnelheid, de hardheid en de sterkte wordt dit materiaal veel gebruikt in schuur- en finishingtoepassingen. Aluminiumoxide is geschikt voor tal van materialen in zowel hout- als metaalbewerking.

Waterproof en hittebestendig
De 3M™ Schuurrol 384F maakt bovendien gebruik van harslijm die speciaal is ontwikkeld om bestand te zijn tegen thermische en chemische invloeden tijdens het schuren. Deze verbinding is bijzonder stevig, waardoor snel kan worden geschuurd met een hoge snijwerking. Het materiaal is daardoor zeer geschikt voor precisiewerk op zowel harde als zachte oppervlakken. Omdat de rug van waterproof polyester is, kunnen bij houtbewerking delen van het werkstuk en de rol tijdens het schuren worden afgespoeld om te voorkomen dat stof en deeltjes zich ophopen in het schuurmateriaal. Dit zorgt ook voor een snellere snijwerking en een langere levensduur van het schuurmateriaal.

Typische Eigenschappen

Hulpmiddelen