1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Schuurmaterialen
 4. Schuurschijven
 5. Snelwisselschijven
 6. Scotch-Brite™ Roloc™+ Clean and Strip Schijf XT-ZR Pro

Scotch-Brite™ Roloc™+ Clean and Strip Schijf XT-ZR Pro

 • Beschikbare opties
 • | Selecteer productopties voor IDs.

Verwijdert snel roest, verf, walshuid en coatings van metaal

Hoogwaardige vezels zijn bestand tegen afbrokkelen en presteren goed op de randen

Hoge mate van vervormbaarheid staat garant voor een groter contactoppervlak en een snellere materiaalafname

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Technisch gegevensblad (PDF, 346KB)

Details

Hoogtepunten
 • Verwijdert snel roest, verf, walshuid en coatings van metaal
 • Hoogwaardige vezels zijn bestand tegen afbrokkelen en presteren goed op de randen
 • Hoge mate van vervormbaarheid staat garant voor een groter contactoppervlak en een snellere materiaalafname
 • Slijpmiddel op basis van siliciumcarbide zorgt voor een intensieve snijwerking met een fijne finish
 • Bestand tegen vollopen voor een consistente snijwerking
 • Werken met hoge snelheid, zorgen voor weinig vibratie en minder vonken
 • Door het Roloc™+ bevestigingssysteem kunt u eenvoudig schijven vervangen
 • Hiervoor is het gebruik van Roloc™+ steunschijf vereist (wordt apart verkocht)
 • Ideaal voor toepassingen waarvoor de rand van de schijf nodig is

Scotch-Brite™ Roloc™+ Clean & Strip XT Pro Schijf bevat een schuurmineraal op basis van siliciumcarbide dat is opgenomen in een open nylon webstructuur. Onze schijven verwijderen roest, verf, walshuid, coatings en kleefmiddelen van oppervlakken op een effectieve wijze zonder het basismateriaal ingrijpend te veranderen.

U kunt beschikken over meer vervormbaarheid zonder concessies te doen aan de sterkte bij het voorbereiden van metalen oppervlakken of het verwijderen van roest en lak met Scotch-Brite™ Roloc™+ Clean & Strip XT Pro Schijf. Onze schijven zijn voorzien van een combinatie van vernieuwde vezeldraden, hars en een schuurmineraal op basis van siliciumcarbide die zo een dik, open web vormen. De elastische aard van de vezels betekent dat deze schijven de contouren van het werkstuk met grotere precisie kunnen volgen om zo een groter contactoppervlak te bereiken voor een snellere materiaalafname. Ze passen zich aan lasnaden aan, zodat deze kunnen worden geschuurd zonder te worden verwijderd en ze laten u werken in lastig te bereiken plekken zonder de onderlaag te beschadigen. Siliciumcarbide snijdt intensiever en zorgt zo voor een fijne finish. Ongewenste bramen, vuiltjes en verontreinigingen worden effectief verwijderd terwijl tegelijk de geometrie van het werkstuk behouden blijft, zodat er minder extra werk nodig is en de productiviteit toeneemt. Bovendien kan het slijpsel via gaten in het web ontsnappen, zodat het schuurmateriaal minder snel verstopt raakt. De versterkende hars van de schijf wordt door het gebruik geleidelijk afgebroken zodat nieuwe vezels en superscherp schuurmateriaal op basis van siliciumcarbide vrijkomt, waardoor tijdens de levensduur van de schijf een consistente snijwerking gewaarborgd blijft. De hoogwaardige vezels zijn bestand tegen afbrokkelen en presteren goed op de randen. Deze schijven zorgen voor weinig vibratie en minder vonken, een beoordeling van hoge snelheid en een lange levensduur en worden geleverd met het extra voordeel van een Roloc™ bevestiging. De Roloc™ + knop wordt op de volledige schijf bevestigd, waardoor de sterkte en het gebruiksgemak worden verbeterd en waardoor de rand van de schijf kan worden gebruikt voor het reinigen van lasnaden in hoeken en op andere moeilijk te bereiken plekken. Gebruikers kunnen snel de schijf bevestigen op een Roloc™ steunschijf (wordt apart verkocht) die is gekoppeld aan het elektrisch gereedschap. Hierdoor hoeft minder tijd te worden besteed aan het instellen en het maken van verbindingen, wat bijdraagt aan een hogere productiviteit.

Voorgestelde toepassingen
 • Voor het voorbereiden van het oppervlak en het verwijderen van roest, verf, walshuid, coating, lijm en nadenkit

Typische eigenschappen

Hulpmiddelen

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M