3M™ Voorbevochtigde-sponzen

Products
  • Gebruiksklare, voorbevochtigde sponzen voor gemakkelijke en eenvoudige omgevings- en voedselmonsternames.
  • De duurzame spons is bestand tegen schuren.
  • Sponszak met beschrijfbaar label, voor eenvoudig labelen van monsters.
  • Meegeleverd worden twee gedesinfecteerde handschoenen voor veiligheid en gemak.
 Meer...
Alle details tonen
Microorganismen
Microorganism_Type
Mediumtype
Media_Type
Bevat
Includes
Zakcapaciteit (metrisch)
Bag_Capacity_Metric
Zie alle producten 
 Microorganismen, Mediumtype, Bevat  Zakcapaciteit (metrisch)
Alle modellen
Sluiten
Specificaties
Inhoud
10 ml
Mediumtype
Gebufferd peptonwaterbouillon, Letheenbouillon, Neutralisatiebuffer
Merk
3M™
Productiesegment
Omgevingscontrole, Ophangen, Testen van verpakkingen & opslag
Producttype
Hydrated Sponge
Test Type
Omgeving, Omgevingstesten, Voedsel en drank
Totale breedte (metrisch)
4 cm
Totale lengte (metrisch)
7,6 cm
Details
  • Gebruiksklare, voorbevochtigde sponzen voor gemakkelijke en eenvoudige omgevings- en voedselmonsternames.
  • De duurzame spons is bestand tegen schuren.
  • Sponszak met beschrijfbaar label, voor eenvoudig labelen van monsters.
  • Meegeleverd worden twee gedesinfecteerde handschoenen voor veiligheid en gemak.

De vereenvoudigde verpakking van de 3M™ Voorbevochtigde-sponzen minimaliseert de behandeling en voorbereiding en vermindert de afvalhoeveelheid.

Deze biocidevrije cellulosesponzen zijn voorbevochtigd voor eenvoudige monsternames. De biocidevrije cellulosesponzen hebben geen invloed op de levensvatbaarheid van micro-organismen binnen 48 uur na invriezen van Salmonella en E. coli en 72 uur bij Listeria. Meegeleverd worden twee handschoenen van polyethyleen met een universele pasvorm voor comfort, veiligheid en voor een aseptische behandeling. Het cellulosemateriaal is duurzaam, absorberend en is effectief in het vasthouden en loslaten van het monster, zodat druipen tot een minimum wordt beperkt. De zak met een inhoud van 0,53 l/18 oz. is dubbel gelamineerd voor sterkte, doorsteekweerstand en duurzaamheid tijdens mengen of transport. Draadsluitingen staan garant voor een veilige afdichting en dankzij de blauwe bovenzijde en het witte beschrijfbare gedeelte kan de zak eenvoudig worden herkend. Het beschrijfbare gedeelte is ideaal voor het documenteren van gegevens, datum, tijdstip van monstername en andere informatie, voor nauwkeurigheid, efficiëntie en eenvoudige herkenning. Zowel de monsterzak als de spons zijn gedesinfecteerd met gammastraling voor het behoud van de levensvatbaarheid van organismen en voor een lange houdbaarheid. Dit product wordt geproduceerd in de VS met materialen vanuit de hele wereld en is ISO 9001:2008-gecertificeerd ter garantie van de kwaliteit. Het monstername-instrument is uitsluitend voor laboratoriumgebruik bedoeld. De Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) methode is wereldwijd het meest geaccepteerde beheerprotocol voor voedselveiligheid. De monsternameproducten van 3M vormen een belangrijk onderdeel van deze methode voor het identificeren van mogelijke voedselgedragen risico's en voor het bepalen waar deze risico's zich bevinden. De draagbaarheid, de stabiele verrijkingsmedia en de eenvoudig te hanteren wattenstaafjes en sponzen zijn ontworpen voor het testen op een brede reeks mogelijke risico's en voor het leveren van uitzonderlijk nauwkeurige resultaten. Ze zijn gemaakt voor het veilig verzamelen, bewaren en beveiligen van inhoud vanaf de monsternamelocatie tot het laboratorium, zonder lekkages en zonder dat het monster wordt beïnvloed. Gebufferde peptonwaterbouillon wordt gebruik als verdunningsmiddel voor de niet-selectieve verrijking van micro-organismen als Salmonellasoorten of E. coli uit voedings- en omgevingsmonsters, voorafgaand aan de selectieve verrijking en isolatie. Micro-organismen die mogelijk aanwezig zijn in een voedselproduct, kunnen sub-letaal worden beschadigd door voedselbewerkingstechnieken en kunnen mogelijk niet herstellen door directe selectietechnieken. Gebufferde peptonwaterbouillon bevordert het herstel van micro-organismen die mogelijk zijn beschadigd.