3M™ Scotchlite™ Reflecterend weefsel 8940

  • 3M ID 7000116860

Reflecterend weefsel zorgt voor betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht

Kan uitstekend thuis in de wasmachine worden gewassen op 60 °C en 90 °C. Kan ook worden gebruikt voor commerciële afwerking na een geschiktheidstest.

Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469.

Bekijk meer details

Specificaties

Details

Hoogtepunten
  • Reflecterend weefsel zorgt voor betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht
  • Kan uitstekend thuis in de wasmachine worden gewassen op 60 °C en 90 °C. Kan ook worden gebruikt voor commerciële afwerking na een geschiktheidstest
  • Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469
  • Kan worden gebruikt op tere stoffen die alleen chemisch kunnen worden gereinigd

3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterend weefsel 8940 met hoge reflectiewaarden en een uitstekende wasbaarheid voor high-visibility kleding, met name brandweerkleding en brandwerende werkkleding.

Het 3M™ Scotchlite™ Zilverkleurige reflecterende weefsel 8940 op high-visibility kleding, met name brandweerkleding en brandwerende werkkleding, vergroot de zichtbaarheid van de drager 's nachts of bij weinig licht. Het materiaal licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager zich langs de kant van de weg bevindt. Het product wordt gekenmerkt door een hoge mate van hittebestendigheid en een uitstekende duurzaamheid tijdens gebruik. Het reflecterend weefsel van 3M bestaat uit blootliggende retroreflecterende glasbolletjes gelijmd op een duurzaam, inherent vlamvertragend zuiver katoenen weefsel met een speciale hechtlaag. Het voldoet aan de vereisten van ISO 20471 en overschrijdt ruimschoots de minimale reflectiewaarden die voor het hoogste prestatieniveau vereist zijn, en biedt daarmee een aanzienlijk betere zichtbaarheid. Omdat het basisweefsel bestaat uit aramidevezels heeft het reflecterende materiaal geen gevolgen voor de vlamvertragende eigenschappen van de kleding. Het is bekend om zijn goede, langdurige brandwerendheid conform EN 469. Daarom is het een zeer goed keuze voor brandveilige beschermende kleding. Het biedt een uitstekende productkwaliteit en is zeer onderhoudsvriendelijk. Het reflecterende weefsel met zijn hoge slijtvastheid en duurzaamheid kan gemakkelijk thuis in de wasmachine worden gewassen op 60 °C (50 wasbeurten conform ISO 20471) en op 90 °C (25 wasbeurten conform ISO 6330 9N), en volgens industriële wasprocedures op 75 °C (25 wasbeurten conform ISO 15797). De folie kan ook chemisch worden gereinigd (30 wasbeurten conform ISO 3175). Het materiaal zelf kan worden gebruikt op kwetsbare stoffen. Bij grovere stoffen kan de gebruiker zelf de onderhoudsprocedure bepalen. Een ander voordeel: het materiaal is verkrijgbaar in verschillende breedten, er kan op worden geprint, het kan worden voorzien van borduurwerk, het kan in reliëf worden gemaakt en het kan worden gebruikt voor versieren of stempelen van onderdelen. Dit betekent dat individuele ontwerpen eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Bovendien zijn de retroreflecterende eigenschappen van het materiaal niet afhankelijk van het weefsel van de kleding en zorgen ze, ook nat, voor een goede impact. Dit betekent dat een goede zichtbaarheid is gegarandeerd voor veel invalshoeken, ook bij slechte weersomstandigheden.