1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Films en platen
 4. Reflecterende transferfolies
 5. 3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 8711, 1200 mm x 600 m, 1 rol/doos

3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 8711, 1200 mm x 600 m, 1 rol/doos

 • 3M-productnummer 8711
 • 3M ID 7000055779
 • UPC 50051131988427,00051131988422

De reflecterende transferfolie zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht

De folie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor high-visibility kleding en werkkleding die extra duurzaam moet zijn voor het thuis wassen.

Kan goed thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C

Bekijk meer details

Details

Hoogtepunten
 • De reflecterende transferfolie zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht
 • De folie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor high-visibility kleding en werkkleding die extra duurzaam moet zijn voor het thuis wassen
 • Kan goed thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C
 • OEKO-TEX-gecertificeerd

3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterende transferfolie 8711 met hoge reflectiewaarden en individuele ontwerpopties voor high-visibility kleding, zoals gering belaste werk- en bedrijfskleding, vrijetijdskleding en accessoires.

De 3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterende transferfolie 8711 op gering belaste high-visibility kleding, zoals werk- en bedrijfskleding, vrijetijdskleding en accessoires, vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht. Het materiaal licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager langs de kant van de weg staat. Het bestaat uit blootliggende retroreflecterende glasbolletjes gelijmd op een duurzame polymeerlaag met een coating van een door warmte geactiveerd kleefmiddel. De reflecterende transferfolie van 3M voldoet aan de vereisten van ISO 20471. Het overschrijdt ruimschoots de minimale reflectiewaarden die voor het hoogste prestatieniveau vereist zijn, en biedt daarmee een aanzienlijk betere zichtbaarheid. De folie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor high-visibility kleding en werkkleding die extra duurzaam moet zijn en thuis wordt gewassen. De reflecterende transferfolie 8711 kan eenvoudig thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C (25 wasbeurten conform ISO 20471). De folie kan ook chemisch worden gereinigd (25 wasbeurten conform ISO 20471). Het materiaal zelf kan worden gebruikt op tere stoffen. Bij grovere stoffen kan de gebruiker zelf de onderhoudsprocedure bepalen. Een ander voordeel: het materiaal wordt in een dunne laag aangebracht en wordt aldus permanent aan de kleding gelijmd zonder deze extra te verzwaren. Dit biedt onbeperkte ontwerpmogelijkheden, bijvoorbeeld met logo´s en applicaties, ook op elastische materialen. Bovendien is de folie verkrijgbaar in verschillende breedten en vormen en kan er direct op worden geprint en geplot. Dat betekent dat individuele ontwerpen eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Omdat het product wordt geleverd zonder afdekkende beschermstrook, kan de fabrikant direct op de reflecterende folie printen. Dat scheelt weer een stap in het productieproces. Bovendien zijn de retroreflecterende eigenschappen van het materiaal niet afhankelijk van het weefsel van de kleding en zorgen ze, ook nat, voor een goede impact. Dat betekent dat een goede zichtbaarheid is gegarandeerd bij vele invalshoeken, ook bij slechte weersomstandigheden Dankzij de gepatenteerde glasbolletjestechnologie van 3M heeft het materiaal een zeer textiel uiterlijk, waardoor de stof flexibel en licht is en een hoog draagcomfort biedt. Daardoor voelt het materiaal zacht aan en is het uitstekend om te dragen. Een pluspunt wat betreft veiligheid: het materiaal is OEKO-TEX-gecertificeerd en bevat geen huidirriterende stoffen. Het merk 3M™ Scotchlite™ is bekend om zijn hoge kwaliteit. 3M is een wereldwijd toonaangevende leverancier van reflecterende materialen en biedt uitgebreide expertise en een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij levert dit multi-technologische bedrijf diverse beproefde diensten zoals klantondersteuning bij ontwerpontwikkeling en identificatie van gekwalificeerde partners.

Typische eigenschappen

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M