1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Lijm, afdichtmiddel en plamuur
 4. Structurele lijmen
 5. Secondelijmen
 6. 3M™ Scotch-Weld™ Cyanoacrylaatlijm SI1500, 20 g

3M™ Scotch-Weld™ Cyanoacrylaatlijm SI1500, 20 g

 • Artikelnummer SI150020
 • 3M ID 7100040836
 • UPC 04046719933303,04054596802339

Oppervlakteongevoelig voor natuurlijke stoffen zoals leer, kurk en hout

Hoge viscositeit, dus het product migreert niet in naden en spleten

De lijm is ideaal voor het vullen van gaten en het hechten aan uiteenlopende oppervlakken

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Veiligheidsinformatieblad (PDF, 0B)

Specificaties

Details

Hoogtepunten
 • Oppervlakteongevoelig voor natuurlijke stoffen zoals leer, kurk en hout
 • Hoge viscositeit, dus het product migreert niet in naden en spleten
 • De lijm is ideaal voor het vullen van gaten en het hechten aan uiteenlopende oppervlakken
 • Oppervlakteongevoelige formule vereist weinig of geen voorbereiding van het oppervlak
 • Eén enkele druppel biedt een treksterkte tot 19 MPa

Om het hoofd te bieden aan unieke lijmuitdagingen, hebben we de 3M™ Scotch-Weld™ Oppervlakteongevoelige secondelijm SI1500 ontworpen. Dit is een secondelijm met hoge viscositeit die ruwe, poreuze, vervuilde en zure ondergronden waaronder hout, karton, fineer, stof, kurk en leer hecht. Deze secondelijm is ideaal voor het vullen van kleine gaten en met de korte uithardingstijd kunt u uw processen op gang houden.

3M™ Scotch-Weld™ Oppervlakteongevoelige secondelijm SI1500 is een oppervlakteongevoelige cyanoacrylaatlijm. Oppervlakteongevoelige secondelijmen zijn ideaal voor moeilijk te hechten materialen en oppervlakken. Sommige oppervlakken, bijvoorbeeld bepaalde typen hout, zijn van nature zuur of basisch, waardoor een normale cyanoacrylaatlijm hierop niet kan uitharden. Normale cyanoacrylaatlijmen harden uit in een pH-neutrale omgeving. Voor de uithardingssnelheid van ons product speelt oppervlaktevocht een minder belangrijke rol dan bij standaard cyanoacrylaatlijmen en onze formule met hoge viscositeit is bij uitstek geschikt voor het vullen van gaten. Dankzij de korte uithardingstijd is het product uitermate geschikt voor snelle industriële productieprocessen. Wat zijn secondelijmen? Secondelijmen zijn op cyanoacrylaat gebaseerde formules in de vorm van sterke, snel werkende lijmen die worden gebruikt in industriële en huishoudelijke toepassingen. Over het algemeen zijn het harsen op basis van acryl of andere chemicaliën die snel polymeriseren in de aanwezigheid van water (met name hydroxide-ionen) en lange, sterke ketens vormen, waardoor de gehechte oppervlakken worden verbonden. Cyanoacrylaten hebben doorgaans een korte houdbaarheidsperiode. Als vloeistof bestaan cyanoacrylaten uit monomeren van cyanoacrylaatmoleculen. Afhankelijk van de beoogde toepassing, of om de hantering te vergemakkelijken, kan een cyanoacrylaatlijm worden geformuleerd met een ingrediënt als pyrogeen kiezelzuur om het viskeuzer of gelachtiger te maken. Omdat de lijm uithardt onder invloed van vocht, wordt bij blootstelling aan normale vochtigheidsniveaus in de lucht binnen seconden een dunne laag gevormd. Dit proces vertraagt het reactieve proces aanzienlijk. Daarom moet cyanoacrylaat dun worden aangebracht om te verzekeren dat de reactie snel verloopt en dat binnen een redelijke tijd een sterke hechting ontstaat. Secondelijmen van 3M kunnen direct uit het flesje worden aangebracht en bereiken snel de verwerkingssterkte bij kamertemperatuur. Met slechts één kleine druppel van de 3M™ Scotch-Weld™ Oppervlakteongevoelige secondelijm SI1500 per vierkante centimeter kunt u vele kunststoffen, rubber, metaal en meer hechten met een trekkracht tot 2900 psi.

Hulpmiddelen

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M