1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Persoonlijke beschermingsmiddelen
 4. Beschermende kleding
 5. Reflecterende stoffen
 6. 3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 8940, 18 mm x 50 m, 12 rollen/doos

3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 8940, 18 mm x 50 m, 12 rollen/doos

 • 3M-productnummer 8940
 • 3M ID 7100050663
 • UPC 04046719956067,04046719956050

Reflecterend weefsel zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht

Kan uitstekend thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C en 90°C. Kan ook worden gebruikt voor commerciële afwerking na een geschiktheidstest.

Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469.

Bekijk meer details

Specificaties

Details

Hoogtepunten
 • Reflecterend weefsel zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht
 • Kan uitstekend thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C en 90°C. Kan ook worden gebruikt voor commerciële afwerking na een geschiktheidstest
 • Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469
 • Kan worden gebruikt op tere stoffen die alleen chemisch kunnen worden gereinigd

3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterend weefsel 8940 met hoge reflectiewaarden en een uitstekende wasbaarheid voor high-visibility kleding, met name brandweerkleding en brandwerende werkkleding.

Het 3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterend weefsel 8940 op high-visibility kleding, met name brandweerkleding en brandwerende werkkleding, vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht. Het materiaal licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager langs de kant van de weg staat. Het product wordt gekenmerkt door een hoge mate van hittebestendigheid en een uitstekende duurzaamheid tijdens gebruik. Het reflecterend weefsel van 3M bestaat uit blootliggende retroreflecterende glasbolletjes gelijmd op een duurzaam, inherent vlamvertragend zuiver aramide weefsel met een speciale hechtlaag. Het voldoet aan de vereisten van ISO 20471 en overschrijdt ruimschoots de minimale reflectiewaarden die voor het hoogste prestatieniveau vereist zijn, en biedt daarmee een aanzienlijk betere zichtbaarheid. Omdat het basisweefsel bestaat uit aramide vezels, heeft het reflecterende materiaal geen gevolgen voor de vlamvertragende eigenschappen van de kleding. Het is bekend om zijn goede, langdurige brandwerendheid conform EN 469. Daarom is het een zeer goed keuze voor brandveilige beschermende kleding. Het biedt een uitstekende productkwaliteit en is zeer onderhoudsvriendelijk. Het reflecterend weefsel met zijn hoge slijtvastheid en duurzaamheid kan makkelijk thuis in de wasmachine worden gewassen op 60°C (50 wasbeurten conform ISO 20471) en op 90°C (25 wasbeurten conform ISO 6330 9N), en volgens industriële wasprocedures op 75°C (25 wasbeurten conform ISO 15797). De folie kan ook chemisch worden gereinigd (30 wasbeurten conform ISO 3175). Het materiaal zelf kan worden gebruikt op tere stoffen. Bij grovere stoffen kan de gebruiker zelf de onderhoudsprocedure bepalen. Een ander voordeel: het materiaal is verkrijgbaar in verschillende breedten, er kan op worden geprint, het kan worden voorzien van borduurwerk, het kan in reliëf worden gemaakt en het kan worden gebruikt voor versieren of stempelen van onderdelen. Dat betekent dat individuele ontwerpen eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Bovendien zijn de retroreflecterende eigenschappen van het materiaal niet afhankelijk van het weefsel van de kleding en zorgen ze, ook nat, voor een goede impact. Dat betekent dat een goede zichtbaarheid is gegarandeerd bij vele invalshoeken, ook bij slechte weersomstandigheden Dankzij de gepatenteerde glasbolletjestechnologie van 3M heeft het materiaal een zeer textiel uiterlijk, waardoor de stof flexibel en licht is en een hoog draagcomfort biedt. Het merk 3M™ Scotchlite™ is bekend om zijn hoge kwaliteit. 3M is een wereldwijd toonaangevende leverancier van reflecterende materialen en biedt uitgebreide expertise en een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij levert dit multi-technologische bedrijf diverse beproefde diensten zoals klantondersteuning bij ontwerpontwikkeling en identificatie van gekwalificeerde partners.

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M