1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Films en platen
 4. Reflecterende transferfolies
 5. 3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 5530, 50.8 mm x 200 m, 3 rollen/doos

3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 5530, 50.8 mm x 200 m, 3 rollen/doos

 • 3M-productnummer 5530
 • 3M ID 7100066231
 • UPC 50051141566134,00051141566139

De reflecterende transferfolie zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht

Beter draagcomfort door segmentatie

Zeer goed industrieel wasbaar

Bekijk meer details

Specificaties

Details

Hoogtepunten
 • De reflecterende transferfolie zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht
 • Beter draagcomfort door segmentatie
 • Zeer goed industrieel wasbaar
 • OEKO-TEX-gecertificeerd

3M™ Scotchlite™ Gesegmenteerde zilver reflecterende transferfolie 5530 met hoge reflectiewaarden en een beter ademend vermogen voor high-visibility kleding, zoals werk- en bedrijfskleding die industrieel wordt gewassen.

De 3M™ Scotchlite™ Gesegmenteerde zilver reflecterende transferfolie 5530 op high-visibility kleding, zoals werk- en bedrijfskleding die industrieel wordt gewassen, vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht. Het materiaal licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager langs de kant van de weg staat. Het bestaat uit blootliggende retroreflecterende glasbolletjes gelijmd op een duurzame polymeerlaag met een coating van een door warmte geactiveerd kleefmiddel. De reflecterende transferfolie van 3M voldoet aan de vereisten van ISO 20471. Het overschrijdt ruimschoots de minimale reflectiewaarden die voor het hoogste prestatieniveau vereist zijn, en biedt daarmee een aanzienlijk betere zichtbaarheid. De folie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor high-visibility kleding en werkkleding die extra duurzaam moet zijn en thuis wordt gewassen. De gesegmenteerde reflecterende transferfolie 5530 kan eenvoudig thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C (50 wasbeurten conform ISO 20471, afhankelijk van het substraat). Ook wanneer het materiaal industrieel wordt gewassen en gedroogd in een droogtunnel of droogtrommel, is het zeer goed bestand tegen veelvuldig wassen en chemische stoffen (15 was-/droogbeurten conform ISO 15797, afhankelijk van het substraat) en is het zeer slijtvast. Daarom is het uitstekend geschikt voor kleding die regelmatig industrieel wordt gewassen en gedroogd in een droogtunnel of -trommel, zoals huurkleding. De reflecterende transferfolie wordt in een dunne laag aangebracht en wordt aldus permanent aan de kleding gelijmd zonder deze extra te verzwaren. Daardoor biedt het een beter draagcomfort en is het ook geschikt voor kleding met membranen. Een ander voordeel: de segmentatie verbetert het comfort en het ademend vermogen. Bovendien zijn de retroreflecterende eigenschappen van het materiaal niet afhankelijk van het weefsel van de kleding en zorgen ze, ook nat, voor een goede impact. Dat betekent dat een goede zichtbaarheid is gegarandeerd bij vele invalshoeken, ook bij slechte weersomstandigheden Tegelijk geeft de gepatenteerde glasbolletjestechnologie van 3M het materiaal een zeer textiel uiterlijk, waardoor de stof flexibel en licht is en een hoog draagcomfort biedt. Een pluspunt wat betreft veiligheid: het materiaal is OEKO-TEX-gecertificeerd en bevat geen huidirriterende stoffen. Het merk 3M™ Scotchlite™ is bekend om zijn hoge kwaliteit. 3M is een wereldwijd toonaangevende leverancier van reflecterende materialen en biedt uitgebreide expertise en een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij levert dit multi-technologische bedrijf diverse beproefde diensten zoals klantondersteuning bij ontwerpontwikkeling en identificatie van gekwalificeerde partners.

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M