1. Nederland
  2. Alle 3M Producten
  3. Films en platen
  4. Reflecterende transferfolies
  5. 3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 5807, 1257.3 mm x 50 mm, 1 rol/doos

3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 5807, 1257.3 mm x 50 mm, 1 rol/doos

  • 3M-productnummer 5807
  • 3M ID 7100066242

Door geplotte belettering op high-visibility kleding neemt de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht toe.

Met applicatietape voor direct plotten en aanbrengen van losse stukken

Kan goed thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C

Bekijk meer details

Details

Hoogtepunten
  • Door geplotte belettering op high-visibility kleding neemt de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht toe
  • Met applicatietape voor direct plotten en aanbrengen van losse stukken
  • Kan goed thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C
  • OEKO-TEX-gecertificeerd

3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterende transferfolie 5807 met hoge reflectiewaarden, ideaal voor het plotten van belettering voor high-visibility kleding, zoals werk- en bedrijfskleding, vrijetijdskleding en accessoires.

De 3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterende transferfolie 5807 is speciaal ontwikkeld voor het plotten van belettering en dergelijke. Op high-visibility kleding, zoals werk- en bedrijfskleding, vrijetijdskleding en accessoires, vergroot het de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht. Het materiaal licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager langs de kant van de weg staat. Het bestaat uit blootliggende retroreflecterende glasbolletjes gelijmd op een duurzame polymeerlaag met een coating van een door warmte geactiveerd kleefmiddel. De reflecterende transferfolie van 3M voldoet aan de vereisten van ISO 20471. Het overschrijdt ruimschoots de minimale reflectiewaarden die voor het hoogste prestatieniveau vereist zijn, en biedt daarmee een aanzienlijk betere zichtbaarheid. De folie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor high-visibility kleding en werkkleding die extra duurzaam moet zijn en thuis wordt gewassen. De reflecterende transferfolie 5807 kan eenvoudig thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C (50 wasbeurten conform ISO 20471, afhankelijk van het substraat). De folie kan ook chemisch worden gereinigd (30 wasbeurten conform ISO 3175, afhankelijk van het substraat). Het materiaal zelf kan worden gebruikt op tere stoffen. Bij grovere stoffen kan de gebruiker zelf de onderhoudsprocedure bepalen. De reflecterende transferfolie wordt in een dunne laag aangebracht en wordt aldus permanent aan de kleding gelijmd zonder deze extra te verzwaren. Daardoor biedt het een beter draagcomfort en is het ook geschikt voor kleding met membranen. Een ander voordeel: de folie is voorzien van een speciale applicatietape en is daarmee met name speciaal geschikt voor direct plotten en aanbrengen van losse stukken, en voor logo´s en aparte vormen. Daardoor en doordat de folie kan worden aangepast middels conversie, kunnen er eenvoudig allerlei individuele ontwerpen worden geprint. Tegelijkertijd zijn de retroreflecterende eigenschappen niet afhankelijk van het weefsel van de kleding en zorgen ze, ook nat, voor een goede impact. Dat betekent dat een goede zichtbaarheid is gegarandeerd bij vele invalshoeken, ook bij slechte weersomstandigheden Tegelijk geeft de gepatenteerde glasbolletjestechnologie van 3M het materiaal een zeer textiel uiterlijk, waardoor de stof flexibel en licht is en een hoog draagcomfort biedt. Daardoor voelt het materiaal zacht aan en is het uitstekend om te dragen. Een pluspunt wat betreft veiligheid: het materiaal is OEKO-TEX-gecertificeerd en bevat geen huidirriterende stoffen. Het merk 3M™ Scotchlite™ is bekend om zijn hoge kwaliteit. 3M is een wereldwijd toonaangevende leverancier van reflecterende materialen en biedt uitgebreide expertise en een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij levert dit multi-technologische bedrijf diverse beproefde diensten zoals klantondersteuning bij ontwerpontwikkeling en identificatie van gekwalificeerde partners.

Typische Eigenschappen