1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Persoonlijke beschermingsmiddelen
 4. Beschermende kleding
 5. Reflecterende stoffen
 6. 3M™ Scotchlite™ materiaal reflecterend 9910, zilver, 70 mm x 100 m

3M™ Scotchlite™ materiaal reflecterend 9910, zilver, 70 mm x 100 m

 • 3M-productnummer 9910
 • 3M ID 7100074654

Reflecterend weefsel zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht

Zeer goede wasbaarheid bij industrieel wassen en drogen in een droogtrommel

Kan worden gebruikt op tere stoffen die alleen chemisch kunnen worden gereinigd

Bekijk meer details

Details

Hoogtepunten
 • Reflecterend weefsel zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht
 • Zeer goede wasbaarheid bij industrieel wassen en drogen in een droogtrommel
 • Kan worden gebruikt op tere stoffen die alleen chemisch kunnen worden gereinigd
 • OEKO-TEX-gecertificeerd

3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterend weefsel 9910 met hoge reflectiewaarden voor high-visibility kleding, werk- en bedrijfskleding die industrieel wordt gewassen en wordt gedroogd in een droogtrommel.

Het 3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterend weefsel 9910 vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht, met name op high-visibility kleding, werk- en bedrijfskleding die industrieel wordt gewassen. Het materiaal licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager langs de kant van de weg staat. Het bestaat uit blootliggende retroreflecterende glasbolletjes gelijmd op een stevig 100% polyester weefsel met een speciaal hechtsysteem. Het reflecterend weefsel van 3M voldoet aan de vereisten van ISO 20471. Het overschrijdt ruimschoots de minimale reflectiewaarden die voor het hoogste prestatieniveau vereist zijn, en biedt daarmee een aanzienlijk betere zichtbaarheid. Het biedt een zeer goede productkwaliteit voor bedrijfskleding die thuis wordt gewassen. Het reflecterend weefsel 9910 is zeer slijtvast en duurzaam, en kan zeer eenvoudig thuis in de wasmachine worden gewassen op 60°C (100 wasbeurten conform ISO 20471). Ook wanneer het materiaal industrieel wordt gewassen en wordt gedroogd in een droogtrommel, is het zeer goed bestand tegen veelvuldig wassen en chemische stoffen en is het zeer slijtvast. Ook na 30 wasbeurten volgens de onderhoudsinstructies voldoet het ruimschoots aan de minimale reflectiewaarden in ISO 20471. Daarom is het bijzonder geschikt voor kleding die industrieel wordt gewassen en wordt gedroogd in een droogtrommel, zoals huurkleding. De folie kan ook chemisch worden gereinigd (50 wasbeurten conform ISO 3175). Het materiaal zelf kan worden gebruikt op tere stoffen. Bij grovere stoffen kan de gebruiker zelf de onderhoudsprocedure bepalen. Een ander voordeel: het materiaal is verkrijgbaar in verschillende breedten, er kan op worden geprint, het kan worden voorzien van borduurwerk, het kan in reliëf worden gemaakt en het kan worden gebruikt voor versieren of stempelen van onderdelen. Dat betekent dat individuele ontwerpen eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Bovendien zijn de retroreflecterende eigenschappen van het materiaal niet afhankelijk van het weefsel van de kleding en zorgen ze, ook nat, voor een goede impact. Dat betekent dat een goede zichtbaarheid is gegarandeerd bij vele invalshoeken, ook bij slechte weersomstandigheden Dankzij de gepatenteerde glasbolletjestechnologie van 3M heeft het materiaal een zeer textiel uiterlijk, waardoor de stof flexibel en licht is en een hoog draagcomfort biedt. Een pluspunt wat betreft veiligheid: het materiaal is OEKO-TEX-gecertificeerd en bevat geen huidirriterende stoffen. Het merk 3M™ Scotchlite™ is bekend om zijn hoge kwaliteit. 3M is een wereldwijd toonaangevende leverancier van reflecterende materialen en biedt uitgebreide expertise en een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij levert dit multi-technologische bedrijf diverse beproefde diensten zoals klantondersteuning bij ontwerpontwikkeling en identificatie van gekwalificeerde partners.

Typische Eigenschappen

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M

Stuur ons een bericht

Bedankt voor uw interesse in 3M. Om ons te helpen uw vraag effectief te beheren en te beantwoorden, vragen we u vriendelijk om wat belangrijke informatie te verstrekken, waaronder uw contactgegevens. De door u verstrekte informatie, wordt gebruikt om op uw verzoek te reageren via e-mail of telefoon door een 3M vertegenwoordiger of door een van onze geautoriseerde zakenpartners waarmee we mogelijk uw persoonsgegevens zullen delen in overeenstemming met het 3M privacybeleid.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Bericht verzenden

Badankt voor het contact opnemen met 3M

Wij hebben uw bericht ontvangen en bekijken momenteel uw aanvraag
Een van onze vertegenwoordigers neemt contact met u op via telefoon of email.

An error occurred.