1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Schuurmaterialen
 4. Schuurvellen en -rollen
 5. Schuurlinnen en rollen
 6. 3M™ Cubitron™ II Schuurrol 981F, 1320 mm x 45,7 m, 36+, YF weight

3M™ Cubitron™ II Schuurrol 981F, 1320 mm x 45,7 m, 36+, YF weight

 • 3M ID 7100200426
 • UPC 00068060522818

Speciaal ontworpen voor slijpen op zachte metalen ondergronden, zoals aluminium, koper en brons

3M Precision Shaped Grain slijpt uitzonderlijk snel, voor slijpen en finishen op zachte metalen

Geïntegreerd droog smeermiddel vermindert vollopen

Bekijk meer details

Specificaties

Details

Hoogtepunten
 • Speciaal ontworpen voor slijpen op zachte metalen ondergronden, zoals aluminium, koper en brons
 • 3M Precision Shaped Grain slijpt uitzonderlijk snel, voor slijpen en finishen op zachte metalen
 • Geïntegreerd droog smeermiddel vermindert vollopen
 • Sterke hechting van mineralen voorkomt oprollen
 • Sterke Y-gewicht linnen rug van polyester is bestand tegen finishing en agressief schuren
 • Waterbestendig polyester materiaal kan met vloeibare koelmiddelen worden gebruikt om de slijptemperatuur te verlagen
 • De duurzame harslijm is bestand tegen slijtage door hitte, voor een langere levensduur van de schuurdoek

3M™ Cubitron™ II Schuurrol 981F is een bulkschuurrol voor slijpen, verwijderen van lasnaden, finishing en blending op zachtere metalen. De rol heeft een sterke Y-gewicht rug met snel snijdend 3M Precision-Shaped Grain. Door het waterbestendige materiaal en de slijphulpstof kunnen vloeibare koelmiddelen worden gebruikt om vollopen te voorkomen op aluminium, brons en koper.

Een oplossing voor de uitdagingen van zachte metalen
Schuurmaterialen van 3M™ Cubitron™ II Schuurrol 981F zijn ontworpen om drie algemene problemen op te lossen die optreden bij het slijpen en finishen van aluminium en andere zachte metalen: vollopen van het schuurmateriaal, oprollen van randen en belasting van de gebruiker.

Om vollopen te verminderen bij het werken met aluminium, brons en koper, is er een droog smeermiddel toegevoegd aan het schuurmateriaal. De slijpkorrel blijft daardoor relatief vrij van het metaal eromheen, waardoor het snijoppervlak van het mineraal effectief blijft. Door de waterproof rug kan de gebruiker bovendien delen van het werkstuk en de doek tijdens het gebruik afspoelen als het materiaal begint vol te lopen.

Om oprollen van de randen te voorkomen, hebben schuurmaterialen van de 3M™ Cubitron™ II Schuurrol 981F een duurzame Y-gewicht linnen rug van polyester die bestand is tegen de belasting van het werken aan hekken, naden en voegen in krappe ruimtes. In tegenstelling tot andere schuurdoeken heeft dit materiaal bovendien een eigen kunstharssysteem om de hechting van het mineraal te verbeteren. Hierdoor wordt het oprollen nog meer beperkt.

De belasting van de gebruiker kan een probleem zijn bij het slijpen van zachtere ondergronden. De 3M™ Cubitron™ II Schuurrol 981F slijpt efficiënt en door het 3M Precision Shaped Grain hoeft de gebruiker minder druk uit te oefenen tijdens het snijden. Hierdoor wordt de gebruiker fysiek minder belast.

Over 3M Precision Shaped Grain
3M Precision Shaped Grain is de geavanceerde technologie achter de Cubitron™ II producten van 3M™. De scherpe, driehoekige structuren breken voortdurend af in scherpe punten en randen die snel door de ondergrond heen snijden, in plaats van te groeven of ploegen zoals traditionele schuurmaterialen dat doen. Dit zorgt voor een snelle snijwerking met minimale warmteontwikkeling in het werkstuk. Hierdoor krijgt u minder hittegerelateerde onvolkomenheden. Omdat het schuurmateriaal zelf koeler en scherper blijft, gaat het bovendien aanzienlijk langer mee dan conventionele schuurbanden. Doordat het product minder vaak gewisseld hoeft te worden, worden de operationele kosten verlaagd. Het materiaal heeft een gesloten constructie met een dichte verspreiding van de schuurkorrels over het oppervlak van de schuurrol. Dit zorgt voor een snelle snijwerking en een consistente finish.