Brandweerlieden

EN45545-norm

Brandveiligheidsnormen. Gevolgen en opties voor fabrikanten van railonderdelen. Zorg voor een vlam-, rook- en toxiciteitsrapport (FST).

NEEM CONTACT MET ONS OP

EN45545-compatibele materialen voor de railsector

Bij de keuze van gespecialiseerde isolatiematerialen voor de railindustrie moet niet alleen worden voldaan aan de eisen van de machinebouw in termen van prestaties en levensduur, maar is ook naleving van de veiligheidsvoorschriften van essentieel belang. Ons volledige assortiment railmaterialen voldoet strikt aan alle industriële vereisten voor brand, rook en giftige dampen om de veiligheid te vergroten in geval van brand aan boord. Alle railisolatiematerialen moeten voldoen aan EN45545 en voldoen aan de Europese norm voor brandbeveiliging op railvoertuigen.

 • Om te voldoen aan EN45545 moeten materialen zich op een bepaalde manier gedragen bij blootstelling aan vuur:

  Vlamvertragend: EN45545-conforme materialen moeten vlamvertragend zijn, zodat in geval van brand isolatiematerialen met succes helpen voorkomen dat de brand zich uitbreidt, waardoor er meer tijd is voor veilige evacuatie uit railwagons. HT800 siliconen sponsstrip volgens EN45545 wordt vaak gebruikt in deurafdichtingen voor railwagons, aangezien de uitstekende afdichtingseigenschappen bestand zijn tegen vuur en hoge temperaturen.

  Weinig rook ontwikkelen: EN45545-conforme railmaterialen moeten ook een lage rookemissie hebben om het binnendringen van rook te helpen voorkomen. Een zo laag mogelijke rookdichtheid is van vitaal belang om het treinpersoneel en de passagiers in staat te stellen de wagon te ontvluchten en zo snel mogelijk te worden gered zonder de risico's van rookinhalatie. HT800 siliconenspons, BF1000 siliconenschuim en BF2000 siliconenschuim voldoen aan EN45545 lage rookontwikkeling en bieden een effectieve afdichting voor HVAC-systemen in treinwagons. Omdat ze zeer hittebestendig zijn en het binnendringen van rook voorkomen, helpen deze materialen effectief de verspreiding van rook door treinwagons te voorkomen.

  Laag toxisch zijn: Veel standaard isolatiematerialen kunnen een uiterst gevaarlijk giftig gas vormen. Gespecialiseerde railmaterialen die voldoen aan EN45545 hebben daarentegen een formule die gericht is op een lage toxiciteit, zodat het treinpersoneel en de passagiers aan een absoluut minimale hoeveelheid rook worden blootgesteld.

  CONTACT OPNEMEN


Groene banner met afbeeldingen

Vind 3M-producten die voldoen aan de EN45545-2-norm en ontvang nu uw vlam-, rook- en toxiciteitsrapport (FST)

FST-tests bepalen welke producten u voor een bepaalde toepassing kunt gebruiken. Gebruik de onderstaande tool om FST-testresultaten voor specifieke 3M-producten op te halen, of voer een testnorm in om een lijst met 3M-producten te bekijken die aan die norm voldoen.

Ziet u geen FST-testrapport voor uw product?

Onze lijst met geteste producten verandert voortdurend. Als u geen resultaten ziet voor een specifiek product, gebruik dan de link Vraag het een 3M-expert en vertel ons in welk product u geïnteresseerd bent. We laten u dan weten of dat product gepland staat om getest te worden. Is dat niet het geval, dan nemen we contact met u op om uw wensen verder te bespreken en te bepalen of we het voor u kunnen laten testen.Oranje banner Inschrijven voor webinars

Inschrijven voor webinars

Klik op de onderstaande knop om u aan te melden voor onze Rail Industry Solutions webinars:

 • Nieuwe industrienormen en technologieën
 • Nieuwe ontwerpoplossingen voor de railindustrie
 • Maak kennis met de experts van ons 3M Rail Industry-team
MELD U AAN VOOR ONZE 3M RAIL INDUSTRY SOLUTIONS WEBINARS
Neem contact met ons op

We beantwoorden uw e-mail op werkdagen binnen 24 tot 48 uur.

Of u nu een vraag hebt over de uitdagingen bij uw railontwerpen, over producten, tests, prijzen, samples, distributeurs of iets anders, ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem contact op.

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden Verzenden

Hartelijk dank voor uw verzoek.

Een van onze Rail Industry Solutions experts zal binnenkort contact met u opnemen.

Helaas.

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw.