Grijze en paarse trein

Railontwerp: 3M Oplossingen

Wij pakken graag, samen met u, een aantal van de uitdagingen aan die u in uw sector tegenkomt. We zullen met lichtere, snellere en meer aerodynamische railontwerpen komen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Een effectief ontwerp is cruciaal voor het succes van elk railproject

Reizen met de trein is nog nooit zo populair geweest. De investeringen in rollend materieel waren nog nooit zo hoog. De huidige treinontwerpen zijn lichter, sneller, aerodynamischer en energiezuiniger dan ooit tevoren.

Maar met dat succes zijn de uitdagingen en de druk waarmee railondernemingen te maken hebben, nog nooit zo groot geweest.

 • Technische man
  Van standaardbouw tot technische doorbraak, het is allemaal binnen handbereik.
  • Onze oplossingen omvatten het volledige productieproces van treinen, van chassisconstructie en assemblage, via schilderen en afwerken tot onderhoud en reparatie.

   Waaronder onze geautomatiseerde slijp- en polijstoplossingen die de productiviteit verhogen; onze structurele lijmen die het chassis aanzienlijk lichter maken; onze persoonlijke veiligheidsproducten die uw mensen op het werk beschermen; terwijl ons assortiment decoratieve folies en raamfolies passagiers een uitstekende merkbeleving biedt.

   In de samenwerking met railondernemingen zijn we partners, we pakken graag samen met u enkele van de meest urgente uitdagingen in de railsector aan en willen u helpen een concurrerend, toekomstbestendig bedrijf op te bouwen.

   Download onze volledige brochure met oplossingen voor de railindustrie (pdf, 7,4 MB)


Oplossingen voor verlijming en assemblage in de railindustrie

Bij 3M blijven we innovatieve producten ontwikkelen om de kwaliteit van het toekomstig rollend materieel te verbeteren en te garanderen. Het aantal toonaangevende tape- en lijmoplossingen van 3M voor interieur- en exterieurontwerpen is enorm en biedt zowel oplossingen voor verlijming als voor bevestiging.

De lijmtechnologieën van 3M dragen bij aan snellere assemblageprocessen en een lichtere belasting, omdat er minder mechanische bevestigingen nodig zijn bij de assemblage van railwagons. Onze technologieën ondersteunen ook de verbinding van composietmaterialen, waardoor lichtere constructies mogelijk worden.

 • De railsector staat onder grote druk om de betrouwbaarheid en de bedrijfsprestaties te verbeteren, de kosten te verlagen en de energiezuinigheid te verhogen. Een lager voertuiggewicht zal een belangrijk deel uitmaken van het antwoord op deze uitdagingen.

 • Railwagons vervoeren massa's mensen snel, veilig en comfortabel. Daar vind je 3M-technologieën: die ramen afdichten, interieurpanelen en tapijten bevestigen, helpen bij constructies van geavanceerde composieten en die passagiers comfortabel en veilig naar hun bestemming laten reizen.

 • De railontwerpen van vandaag zijn lichter, sneller, aerodynamischer en energiezuiniger dan ooit, met lichtere materialen en slankere ontwerpen. De technologieën van 3M kunnen bijdragen aan het maximaliseren van de efficiëntie van de productie en de exploitatie, het verlagen van de kosten en het verbeteren van de prestaties op lange termijn.

 • Eindige-elementmodellering is een tool die ingenieurs in elke branche gebruiken bij productontwerp. Een ingenieur maakt met de eindige-elementsoftware een 3D-rendering van een assemblage en bepaalt welke materialen van belang zijn.


Koelere treinen dankzij een nieuwe 3M-coating

 • Passagiers in een trein in India
  Een 3M-product helpt de temperatuur in deze treinen met maar liefst 15% te verlagen
  • 3M™ Scotchkote™ RG 700 Solar Warmtereflecterende Coating reflecteert de zonnewarmte en absorbeert deze niet, waardoor de temperatuur in treinen en andere gesloten constructies zoals bussen, industriële loodsen en elektriciteitshuisjes effectief wordt verlaagd. Een formule met speciaal pigment reflecteert zonnestralen en verlaagt de temperatuur van het metaal waarop het is aangebracht. De chemie van deze duurzame lakformule op waterbasis zorgt ervoor dat deze buiten kan worden aangebracht, met een verwachte levensduur van 10 jaar.*

   *Dit is de verwachte levensduur op basis van kunstmatig versnelde verweringsresultaten, wat overeenkomt met 10+ jaar verwachte levensduur.

   Lees meer over 3M Railoplossingen voor koelere treinen (pdf, 1,1 MB)


Grijze banner Neem contact met ons op
Hoe kunnen wij u helpen? Vraag ons naar moderne railoplossingen.

Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Oplossingen voor grafische ontwerpen voor de trein van morgen

Bekijk onze video's over succesvolle grafische toepassingen met behulp van 3M Folieoplossingen.

 • Bekijk hier het volledige interview met Deborah Elliott, Product Partnership & Events Manager bij Eurotunnel, waar ze uitlegt hoe ze een 25 jaar oude shuttle hebben geüpdatet met 3M Envision Branded Film.

 • Bekijk het volledige interview met Tim Locke, Director of Rail bij Aura Graphics. Hij vertelt hoe gemakkelijk het is om 3M-folie op een railwagon aan te brengen.

 • Bekijk het volledige interview met Kevin Eley, projectmanager bij Porterbrook Leasing. Hij deelt de ervaring van het bedrijf met 3M Folieoplossingen.

 • Bekijk de volledige testimonial van de Zwitserse tram. Lees meer over hun ervaring met 3M Envision 48.


Paarse hero-banner met afbeelding van een trein

360° virtuele tour voor railtoepassingen

Ontdek onze Virtual Tour-tool voor de ultieme merkbeleving met 3M Railoplossingen.

PROBEER ONZE VIRTUELE TOUR ZELF UIT
Oranje banner Inschrijven voor webinars

Inschrijven voor webinars

Klik op de onderstaande knop om u aan te melden voor onze Rail Industry Solutions webinars:

 • Nieuwe industrienormen en technologieën
 • Nieuwe ontwerpoplossingen voor de railindustrie
 • Maak kennis met de experts van ons 3M Rail Industry-team
MELD U AAN VOOR ONZE 3M RAIL INDUSTRY SOLUTIONS WEBINARS

De treinen van de toekomst ontwerpen en produceren: Rendabele automatiseringssystemen

3M kan u helpen automatisering een rol te geven in uw productieprocessen om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen.

 • 3M is betrokken bij het lakherstelproces sinds de uitvinding van de auto. In de huidige markt worden voertuigdefecten aangepakt in een handmatig inspectieproces. Materiaalverwijdering is een drukgestuurd proces waarbij het draait om het vinden van de juiste synergie tussen het product en de robot. Het 3M™ Robotic Lakherstelsysteem is een end-to-end-oplossing die ervoor zorgt dat elke stap van het proces correct wordt uitgevoerd.

 • Automatisch schuren in actie
  Automatisering van schuurwerkzaamheden

  Afbramen en finishen met robots zijn geweldige kansen voor fabrikanten om de productiviteit te verhogen en de problemen van een krimpend personeelsbestand op te vangen. Maar die opwinding brengt risico's, uitdagingen en onzekerheden met zich mee. 3M is een vertrouwde leider in geautomatiseerde materiaalverwijdering. Dankzij tientallen jaren ervaring in samenwerking met systemintegrators en robotfabrikanten – en als leider op het gebied van schuurmaterialen voor robots – kunnen wij ervoor zorgen dat u het automatiseringsproces vol vertrouwen doorloopt.


Medewerker die persoonlijke beschermingsmiddelen draagt

Veiligheidsoplossingen voor de bouwsector

MEER INFORMATIE OVER VEILIGHEIDSOPLOSSINGEN IN DE BOUWSECTOR
Neem contact met ons op

We beantwoorden uw e-mail op werkdagen binnen 24 tot 48 uur.

Of u nu een vraag hebt over de uitdagingen bij uw railontwerpen, over producten, tests, prijzen, samples, distributeurs of iets anders, ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem contact op.

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden Verzenden

Hartelijk dank voor uw verzoek.

Een van onze Rail Industry Solutions experts zal binnenkort contact met u opnemen.

Helaas.

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw.