1. PBM-verordening EU 2016/425
Veiligheid
Is uw gehoorbescherming geschikt voor het doel?
View Video

Is uw gehoorbescherming geschikt?

Vanaf 2016 wordt schadelijk lawaai officieel erkend als een onomkeerbaar gevaar voor de gezondheid in de nieuwe PBM-verordening.

Bekijk de video voor meer info

Schadelijk lawaai is een van de 3 grootste gevaren voor de gezondheid op de werkplek. En vanaf 2016 wordt het officieel erkend als een onomkeerbaar gevaar voor de gezondheid met de nieuwe PBM-verordening. Daarmee komt gehoorbescherming in dezelfde hoge risicocategorie als ademhalingsbescherming en valbescherming.

Wat betekent deze verandering van categorie voor u?

3M kan u helpen

Schrijf u in voor één van onze webinars om meer te weten te komen over de nieuwe verordening en welke gevolgen die zal hebben voor uw activiteiten.

Schrijf u hier in voor meer info


Hulpmiddelen

Leer meer over de nieuwe verordening en over hoe 3M u kan helpen met de training en ondersteuning die u nodig heeft om te verzekeren dat uw personeel de risico's van schadelijk lawaai begrijpt, de meest geschikte gehoorbeschermingsproducten gebruikt en ze correct draagt.

 • Is uw gehoorbescherming geschikt voor het doel?

  Fact Sheet: Is uw gehoorbescherming geschikt?

  Download dit volledige overzicht van de nieuwe PBM-verordening en de consequenties ervan voor uw bedrijf en voor uw leverancier van gehoorbeschermingsproducten.

 • Video: Het belang van gehoorbescherming

  Video: Het belang van gehoorbescherming

  Spoor uw medewerkers aan om meer verantwoordelijkheid te nemen voor het beschermen van hun gehoor.

 • Pasvormtest: Maak het eenvoudig om de behoefte aan gehoorbescherming te meten.

  Pasvormtest: Maak het eenvoudig om de behoefte aan gehoorbescherming te meten.

  Het 3M™ E-A-Rfit™ Dual-Ear validatiesysteem maakt het eenvoudig om het unieke niveau van gehoorbescherming te meten dat elke medewerker nodig heeft en elimineert nattevingerwerk uit uw nalevingsbeleid.


 • Lawaai is overal

  Geluid luider dan 85 dBA kan na verloop van tijd het gehoor beschadigen. Deze poster geeft een grafische voorstelling van de geluidsniveaus van verschillende risico's voor het gehoor.

 • Gebruiksinstructies oordoppen

  Het onjuist aanbrengen van oordoppen kan het gehoor beschadigen. Deze eenvoudige poster toont hoe oordoppen correct ingebracht moeten worden.

 • Helemaal juist en correct.

  Deze poster demonstreert duidelijk de juiste en foutieve manier om verschillende vormen van gehoorbescherming te passen en te dragen.


Productcatalogus Gehoorbescherming


Vraag een poster aan

Vink de gewenste hokjes aan en vul het adresformulier in. Wij zullen u een kopie van elke gekozen poster opsturen. Raadpleeg uw lokale 3M-vertegenwoordiger aan indien u meer dan één kopie van elke poster nodig heeft.

Wij zullen uw verzoek via e-mail behandelen binnen 24 - 48 werkuren.
Alle velden die niet aangeduid zijn als facultatief moeten ingevuld worden.
 • De informatie die u invult op dit contactformulier zal gebruikt worden om op uw verzoek te antwoorden zoals beschreven in ons internetprivacybeleid.

 • VERZENDEN
Thank you for contacting 3M.