Situational Awareness. Bescherm je gehoor, en blijf bewust van je omgeving.geving.

Situational Awareness.
Bescherm je gehoor,
en blijf bewust van je omgeving.

 

 

 

 

 

STEL UW VRAAG OVER OMGEVINGSBEWUSTZIJN

Ik hoor ik hoor wat jij niet hoort, en het is …. Een collega. Een alarm. Een naderend voertuig.

 • Dit soort omgevingsgeluiden wil je graag kunnen horen. En toch wil je ook beschermd zijn tegen lawaai. Lawaaidoofheid staat nog altijd in de top 3 van de beroepsziekten en is officieel erkend als een onomkeerbaar gevaar voor de gezondheid in de nieuwe PBM-verordening. Als werkgever is het van groot belang verdere maatregelen te treffen tegen de persoonlijke blootstelling aan de geluidsniveaus op de werkvloer. Het dragen van gehoorbescherming behoort tot een van deze maatregelen.

  Om meer te lezen over het gevaar van situational awareness, de bijkomende risico’s en de oplossingen, hebben we een toolkit samengesteld.

  Download toolkit

Sta je er wel bij stil dat door gebruik van gehoorbescherming mogelijk nieuwe gevaren ontstaan?

 • Wat zijn de gevaren?


  • Het risico om belangrijke (waarschuwings) signalen niet meer te kunnen horen. Dit is een vereiste bij gevaarlijke werkomgevingen.
  • Een naderend voertuig niet tijdig genoeg kunnen waarnemen, met een ongeval als gevolg.
  • De gehoorbeschermer wordt tijdelijk niet gebruikt omdat het de face to face communicatie belemmert, met blootstelling aan schadelijk geluid tot gevolg.

 • Welke omgevingsgeluiden worden wel en niet doorgelaten?

  Gehoorbescherming én Omgevingsbewustzijn

  Omgevingsgeluiden tijdens het werk kunnen waarnemen, verstaanbaar kunnen communiceren en toch goed beschermd zijn - Hoe kan dat?

 • 3M biedt verschillende gehoorbeschermingsoplossingen die het mogelijk maken om bovenstaande te combineren en te realiseren. U kunt kiezen voor een traditionele gehoorbeschermer waarmee u eenvoudig kunt schakelen tussen normale bescherming en situational awareness functie of u maakt gebruikt van een gehoorbeschermer met niveau-afhankelijke werking.

  Bekijk de oplossingen


Lees je bewust en download de toolkit.

 • Maak kennis met het begrip omgevingsbewustzijn en ervaar hoe o.a. elektronica en nieuwe technieken worden ingezet om beter bewust te zijn van uw omgeving zonder in te boeten op een goede gehoorbescherming.

  Download de toolkit

Download toolkit Situational Awareness

Maak kennis met het begrip omgevingsbewustzijn

Maak kennis met het begrip omgevingsbewustzijn en ervaar hoe o.a. elektronica en nieuwe technieken worden ingezet om beter bewust te zijn van uw omgeving zonder in te boeten op een goede gehoorbescherming.

Regelmatig zullen wij de toolkit updaten met nieuwe informatie en downloads.
De toolkit bevat:
- Een brochure over omgevingsbewustzijn
- Een 4 stappen gids voor de juiste bescherming
- Een selectiegids om eenvoudig de oplossing te vinden voor jouw werksituatie

 • Velden met een * zijn verplicht

 • Verzenden

Producten voor omgevingsbewustzijn


 • Stel je eens voor dat je het geluid van het gelach van je kind, de tikkende regen op je dakraam of van je favoriete liedje niet meer kan horen. Zodra geluid boven de 85 decibel komt kan het gehoor beschadigd raken. Zorg daarom dat je gehoor beschermd wordt tegen lawaai.

 • De nieuwe Europese verordening Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) 2016/425 deelt gehoorbescherming in risicocategorie III in, wat arbo-functionarissen vraagt om meer nadruk te leggen op productkeuze en correct gebruik.


Situational Awareness toepassen in uw bedrijf?

Wilt u meer weten over hoe u het omgevingsbewustzijn van uw personeel kan verbeteren en ongevallen kan voorkomen? Laat ons weten hoe wij u kunnen helpen.

Neem meteen contact met ons op.