1. 3M support nieuwe standaard ‘Ultimate Signing’ verkeersborden
Veiligheid
 • Share

  3M support nieuwe standaard ‘Ultimate Signing’ verkeersborden

  november 26, 2016
  Share

  Vanuit de Vereniging Nederlandse Verkeersbord Fabrikanten (www.VNVF.nl), de branchevereniging waarin de belangrijkste verkeersbordfabrikanten van Nederland zich verenigd hebben, kwam er het initiatief om een nieuwe ‘standaard’ in de markt te zetten: “Ultimate Signing” verkeersborden. Naast het huidige aanbod van verschillende type verkeersborden, zich onderscheidend in onder andere de duurzaamheid, zagen zij de behoefte voor een nieuw verkeersbord: één met een nog langere levensduur dan de huidige verkeersborden. Dit initiatief is volledig gestoeld op de trends van duurzaamheid, inspelen op de toekomst en zeker ook op milieuvriendelijkheid.

  Kwaliteit voorop

  Kwaliteit staat voorop, indien er een hogere levensduur vereist is. Om verkeersveiligheid te garanderen voor een nog langere periode, komen alleen de meest hoogwaardige materialen in aanmerking voor zo’n nieuwe standaard. De VNVF heeft besloten om de hoogste eisen te stellen aan de reflecterende folie voor dit nieuwe verkeersbord, en kwam zodoende met 3M in gesprek over dit initiatief. Tijdens de Intertraffic beurs in april, werd door de VNVF het “Ultimate Signing” concept gepresenteerd: een nieuwe standaard onder de verkeersborden, met de drie kenmerken “Kwaliteit, Veiligheid en Duurzaamheid”. Dit premium afgewerkte verkeersbord heeft een aflopende garantie van 20 jaar, en biedt door de 3M™ Diamond Grade™ reflecterende folie een zeer hoge helderheid en optimale functionaliteit onder zowel grote als kleine observatie- en invalshoeken. Wanneer een verkeersbord beter zichtbaar is, van een grotere afstand en onder andere invalshoeken, en daarbij duidelijker contrasteert door een hoge helderheid, draagt dit bij aan de algemene verkeersveiligheid. De weggebruiker veilig op weg helpen door middel van duidelijke signalisatie, wegmarkeringen en verbeterde zichtbaarheid van medeweggebruikers draagt in alle opzichten bij aan deze verkeersveiligheid.

  Het productieproces

  De fabrikanten van de VNVF hebben ook het productieproces van de drager (het bord waar de reflecterende folie op wordt geplakt) milieuvriendelijker gemaakt bij het “Ultimate Signing” verkeersbord: door het gebruik van aluminium coil-coating worden deze enkel nog mechanisch behandeld. De basis is een voorgecoate plaat aluminium, waardoor de borden een gekleurde rand aan de achterzijde behouden. Door deze nieuwe techniek is er geen individueel reinigingsproces meer, geen uitstoot van schadelijke dampen, geen lozing van afval water, geen chemische resten en geen overbodig restafval. Daarnaast wordt de reflecterende folie digitaal geprint, in tegenstelling tot de traditionele zeefdruktechniek. Ook dit is veel minder belastend voor het milieu.

  Samenwerking

  Uiteraard biedt 3M heel graag support aan dit initiatief, en wij vinden de samenwerking met partners uit onze markt dan ook zeer belangrijk. Vernieuwingen, innovaties en nieuwe technologieën zijn tegenwoordig van vitaal belang. De kernwaarden van Ultimate Signing, “Kwaliteit, Veiligheid en Duurzaamheid”, sluiten uitstekend aan bij die van 3M en wij staan als leverancier dan ook volledig achter dit nieuwe concept.

   

  Documentatie

  Lees hier het hele artikel in Trendboek 2017, met een uitgebreid interview.

  Klik hier voor de brochure met uitgebreide informatie over Ultimate Signing, van de VNVF.

  Download hier de bestekteksten van Ultimate Signing.

  Vind hier het interview met Jan Kemps en Jacques Goddijn van de VNVF.

  De productcatalogus met 3M™ Diamond Grade™ reflecterende folies vind je hier.