1. 3M Nederland
 2. Veiligheid
 3. Veiligheidsverhalen
Veiligheid
 • Share

  Optimaal zichtbare wegmarkering op A50

  september 13, 2016
  Share

  De A50 tussen Veghel en Oss heeft een tracé dat rond enkele woonplaatsen loopt, waardoor ruime bochten aanwezig zijn. Omdat er op het traject geen openbare verlichting is, zocht Rijkswaterstaat in deze specifieke situatie naar alternatieven om het verkeer op een veilige manier te geleiden. De keuze is uiteindelijk gevallen op de de 3M Stamark A380ESD Wegmarkeringstape voor de kantlijnen van het traject.

  In 2014 heeft Rijkswaterstaat op een ander traject op de A50, namelijk tussen Eindhoven en Veghel, ook de type II wegmarkeringstape van 3M aangebracht. Door de positieve ervaringen, voornamelijk door de superieure reflectie ten opzichte van de alternatieven, de beste nachtzichtbaarheid, zeker bij slecht weer, en het feit dat de wegmarkeringstape het meest stille alternatief is qua geluidsoverlast, deed Rijkswaterstaat besluiten ook het tweede deel van het A50 traject te voorzien van deze wegmarkeringstape.

  Inmiddels is de wegmarkering aangebracht op de kantlijnen van het traject op de A50: van Veghel naar Oss over een lengte van tien kilometer en van Oss naar Veghel over een lengte van zeventien kilometer. Naast de kantlijnen is ook de blokmarkering bij de op- en afritten uitgevoerd in de A380-markering van 3M.

  Klik hier om de Product Bulletin van Stamark A380ESD te downloaden

  Zie hier om welke producten het gaat.

  Lees hier het hele artikel zoals verschenen in de september-editie van Verkeer in Beeld 2016 (www.verkeerinbeeld.nl)