1. 3M Nederland
 2. Veiligheid
 3. Veilig werken op daken
Veiligheid
Valbeveiliging en valbescherming voor lassen op hoogte

Het veiligste materiaal, ontworpen omdat wij de risico’s bij werken op daken begrijpen.

Daarbij gaan wij veel verder dan strikt noodzakelijk en hebben 3M™ DBI-SALA® RoofSafe ankers en kabelsystemen ontwikkeld. Hiermee verminderen wij het risico op vallen en zorgen wij voor een veilige werkomgeving.

STEL UW VRAAG

Veilig werken op daken

 • Het zal u niet verbazen dat in de dakbedekkingsbranche veel op hoogte wordt gewerkt. Dat is dan ook de reden waarom iedereen die in deze branche werkt zich bewust moet zijn van de mogelijke gevaren.

  Vind een installateur

 • Wist je dat?

  29% van alle arbeidsongevallen wordt veroorzaakt door vallen van hoogte.

  Meer weten over de risico's en wat doen om deze te voorkomen?

  Lees de whitepaper veilig werken op daken

 • De gevaren

  De toegangswegen voor het betreden en verlaten van het dak.

  Onbeschermde randen, bijvoorbeeld de rand van het dak waar een medewerker naar beneden kan vallen.

  Zwakke oppervlakken waar een medewerker doorheen kan vallen.

  Vallende voorwerpen die andere medewerkers of omstanders kunnen verwonden of doden.


Altijd je handen vrij, overal op het dak.

Als werken op hoogte onvermijdelijk is en andere vormen van bescherming niet mogelijk zijn, wordt er vaak op horizontale valstopsystemen vertrouwd.

Dit is vooral belangrijk voor mensen die werkzaam zijn met de vele aspecten van onderhoud aan gebouwen en op daken, hierbij lopen ze grote risico’s tijdens het uitoefenen van hun werk. Veranderingen in de weersomstandigheden, kwetsbare dakbedekkingen, uitglijden, struikelen, wind, hellingshoek en gladde oppervlakken kunnen deze risico's verhogen.

Om altijd veilig te kunnen werken op daken, biedt 3M haar DBI-SALA® RoofSafe oplossing. Met een overspanning tot 15m tussen de verschillende ankers is het RoofSafe verankerings- en kabelsysteem een horizontaal reddingslijnsysteem dat ononderbroken toegang tot alle gebieden van een dak mogelijk maakt.

Combineer het systeem altijd met de juiste persoonlijke valbeveiligingsmiddelen, zoals een gebiedsbeperkende lijn of een valstopapparaat.


Klaar om te veren als je veiligheid op het spel staat.

Het innovatieve RoofSafe Anchor Systeem met SpiraTech Force Management Technology

LEES DE BROCHURE VOOR MEER INFORMATIE
 • SpiraTech Force
  Management Technology.

  Het RoofSafe anker breekt open bij een eventuele val. Hierbij komt het unieke SpiraTech Force Management Technology absorbtie systeem vrij, deze reduceert de krachten die vrijkomen op de structuur van het dak tot minder dan 5 kN, het laagste van al zijn soortgenoten beschikbaar in de markt.

  Hierdoor kan het anker op een breed scala aan dak typen geïnstalleerd worden, zowel op nieuwe als op oude daken met een verminderd risico tot schade aan de structurele integriteit.

 • Kracht indicatie:
  SpiraTech vs Competitie

   

   


Voordelen en kenmerken

 • Als het systeem is geactiveerd, kan het energie absorberen ongeacht de richting van de belasting. Dit biedt volledige vrijheid en flexibiliteit in het systeemontwerp.
 • Het schokdempende systeem in de ankers heeft het kantelmoment op de bevestigingen gehalveerd, waardoor er dikwijls minder bevestigingspunten (15m maximale overspanning) nodig zijn. Dit vermindert het aantal plaatsen waar in het dak geboord moet worden.
 • Zodanig ontworpen dat een verticale trekproef van 5 kN kan worden uitgevoerd zonder gevolgen voor de integriteit van het anker. Hierdoor kan een jaarlijke verificatie uitgevoerd worden, zodat het systeem altijd veilig is en voldoet aan de voorschriften.
 • Het RoofSafe anker ziet er aantrekkelijk uit en vormt een aanvulling op de architectuur van moderne gebouwen. Het anker biedt zekerheid en voldoet aan de voorschriften, ongeacht het project.
 • Het anker voldoet aan alle EN 795, OSHA, ANSI, AUS/NZ normen en is getest conform de norm EN795 klasse A en C.

Meer weten? In onze brochure worden alle voordelen behandeld.

 


Voor welke daken is 3M™ DBI-SALA® RoofSafe geschikt?

Daken veranderen om meer isolatiemateriaal te kunnen gebruiken en worden ontworpen om lichter materiaal te gebruiken en van nieuwe technologieën te profiteren. Het ontwerp van de RoofSafe verankering stelt klanten in staat te profiteren van moderne dakontwerpen terwijl veiligheid en structurele integriteit worden gewaarborgd.

Ook de vraag naar veiligheidsoplossingen voor oudere gebouwen en constructies groeit, omdat de wens om te voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften toeneemt. RoofSafe is ideaal voor installatie op oudere gebouwen die een valbeschermingssysteem nodig hebben.


Training

3M gelooft dat training cruciaal is voor het gebruik van valbescherming. Werken op hoogte is noodzakelijk maar riskant werk. Één verkeerde stap is snel gezet en kan leiden tot een ernstig ongeluk. Zorg daarom dat een werknemer altijd veilig kan werken door de juiste opleiding.

In Zwijndrecht (BE) heeft 3M een nieuw Application Development Center geopend. Hier worden, onder begeleiding van een ervaren instructeur, trainingen op het gebied van werken op hoogte en daken aangeboden. Voorkom ongevallen, en voldoe aan de geldende regels, door uw mensen de juiste training aan te bieden.

Boek nu direct een training of vraag meer informatie aan.

Stuur ons een bericht

Stuur uw vraag of opmerking in via het formulier.
Tenzij is aangegeven dat een veld optioneel is, moeten alle velden worden ingevuld.

 • Verzenden