Jongen kijkt uit over het water
Science Applied to Life. Every Life.

Wij committeren ons om ons bedrijf, onze aarde en elk leven te verbeteren.

Lees hoe

Duurzaamheid bij 3M

Het behoud van de aarde, en ons bedrijf, betekent dat wij natuurlijke rijkdommen moeten beschermen en mensen en gemeenschappen over de hele wereld stimuleren om  vooruitgang te boeken. Het betekent dat economische, milieu- en sociale factoren in evenwicht moeten worden gebracht en mondiale uitdagingen het hoofd moeten worden geboden. En het betekent vooral dat wij ons moeten verenigen voor een gezamenlijk doel: het leven van iedereen verbeteren.

 


Artikelen over wereldwijde uitdagingen

 • Verminderen telt op.

  3M™ Void Fillers, 3M™ Scotch-Weld™ Paste Adhesives en Light-Weight Polysulfide Sealants reduceren het gewicht van vliegtuigen, optimaliseren de efficiëntie, minimaliseren de kosten en reduceren op die manier de milieu-impact.

  Verminderen telt op. Verminderen telt op.
 • Hoe minder meer maakt bij de koeling van hardware.

  Door 3M™ Novec™ Engineered Fluids wordt minder energie verbruikt om hardware koel te houden (95% minder om precies te zijn) zodat u de hardware componenten dichter op elkaar kunt zetten.

  Hoe minder meer maakt bij de koeling van hardware. Hoe minder meer maakt bij de koeling van hardware.
 • Meer stroom, minder storing.

  Door aluminiumcomposiet te gebruiken als geleider van een hoogspanningskabel, kan deze twee maal zo veel elektrische stroom transporteren met de helft van het gewicht - zonder dat de bestaande infrastructuur hoeft te worden aangepast.

  Meer stroom, minder storing. Meer stroom, minder storing.

Artikelen over wereldwijde uitdagingen


Onze strategie

 

 • Onze duurzaamheids-doelstelling is om individuele groei wereldwijd te supporten en tegelijkertijd als bedrijf succesvol te zijn. Dit betekent het aanpakken van de duurzaamheidsuitdagingen waar de wereld voor staat – zoals de beschikbaarheid en veiligheid van energie, de uitputting van natuurlijke grondstoffen, de gezondheid en veiligheid van mensen, onderwijs en ontwikkeling – terwijl wij onze visie voor groei niet uit het oog verliezen.

  • 3M Technology Advancing Every Company
  • 3M Products Enhancing Every Home
  • 3M Innovation Improving Every Life

  Net zoals vele organisaties, streven wij ernaar om de drie steunpilaren van duurzaamheid in evenwicht te houden:

  • Economisch succes: Ontwikkelen van gedifferentieerde, praktische en ingenieuze oplossingen voor duurzaamheid-uitdagingen.
  • Milieubescherming: Leveren van praktische en doeltreffende oplossingen en producten die de milieuproblematiek aanpakken.
  • Sociale verantwoordelijkheid: Faciliteren van overleg met de voornaamste stakeholders om ons duurzaam ondernemen constant te verbeteren.

  Lees meer over de manier waarop wij wereldwijde uitdagingenhet hoofd bieden.


Doelstellingen en voortgang

 

 • Het enige wat we nog fijner vinden dan een goed idee, zijn goede resultaten. Op het gebied van duurzaamheid toon je uitmuntendheid aan met bewijs. Van 57% broeikasgas reductie tot een lager waterverbruik en het minder uitstoten van vervuilende stoffen, onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid hebben resultaten. Lees verder.


Bericht van onze Chairman

 

 • Inge Thulin CEO

  3M verbetert levens al sinds 1902. Sociaal welzijn en milieuzorg staan bij ons centraal en zijn ingebed in onze visie:

  • 3M Technology Advancing Every Company
  • 3M Products Enhancing Every Home
  • 3M Innovation Improving Every Life

  Met vestigingen in meer dan 70 landen – en met 55.000 producten die in bijna 200 landen worden verkocht – maken wij een onafscheidelijk deel uit van de wereldeconomie en hebben wij een diepgaande betrokkenheid met de mensheid. Niemand is ooit ver van een 3M-product verwijderd en zodoende kunnen wij een positieve invloed uitoefen in elke stad, elk dorp en op elk persoon.

  De communicatie wordt steeds sneller waardoor onze planeet steeds meer een wereldgemeenschap wordt, waarin gemeenschappelijke waarden centraal staan. Gezamenlijk staan wij nu voor onzekerheden in verband met de beschikbaarheid van energie en klimaatverandering, de kwaliteit en beschikbaarheid van water, de grondstoffenschaarste, onderwijs, ontwikkeling en de gezondheid en veiligheid van de mens.

  Het is duidelijk dat deze werelddynamiek een risico vormt voor de duurzame groei van komende generaties. Daarom gebruikt 3M haar sterkte – ideeën en innovatie – om deze uitdagingen aan te pakken.

  In sectoren van gezondheidszorg tot elektronica tot automotive vinden wij technologieën uit die het dagelijkse leven gemakkelijker en veiliger maken en die meer voldoening geven. Dit zijn een aantal van de huidige manieren waarop wij onze ideeën en innovatie hebben ingezet voor een duurzamere toekomst:

   

  • In 2014 kregen wij voor onze wereldwijde inspanningen om energie te besparen de ENERGY STAR® award van de U.S. Environmental Protection Agency. Dit was het 10de opeenvolgende jaar dat 3M deze prijs ontving, een primeur in de industrie. Ook stonden wij opnieuw genoteerd op de Dow Jones Sustainability Index - wat al sinds het begin in 1999 het geval is.
    
  • Wij hebben een groeiend aantal op duurzaamheid gerichte producten ontwikkeld en gelanceerd, inclusief energie-efficiënte films voor tablets, groenere Post-it® Notes, air-barrier oplossingen voor gebouwen, Envision® grafische folie, 360 Encompass™ gezondheid informatiesystemen en een energiebesparende, prijswinnende LED-technologie.
  • Het aanhoudend succes van ons Pollution Prevention Pays programma heeft bijna 2 miljoen ton lucht-, water- en afvalvervuiling voorkomen, en een reductie gerealiseerd op absolute basis van onze wereldwijde broeikasgasemissie van 57 procent tussen 2002 en 2013 (zelfs bij een 30 procent stijging van de omzet van het bedrijf over die periode).
  • Voortdurende ondersteuning om vitale ecosystemen overal ter wereld te beschermen en herstellen. In samenwerking met instanties zoals The Nature Conservancy heeft de 3M Foundation meer dan $21 miljoen geschonken om meer dan 400 000 ha te behouden.
  • Donaties met een waarde van meer dan $61,6 miljoen in contant geld wereldwijd en in producten in 2013.
  • Begin 2014 hebben wij ons aangesloten bij Global Compact van de Verenigde Naties. Hoewel 3M altijd al in overeenstemming met de kernwaarden van Global Compact handelde, zijn wij er trots op om onze toewijding aan haar 10 principes op het gebied van de rechten van de mens, de arbeid, het milieu en anti-corruptie en de groei van onze partnership met deze organisatie te formaliseren.

  Terwijl we onze successen vieren erkennen wij tegelijkertijd de omvang van de uitdagingen die wij wereldwijd het hoofd moeten bieden. Dit zal niet gemakkelijk zijn en wij zullen daarbij onze manier van werken moeten aanpassen, net zoals hoe wij lange termijnbeslissingen nemen en hoe wij samenwerken. Maar wij zijn er van overtuigd dat wij, door samen te werken met onze klanten en partners en door mensen de kans te geven om hun eigen creativiteit en passie toe te passen, de transformatie mogelijk kunnen maken die nodig is voor zowel het bedrijfsleven als de gemeenschap.

  De 3M-ers vormen een toegewijd team, 89.500 man sterk, die klaar staan om een duurzamere toekomst te helpen scheppen. Wij zijn van plan dit te doen door producten te ontwikkelen die de inspanningen van onze klanten op het gebied van duurzaamheid ondersteunen, duurzaamheidsprincipes te verwerken in onze hele supply chain, en, wat wellicht het belangrijkste is, om de handen in elkaar te slaan voor een gemeenschappelijk doel.

  Ik ben er trots op een 3M-er te zijn die zich volledig inzet om dit te bereiken en ik vind het geweldig dat 3M zo'n rol kan spelen om iedereen, overal een beter leven te helpen geven.

  Inge G. Thulin
  Chairman, President en CEO


Product voorbeelden