Jongen kijkt uit over het water
Science Applied to Life. Every Life.

Wij committeren ons om ons bedrijf, onze aarde en elk leven te verbeteren.

Lees hoe

Duurzaamheid bij 3M

Het behoud van de aarde, en ons bedrijf, betekent dat wij natuurlijke rijkdommen moeten beschermen en mensen en gemeenschappen over de hele wereld stimuleren om  vooruitgang te boeken. Het betekent dat economische, milieu- en sociale factoren in evenwicht moeten worden gebracht en mondiale uitdagingen het hoofd moeten worden geboden. En het betekent vooral dat wij ons moeten verenigen voor een gezamenlijk doel: het leven van iedereen verbeteren.

 


Artikelen over wereldwijde uitdagingen

 • Verminderen telt op.

  3M™ Void Fillers, 3M™ Scotch-Weld™ Paste Adhesives en Light-Weight Polysulfide Sealants reduceren het gewicht van vliegtuigen, optimaliseren de efficiëntie, minimaliseren de kosten en reduceren op die manier de milieu-impact.

  Verminderen telt op. Verminderen telt op.
 • Hoe minder meer maakt bij de koeling van hardware.

  Door 3M™ Novec™ Engineered Fluids wordt minder energie verbruikt om hardware koel te houden (95% minder om precies te zijn) zodat u de hardware componenten dichter op elkaar kunt zetten.

  Hoe minder meer maakt bij de koeling van hardware. Hoe minder meer maakt bij de koeling van hardware.
 • Meer stroom, minder storing.

  Door aluminiumcomposiet te gebruiken als geleider van een hoogspanningskabel, kan deze twee maal zo veel elektrische stroom transporteren met de helft van het gewicht - zonder dat de bestaande infrastructuur hoeft te worden aangepast.

  Meer stroom, minder storing. Meer stroom, minder storing.

Artikelen over wereldwijde uitdagingen


Onze strategie

 

 • Onze duurzaamheids-doelstelling is om individuele groei wereldwijd te supporten en tegelijkertijd als bedrijf succesvol te zijn. Dit betekent het aanpakken van de duurzaamheidsuitdagingen waar de wereld voor staat – zoals de beschikbaarheid en veiligheid van energie, de uitputting van natuurlijke grondstoffen, de gezondheid en veiligheid van mensen, onderwijs en ontwikkeling – terwijl wij onze visie voor groei niet uit het oog verliezen.

  • 3M Technology Advancing Every Company
  • 3M Products Enhancing Every Home
  • 3M Innovation Improving Every Life

  Net zoals vele organisaties, streven wij ernaar om de drie steunpilaren van duurzaamheid in evenwicht te houden:

  • Economisch succes: Ontwikkelen van gedifferentieerde, praktische en ingenieuze oplossingen voor duurzaamheid-uitdagingen.
  • Milieubescherming: Leveren van praktische en doeltreffende oplossingen en producten die de milieuproblematiek aanpakken.
  • Sociale verantwoordelijkheid: Faciliteren van overleg met de voornaamste stakeholders om ons duurzaam ondernemen constant te verbeteren.

  Lees meer over de manier waarop wij wereldwijde uitdagingenhet hoofd bieden.


Doelstellingen en voortgang

 

 • Het enige wat we nog fijner vinden dan een goed idee, zijn goede resultaten. Op het gebied van duurzaamheid toon je uitmuntendheid aan met bewijs. Van 57% broeikasgas reductie tot een lager waterverbruik en het minder uitstoten van vervuilende stoffen, onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid hebben resultaten. Lees verder.


Product voorbeelden