Welkom bij de campagne De keuze van de werknemers
 • Werknemer in beschermende overall

  3M lanceert nieuwe campagne om werknemers een stem te geven bij de keuze van PBM

  3M heeft een nieuwe campagne gelanceerd om werknemers naar voren te halen in het besluitvormingsproces voor de keuze van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Alan McArthur, technisch supervisor bij het technologiebedrijf, dat wetenschap hoog in het vaandel heeft staan, legt uit waarom dit zo belangrijk is voor een veiligere werkplek.

  Beslissingen nemen over de beste PBM voor uw werknemers is geen sinecure, vooral niet als er zoveel verschillende opties beschikbaar zijn.

  Als het product uw werknemers echter afdoende moet gaan beschermen, moet het worden afgestemd op de gebruiker, de taak en de omgeving waarin het wordt gebruikt.

  Hoewel het beschermingsnivau de hoogste prioriteit heeft, moet comfort ook een belangrijke rol spelen bij het selectieproces.

 • Als werknemers hun PBM comfortabel vinden, zullen ze het sneller accepteren, maar degenen die er anders over denken, zijn misschien geneigd om hun PBM op een verkeerde manier of helemaal niet te dragen. Hierdoor vermindert of verdwijnt het beschermingsniveau en lopen ze risico´s.

  Maar omdat comfort zoiets persoonlijks is, is het moeilijk om de balans te bepalen.

  Daarom heeft 3M de campagne ´De keuze van de werknemers´ gelanceerd. Bij 3M maken we graag veel werk van comfortabel en goed ontworpen uitrusting, die wordt samengesteld op basis van de behoeften van de dragers.

  Als onderdeel van onze campagne benadrukken we het belang van werknemerdeelname aan het selectieproces voor de PBM en kunnen we adviseren over de beste manier waarop u werknemers kunt interesseren voor het onderwerp. En dit heeft vele voordelen
  Werknemer bezig met slijpen van metaal terwijl hij persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) draagt. Overleg met het personeel over PBM zal het belang van gebruik van de bescherming versterken. Wanneer veiligheidsmanagers de tijd nemen om te luisteren naar hun meningen, zal dit voor werknemers de bevestiging zijn dat hun meningen ertoe doen, waarmee tevens open discussies over veiligheid en gezondheid op de werkplek worden gestimuleerd.

  Voor veiligheidsmanagers die altijd krap in hun tijd zitten, ziet dit eruit als alweer een taak die aan de ellenlange lijst wordt toegevoegd. Maar we zijn ervan overtuigd dat werknemers betrokken maken aan het begin van het selectieproces op de lange duur tijd kan besparen, omdat er waarschijnlijk minder problemen zullen zijn wanneer de PBM worden uitgerold.

 • Werknemer in beschermende overall en met motoraangedreven luchtsysteem

  Ik geef u een paar succesvolle tips om werknemers daadwerkelijk betrokken te maken;

  • Ten eerste moet u de aard en het niveau bepalen van de bescherming die nodig is voor de specifieke taak. Zodra u dit zeker weet, kunt u gaan kijken naar de verschillende typen PBM die beschikbaar zijn. Dat is het moment waarop u moet overwegen om uw werknemers erin te betrekken.

  • Om te achterhalen of de bescherming comfortabel is en geschikt is voor de taak, kunt u uw vragen het beste stellen aan degenen die de bescherming zullen gebruiken. Ga rond de tafel zitten met de doelgroep, dan kunt u direct van de werknemers te weten komen wat ze wel en niet zien zitten en de mogelijkheden terugbrengen tot enkele opties die nader onderzocht moeten worden.

  • Omdat er zoveel keuze is, is het lastig om u aan de hand van een catalogus voor te stellen wat het beste zal zijn voor uw team. Bij 3M hebben we daar begrip voor, daarom mag u van ons producten uitgebreid gratis uitproberen. Dit biedt werknemers een uitstekende gelegenheid om een oplossing uit te proberen en te ervaren of die geschikt voor hen is. Om u te helpen de juiste feedback te krijgen, hebben we ook vragenlijsten, aan de hand waarvan u kunt besluiten welke PBM het meest geschikt zijn voor uw team.

 • Als u deze tips niet uit het oog verliest, zullen werknemers de PBM vaker accepteren en heeft u meer zekerheid dat uw werknemers zijn beschermd. 3M staat u graag bij om ervoor te zorgen dat uw werknemers elke dag veilig en gezond naar huis gaan. U kunt meer te weten komen over de hulp die we kunnen bieden door naar www.3M.co.uk/workerschoices te gaan.