• Risicobeoordeling PBM - Hiërarchie van beheersmaatregelen

  Twee veiligheidsmanagers die aantekeningen maken uit de whitepaper Hiërarchie van beheersmaatregelen

  Eerste pagina van whitepaper Hiërarchie van beheersmaatregelen

  • Kom meer te weten over PBM-risicobeoordeling en de hiërarchie van beheersmaatregelen

   • Risico's voor de gezondheid en veiligheid van werknemers als gevolg van beroepsactiviteiten moeten adequaat worden aangepakt, zodat het risico tot het laagste redelijke of technisch haalbare niveau wordt beperkt, maar hoe kunt u de risico's effectief tot een minimum beperken en beheersen en ervoor zorgen dat u zich aan de wettelijke verplichtingen van de werkgever houdt?

    Een goede gezondheid en veiligheid op het werk is het risico op ongevallen of het ontwikkelen van beroepsziekten op een structurele en hiërarchische manier wegnemen of verminderen. De belangrijkste principes zijn het eliminatie, vervanging en de toepassing van technische en organisatorische maatregelen vóór het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

    Deze paper behandelt de hiërarchie van maatregelen voor het beschermen van werknemers en de belangrijkste stappen voor de succesvolle implementatie van PBM.

   • Ontdek de belangrijkste principes achter elke stap in de hiërarchie
   • Begrijp waarom het gebruik van PBM onderaan de hiërarchie staat
   • Kom meer te weten over het verschil tussen collectieve en individuele bescherming
   • Krijg inzicht in de vijf stappen van een risicobeoordeling
   • Ontdek wat de belangrijkste onderdelen zijn voor de implementatie van een PBM-programma

  Vul dit formulier in om de whitepaper (pdf) te downloaden.
  • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

  • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

  • Verzenden Verzenden

  Helaas.

  Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw.

  Bedankt.

  We hebben je verzoek ontvangen.

  Whitepaper downloaden (PDF, 4.9 MB)


  PBM-risicobeoordeling en hiërarchie van beheersmaatregelen: Veelgestelde vragen

  Maatregelen nemen om de blootstelling aan beroepsrisico's te beperken is de fundamentele methode om werknemers te beschermen. Van oudsher wordt een hiërarchie van beheersmaatregelen gebruikt om te bepalen hoe haalbare en effectieve beheersoplossingen kunnen worden geïmplementeerd.

  • De hiërarchie van beheersmaatregelen is een benadering van omgevingsveiligheid (in dit geval de werkplek) waarbij beschermingsmaatregelen in 5 fasen worden onderverdeeld, in volgorde van meest naar minst effectief:

   Eliminatie is de best mogelijke verdediging. Wanneer u een gevaar elimineert, bant u het uit of verwijdert u het uit de omgeving waar het mensen kan treffen. Het genezen van een ziekte of het vinden van een manier waarop werknemers hun werk kunnen doen zonder van de grond te hoeven komen, zijn voorbeelden van eliminatie.

   Vervanging is de op één na beste verdediging. Het betekent het gevaarlijke aspect of de manier van werken vervangen door iets anders – iets ongevaarlijks of minder gevaarlijks. Misschien vervangt u bijvoorbeeld een stuk snijgereedschap door een met minder scherpe randen, of schakelt u over van een gevaarlijk schoonmaakmiddel naar een middel dat geen giftige dampen produceert.

   Technische maatregelen zijn de volgende verdedigingslinie. Als u een oplossing voor een gevaar creëert, scheidt u mensen fysiek van het gevaar. Voorbeelden van technische maatregelen zijn vangrails, scheidingswanden, geluiddempende materialen, geautomatiseerde machines, enzovoort.

   Organisatorische maatregelen zijn niet zo effectief als technische, maar kunnen mensen toch veilig houden. Het idee hier is om de manier waarop mensen werken te veranderen – bijvoorbeeld door regels en beleid (bv. 'werknemers moeten elke 90 minuten hun handen wassen') of bewegwijzering ('niet betreden').

   Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn de laatste verdedigingslinie. Als u het probleem niet kunt oplossen, het niet kunt ruilen voor iets anders, of het kunt oplossen of beheersen, is de enige optie die overblijft om mensen te voorzien van uitrusting zoals helmen, veiligheidsbrillen, handschoenen, laarzen, stofmaskers en hazmat-pakken.

  Veiligheidsmanager die persoonlijke beschermingsmiddelen van 3M draagt

  Laten we contact houden

  Meld u vandaag nog aan om de laatste informatie te ontvangen over hulpmiddelen van 3M voor gezondheids- en veiligheidsprofessionals.

  AANMELDEN VOOR COMMUNICATIE