1. Nederland
 2. Coronavirus
Focus op de frontlinies van COVID-19

Focus op de frontlinies van COVID-19

3M benadert de COVID 19-pandemie vanuit alle invalshoeken en vanuit alle relevante stakeholders.

Tijdens deze wereldwijde crisis staat de veiligheid van onze werknemers en het publiek, met inbegrip van zorgmedewerkers en hulpverleners, voorop. We zijn dankbaar voor het werk dat onze medewerkers verzetten ter ondersteuning van de volksgezondheid en nemen maatregelen om hun welzijn te beschermen, inclusief, waar mogelijk, het werken op afstand en gedegen beveiligingsprotocollen in onze faciliteiten.

Sinds januari heeft 3M de productie van N95/FFP2 maskers verdubbeld tot 1,1 miljard per jaar in zijn wereldwijde productiefaciliteiten, waaronder die in de Verenigde Staten, Azië en Europa. 3M zal zijn capaciteit binnen de komende 12 maanden opnieuw verdubbelen tot 2 miljard per jaar.

Gedurende deze crisis ondervindt 3M een ongekende stijging van de vraag naar N95/FFP2 maskers, en de vraag zal het aanbod in de nabije toekomst overtreffen. Terwijl we hard werken aan de uitbreiding van onze eigen productie, werken we ook samen met overheden en anderen aan het prioriteren, trianguleren en bijsturen van voorraden om te voldoen aan de meest kritische behoeften en gebieden. Daarnaast werkt 3M samen met andere bedrijven aan een reeks innovatieve oplossingen om zorgverleners en eerste-hulpverleners te beschermen.

 • Verhoging productie van N95/FFP2-maskers
  Verhoging productie van N95/FFP2-maskers
  • Verdubbeld: Sinds het begin van de uitbraak hebben we de wereldwijde productie van N95/FFP2-maskers verdubbeld.
  • 24/7: De productielijnen draaien 24 uur per dag, zeven dagen per week.
  • 2 miljard: Actie ondernomen zodat 3M de aantallen N95/FFP2-maskers binnen 12 maanden opnieuw kan verdubbelen tot 2 miljard wereldwijd.
 • Producten leveren aan degenen die ze het hardst nodig hebben
  Producten leveren aan degenen die ze het hardst nodig hebben
  • Cruciale behoeften: In regio's en landen over de hele wereld werkt 3M samen met overheden, distributeurs en anderen om prioriteit te geven aan leveringen die bestemd zijn voor de meest cruciale klanten en de volksgezondheid.
  • Samenwerking: Samenwerken met regeringen om handelsbarrières te doorbreken en maskers sturen naar gebieden in de wereld waar de nood het hoogst is.
 • Bestrijding van prijsmisbruik, fraude en namaak
  Bestrijding van prijsmisbruik, fraude en namaak
  • Dezelfde prijzen: 3M heeft in deze crisis de prijzen voor maskers niet verhoogd en zal dat ook niet doen.
  • Vervolgen van derden: 3M werkt samen met handhavingsinstanties over de hele wereld om krachtig op te treden tegen derden die van deze crisis willen profiteren.
  • Fraude melden: Als klanten frauduleuze activiteiten vermoeden, dan kunnen ze hun zorgen melden op de website van 3M.
 • Bescherming van werknemers en behoud van bedrijfscontinuïteit
  Bescherming van werknemers en behoud van bedrijfscontinuïteit
  • Support: We hebben maatregelen getroffen om onze werknemers te beschermen en blijven werkplekken over de hele wereld monitoren om ervoor te zorgen dat onze mensen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.
  • Activiteiten voortzetten: 3M heeft zijn activiteiten in verschillende omstandigheden over de hele wereld kunnen voortzetten door anders te werken, samen te werken met lokale experts en overheden en wereldwijd samen te werken.
  • Open communicatie: Alles is erop gericht om onze klanten te bedienen en we zullen in deze dynamische omstandigheden regelmatig en open communiceren.

Namaak en frauduleuze activiteiten

Namaak en frauduleuze activiteiten

Als u zich zorgen maakt over mogelijk frauduleuze activiteiten, prijsmisbruik of namaakproducten van 3M, kunt u ze hier melden:

 • 3M raadt u aan om onze producten alleen te kopen bij een geautoriseerde 3M-distributeur of -dealer.
  Dit biedt de grootste garantie dat u authentieke 3M-producten krijgt.

  Als u hulp nodig hebt bij het vinden van geautoriseerde 3M-distributeurs en -dealers bij u in de buurt, neem dan contact op met uw lokale 3M-vertegenwoordiger of 3M Help Center of kijk op de website bij het betreffende product naar 'Waar te koop'.


Meer informatie over essentiële 3M-producten en toegang tot nuttige bronnen

 • De juiste keuze en het juiste gebruik van maskers zijn essentieel om de blootstelling aan verontreinigingen in de lucht te verminderen. Bekijk technische datasheets, instructievideo's, informatie over het testen van de pasvorm en meer informatie om u te helpen uw medewerkers en uzelf te beschermen.