1. Nederland
 2. Euroskills
 3. Thomas Rudlstorfer (Oostenrijk) - natuursteenbewerker
 • Thomas Rudlstorfer (Oostenrijk) - natuursteenbewerker

  Background Background Background

  Thomas Rudlstorfer (Oostenrijk) - natuursteenbewerker

  “Ik hou van het artistieke aspect, het met mijn handen werken. Ik vind dat echt fascinerend, dat ik kunst kan scheppen, want wat ik doe, zit heel dicht tegen kunst aan.“

  Thomas Rudlstorfer (Oostenrijk) - natuursteenbewerker

  “Ik hou van het artistieke aspect, het met mijn handen werken. Ik vind dat echt fascinerend, dat ik kunst kan scheppen, want wat ik doe, zit heel dicht tegen kunst aan.“

  Thomas Rudlstorfer (Oostenrijk) - natuursteenbewerker

  “Ik hou van het artistieke aspect, het met mijn handen werken. Ik vind dat echt fascinerend, dat ik kunst kan scheppen, want wat ik doe, zit heel dicht tegen kunst aan."

  • Thomas Rudlstorfer

   Onze volgende kandidaat maakt ook deel uit van het Oostenrijkse team: Thomas, 22 jaar oud, een uitstekende, dynamische steenhouwer! Thomas woont en werkt in Opper-Oostenrijk en kwam toevallig in dit beroep terecht na een snuffelstage via school die resulteerde in een baan. Thomas deed nog maar een jaar geleden mee aan zijn eerste competitie, het Oostenrijkse nationale kampioenschap, waar hij bewees een ticket naar EuroSkills™ 2016 te verdienen. Gezien het snel groeiende succes van Thomas denken we dat het lot hem naar de snuffelstage bij natuursteenbewerking heeft geleid, en we hopen snel meer van zijn werk te zien.

   Voorbereiding en 3M

   “Het is een geweldige ervaring om alle leden van het Oostenrijkse team te ontmoeten en ik heb veel van ze geleerd. We hebben allemaal het vertrouwen dat we er samen voor gaan en dat we elkaar steunen.”

   Thomas hoorde pas veel later dan de meeste van zijn concurrenten dat er zoiets bestond als vakmanschapscompetities. Daarom deed hij pas op zijn 21ste voor het eerst mee aan een competitie, maar daarmee kwalificeerde hij zich wel meteen voor EuroSkills™ 2016. Om zich niet in het nadeel te voelen ten opzichte van zijn meer ervaren concurrenten als hij onder tijds- en kwaliteitsdruk moet werken, oefent Thomas veel met zijn mentor, Bernhard. Hij heeft al heel wat weken doorgebracht in de werkplaats van zijn mentor in Salzburg, waar zij beiden werken aan zijn precisie en snelheid. Thomas weet dat hij zich vertrouwd moet maken met het proefstuk dat hij in Göteborg moet maken en moet wennen aan de gereedschappen van 3M, waarmee hij nauwkeuriger kan werken.

   Verwachtingen EuroSkills

   “Ik denk dat ik leuke mensen zal ontmoeten, nieuwe contacten zal leggen en natuurlijk dat ik daar een leuke tijd heb. Bovendien hoop ik mijn vakmanschap te verbeteren en mijn professionele netwerk uit te breiden.”

   Thomas is een ambitieuze jonge natuursteenbewerker. Hij verwacht dat hij een van de beste deelnemers van EuroSkills™ 2016 is en hij is heel erg gemotiveerd om zijn verwachtingen waar te maken.

    
   DO NOT DELETE

   Euroskills 2016