Consumenten
 • share

  Twee Edisons voor innovatie

  share
  3M Background Pattern 3M Background Pattern 3M Background Pattern

  3M beloond voor technologische innovaties met Edison Awards 2017

   

  Lees meer over de Edison Awards 2017

  3M beloond voor technologische innovaties met Edison Awards 2017

   

  Lees meer over de Edison Awards 2017

  3M beloond voor technologische innovaties met Edison Awards 2017

   

  Lees meer over de Edison Awards 2017

   

  • In 1902 was Thomas Edison nog steeds een enthousiaste uitvinder. Zijn vindingrijkheid en zijn wetenschappelijke activiteiten leidden tot technologieën die het dagelijks leven van miljoenen mensen zouden veranderen. 1902 was ook het geboortejaar van 3M, dat sindsdien wetenschap toepast op het leven met dezelfde vastberadenheid als Edison om zo het dagelijkse leven van haar klanten te verbeteren.

   Twee van 3M’s meest innovatieve en vooruitstrevende technologieën zijn bekroond met een Edison Award 2017.
   Deze wereldwijde erkenning bekroont vernieuwers die zorgen voor een positieve impact op de wereld.
   De 3M™ Molecular Detection Assay 2 van de divisie 3M-Voedselveiligheid ontving een gouden en de 3M™ Mobile True Definition Scanner van de divisie 3M-Oral Care een bronzen Edison Award in de categorie diagnostische tools.

   De finalisten in elke categorie werden beoordeeld door een jury van meer dan 3000 bedrijfsleiders en academici op het gebied van productontwikkeling, design, engineering, wetenschap en geneeskunde. De winnaars werden gekozen op basis van hun uitmuntendheid op het vlak van concept, toegevoegde waarde, toepassing en impact.

  • image

   Goud voor de 3M Molecular Detection Assay 2

   Het Moleculair Detectiesysteem van 3M kan ziekmakende (pathogene) bacteriën detecteren uit voedselmonsters en monsters uit de voedselproductieomgeving. Het systeem is gebaseerd op een combinatie van twee technologieën: Isotherme DNA amplificatie en bioluminescentie detectie. Gebruikers hebben alleen een verrijkt monster nodig, een standaard laptop en het 3M Molecular Detection Instrument, een klein randapparaat van dezelfde grootte als een tabletcomputer. Pathogenspecifieke testkits zijn verkrijgbaar voor het identificeren van Salmonella, E. coli O157 (inclusief H7), Listeria, Listeria mono en Cronobacter.

   Testen zijn uit te voeren voor meerdere organismen in slechts twee overdrachtstappen en in één enkele run. Zo wordt de tijd van de laborant bespaard. Een conventionele polymerase kettingreactie (PCR) methode typisch vereist meerdere stappen voor de bereiding van reagens en DNA-extractie. Het 3M Moleculair Detectie Systeem biedt kleurgecodeerde reagentia die gereed zijn voor gebruik en alleen twee overgangsstappen vereisen zonder aparte extractie.

  • Nog belangrijker, er is geen tijdrovende thermische cyclus zoals bij PCR. De systeemreactie werkt bij een constante temperatuur van 60 graden Celsius. Het systeemvoert amplicaties uit in 75 minuten, geautomatiseerd en met kleur gecodeerde real-time resultaten.
   “Bij 3M werken we hard om de voedselveiligheid te verhogen door middel van onze transformationele technologie die de gezondheid van consumenten helpt bewaren en tegelijkertijd de productiviteit optimaliseert en de merken van onze klanten beschermt”, zegt Polly Foss, vicepresident en general manager voor 3M Voedselveiligheid. “We zijn dan ook bijzonder trots op deze Award, die ons engagement aantoont voor innovatieve oplossingen die zorgen voor veiligheid en kwaliteit in onze voedselbevoorrading.”

  • image

   Brons voor de 3M Mobile True Definition Scanner

   De 3M Mobile True Definition Scanner van 3M Oral Care is een unieke draagbare intra-orale scanner die een haarscherpe digitale afdruk van het gebit maakt en als eerste volledig op een tablet werkt. De tandarts kan de patiënt in de tandartsstoel de tablet in handen geven en mee laten kijken. Hierdoor is het gemakkelijker en duidelijker isaom de aanpak met elkaar te bespreken.

   De tandarts kan de mobiele scanner gemakkelijk met zich meedragen, wat meer bewegingsruimte biedt aan de arts en de assistent.

   “Het is een eer om een Edison Award te ontvangen voor onze innovatieve aanpak in de mondzorg en voor onze engagement voor de digitale vooruitgang in de industrie", aldus James Ingebrand, voorzitter en general manager van 3M Oral Care. “Een positieve impact hebben op zowel kwaliteit van de behandelmogelijkheden van tandartsen als op de orale gezondheid van de patiënt, is het belangrijkste aspect van ons werk hier bij 3M. Deze erkenning stellen we zeer op prijs.”