3M™ Scotch-Weld™ Schroefdraadborgmiddel TL42, 250 ml

  • 3M ID 7100034072

Vult schroefdraden volledig en dicht deze af om corrosie, roest en lekken te voorkomen

Helpt de koppeling te behouden

Verwijderbaar met handgereedschappen

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Veiligheidsinformatieblad (PDF, 0B)

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Laten we samenwerken! 3M-producten zijn voortdurend in ontwikkeling om beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van het juiste product voor uw project of als u andere vragen heeft over 3M-oplossingen.

Bel ons (+31) 15 78 22 333

Details

Hoogtepunten
  • Vult schroefdraden volledig en dicht deze af om corrosie, roest en lekken te voorkomen
  • Helpt de koppeling te behouden
  • Verwijderbaar met handgereedschappen
  • Houdt ongelijksoortige metalen stevig vast
  • Helpt uitrusting bedrijfsklaar en productie op gang te houden

3M™ Scotch-Weld™ Schroefdraadborgmiddel TL42 biedt vibratie-, corrosie- en schokbestendigheid voor bevestigingsmiddelen in gemonteerde vorm. Deze anaerobe lijm met gemiddelde sterkte wordt afgegeven als een ééncomponentproduct.

Het 3M™ Scotch-Weld™ Schroefdraadborgmiddel verhardt en verzegelt assemblages met schroefdraad om trillingen te dempen en losraken of lekken van vastgezette bevestigingsmiddelen te voorkomen. Door deze lijm aan te brengen op bevestigingsmiddelen voordat u deze aanhaalt, houdt u vocht buiten en voorkomt u corrosie. Aanbrengen is snel en eenvoudig; u hoeft slechts het flesje samen te knijpen op de gewenste plaats. De anaerobe formule begint snel uit te harden tot een polymeer dat verzegelt, vastzet en vasthoudt. De lijm met gemiddelde sterkte laat los wanneer dit nodig is met normale handgereedschappen. Schroefdraadborgmiddel TL42 is effectief voor vastzetten, dempen van trillingen, borgen van schroefdraad, verzegelen, vastkleven, lijmen en hechten bij assemblages met schroefdraad. Het komt onder andere van pas bij toegangsbouten voor machinegereedschappen, bouten van hydraulische systemen, bouten van versnellingsbakken/aandrijfassen, schroeven van lagerkappen, schroeven met verzonken koppen en bouten van transportrollen. Getest volgens Militaire specificatie, MIL-S-46163A. Anaerobe lijmen hebben een unieke samenstelling, speciaal bedoeld om uit te harden zonder aanwezigheid van zuurstof. De term 'anaeroob' betekent 'leven zonder lucht' en in afwezigheid van zuurstof wordt een chemische kettingreactie in gang gezet die ervoor zorgt dat de lijm polymeriseert. Contact met metaal versnelt het polymerisatieproces en het uithardingsproces in hoge mate, waarbij sterk, kruislings gekoppeld kunststof wordt gevormd dat een agressieve hechting met een effectieve afschuifsterkte biedt. Deze lijmen, waarnaar meestal wordt verwezen onder de naam schroefdraadborgmiddelen, schroefdraadafdichtmiddelen, bevestigingsmaterialen en flensafdichtmiddelen, worden vaak gebruikt om de afdichting, oftewel de houdkracht, te verbeteren in de schroefdraden van verbonden bevestigingssystemen, zoals moer-en-bout-bevestigingen. Bij een moer-en-bout-verbinding kan sprake zijn van niet meer dan 15% metaal-op-metaal-contact en zelfs een kleine hoeveelheid anaerobe lijm vult gemakkelijk alle tussenruimten tussen de schroefdraden, waarna de lijm uithardt tot een thermisch vormbare kunststof. Deze unieke lijmen met hoge viscositeit zijn gemakkelijk te doseren, harden snel uit en bieden een effectieve momentsterkte. Daarnaast zijn ze bestand tegen temperatuur en trillingen, en houden ze vocht en gassen buiten om te beschermen tegen corrosie. Anaerobe lijmen c

Typische Eigenschappen

Hulpmiddelen