1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Schuurmaterialen
 4. Schuurschijven
 5. Non-woven schuurschijven
 6. Scotch-Brite™ Clean and Strip Schijf XT Extra Cut

Scotch-Brite™ Clean and Strip Schijf XT Extra Cut

 • Beschikbare opties
 • | Selecteer productopties voor IDs.

Verwijdert zware roest, dikke verf en corrosie en reinigt de lasnaden snel

Aluminiumoxide verwijdert de toplaag intensief en zorgt voor verfijning van het blanke metaal eronder

Hoge mate van vervormbaarheid staat garant voor een groter contactoppervlak en een snellere materiaalafname

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Technisch gegevensblad (PDF, 344KB)

Details

Hoogtepunten
 • Verwijdert zware roest, dikke verf en corrosie en reinigt de lasnaden snel
 • Aluminiumoxide verwijdert de toplaag intensief en zorgt voor verfijning van het blanke metaal eronder
 • Hoge mate van vervormbaarheid staat garant voor een groter contactoppervlak en een snellere materiaalafname
 • Hoogwaardige vezels zijn bestand tegen afbrokkelen en presteren goed op de randen
 • Bestand tegen vollopen voor een consistente snijwerking
 • Hoge snelheid en weinig vibratie

De Scotch-Brite™ Clean & Strip XT Pro Extra Cut Schijf beschikt over een schuurmineraal op basis van aluminiumoxide dat is opgenomen in een open nylon webstructuur. Onze schijven zijn ontworpen voor het verwijderen van zware coatings, zoals zware roest, dikke verf en corrosie, en voor blending en verfijning van het blank metaal eronder.

U kunt beschikken over meer vervormbaarheid zonder concessies te doen aan de sterkte bij het voorbewerken van metalen oppervlakken of het verwijderen van roest en lak met Scotch-Brite™ Clean & Strip XT Pro Extra Cut Schijf. Onze schijven zijn voorzien van een combinatie van vernieuwde vezeldraden, hars en een schuurmineraal op basis van aluminiumoxide die zo een dik, open web vormen. De elastische aard van de vezels betekent dat onze schijven de contouren van het werkstuk met grotere precisie kunnen volgen om zo een groter contactoppervlak te bereiken voor een snellere materiaalafname. Ze passen zich aan lasnaden aan, zodat deze kunnen worden geschuurd zonder te worden verwijderd en ze geven toegang tot lastig te bereiken plekken. Aluminiumoxide is een zeer hard mineraal, dat een hoge snijwerking biedt. Het wordt vaak gebruikt in toepassingen onder hoge druk zoals snijden en verwijderen van lasnaden, het werkt intensief bij het verwijderen van zware roest, dikke verf en corrosie zonder uithollingen achter te laten en het zorgt tegelijkertijd voor de voorbereiding van het basismateriaal eronder. Dit betekent dat gebruikers een coating van het werkstuk kunnen verwijderen om dit gereed te maken voor las- of lijmbewerkingen met dezelfde schijf. Hierdoor wordt de tijd bespaard die anders nodig is voor het verwisselen van schuurmiddelen. Bovendien kan het slijpsel via gaten in het web ontsnappen, zodat het schuurmateriaal minder snel verstopt raakt. De versterkende hars van de schijf wordt door het gebruik geleidelijk afgebroken zodat nieuwe vezels en superscherp schuurmateriaal op basis van aluminiumoxide vrijkomt, waardoor tijdens de levensduur van de schijf een consistente snijwerking gewaarborgd blijft. De hoogwaardige vezels zijn bestand tegen afbrokkelen en bieden weinig vibratie, werken met hoge snelheid en beschikken over een lange levensduur.

Voorgestelde toepassingen
 • Reinigen van lasnaden en verwijderen van zware roest, roestputjes, dikke verf, corrosie en verkleuringen van lasnaden

Typische Eigenschappen

Hulpmiddelen

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M

Stuur ons een bericht

Bedankt voor uw interesse in 3M. Om ons te helpen uw vraag effectief te beheren en te beantwoorden, vragen we u vriendelijk om wat belangrijke informatie te verstrekken, waaronder uw contactgegevens. De door u verstrekte informatie, wordt gebruikt om op uw verzoek te reageren via e-mail of telefoon door een 3M vertegenwoordiger of door een van onze geautoriseerde zakenpartners waarmee we mogelijk uw persoonsgegevens zullen delen in overeenstemming met het 3M privacybeleid.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Bericht verzenden

Badankt voor het contact opnemen met 3M

Wij hebben uw bericht ontvangen en bekijken momenteel uw aanvraag
Een van onze vertegenwoordigers neemt contact met u op via telefoon of email.

An error occurred.