3M™ Scotch-Weld™ PUR Reactieve Smeltlijm TS230 Zwart

  • Beschikbare opties
  • | Selecteer productopties voor IDs.

Lange open- en uithardingstijden, voor voldoende tijd om onderdelen te positioneren

Sterke hechting dankzij formule die bestand is tegen weekmakers

Hechtingsmiddel voor meerdere materialen dat geschikt is voor een breed scala van gelijksoortige en ongelijksoortige ondergronden

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Veiligheidsinformatieblad (PDF, 0B)

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Laten we samenwerken! 3M-producten zijn voortdurend in ontwikkeling om beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van het juiste product voor uw project of als u andere vragen heeft over 3M-oplossingen.

Bel ons (+31) 15 78 22 333

Details

Hoogtepunten
  • Lange open- en uithardingstijden, voor voldoende tijd om onderdelen te positioneren
  • Sterke hechting dankzij formule die bestand is tegen weekmakers
  • Hechtingsmiddel voor meerdere materialen dat geschikt is voor een breed scala van gelijksoortige en ongelijksoortige ondergronden
  • Formule met 100 procent vaste stoffen: ideaal voor het hechten van vele hittegevoelige materialen
  • Eéncomponentlijm voor eenvoudige applicatie zonder mengen of gissen

De 3M™ Scotch-Weld™ PUR-lijm TS230 is een ééncomponent vochtuithardende structurele lijm die voor 100% uit vaste stoffen bestaat en waarmee u hout en bepaalde kunststoffen kunt hechten. Zowel de witte/gebroken witte als zwarte versie kan worden opgespoten/geëxtrudeerd en biedt lange open- en uithardingstijden. De langere open- en uithardingstijden betekenen dat u meer tijd hebt om onderdelen of verbindingen te positioneren voor een perfecte pasvorm voordat de lijm volledig uithardt.

Over 3M™ Scotch-Weld™ PUR-lijmen 3M™ Scotch-Weld™ PUR-lijmen zijn onze familie ééncomponent vochtuithardende urethaanlijmen. Deze lijmen worden warm aangebracht en kunnen een sterke hechting bieden aan een scala van ondergronden, waaronder hout, met vezels versterkt kunststof (FRP) en vele andere kunststoffen: aan hetzelfde materiaal, aan metaal en aan glas. Onze vochtuithardende formule hardt uit door een reactie aan te gaan met vocht in de lucht of de ondergrond. Naast opspuiten kunnen ze ook worden geëxtrudeerd vanuit handpistolen of op de werkbank gemonteerde pistolen. In de meeste toepassingen wordt gebruikgemaakt van bulkafgifteapparatuur. Onze ééncomponent PUR-lijmen zijn geschikt voor het hechten van een breed scala van kunststoffen waaronder polystyreen en polyacryl. Ze zijn tevens effectief op allerlei andere ondergronden, van aluminium en glas tot kunststof en hout. Aanbevolen toepassingen Vloeren leggen Auto-industrie‎ Bouwsector‎ Meubelen Bewegwijzering en reclameborden Consumentengoederen‎ Speciale voertuigen‎ Transport‎ Algemene industriële toepassingen‎ Militaire sector en overheid‎ Detailhandel‎ Elektronica‎ Houtbewerking‎ Verpakking‎ Onze ééncomponentlijmen vormen een zeer sterke hechting en kunnen worden gebruikt om vele hittegevoelige materialen te hechten. De formule met 100% vaste stoffen is zeer goed bestand tegen weekmakers en hecht goed op een uitgebreide reeks ondergronden, zowel gelijksoortig als ongelijksoortig. Anders dan tweecomponenten Onze producten in de reeks ééncomponent vochtuithardende reactieve polyurethaanlijmen (PUR-lijmen) beginnen uit te harden zodra ze worden blootgesteld aan vocht of luchtvochtigheid. In tegenstelling tot tweecomponenten reactieve lijmen worden vochtuithardende urethaanlijmen meer beïnvloed door vochtigheid dan door temperatuur. Als de relatieve luchtvochtigheid lager is dan 40% en de ondergrond een zeer lage mate van poreusheid heeft, wordt de uithardingssnelheid aanzienlijk vertraagd vanwege de lagere hoeveelheid beschikbaar vocht in de omliggende omgeving. Het verschil zit in de uitharding Er is een klein maar belangrijk verschil tussen de manier waarop vochtuithardende urethaanlijmen uitharden en de manier waarop op water of oplosmiddelen gebaseerde lijmen uitharden. Vochtuithardende lijmen harden uit door middel van een chemische en mechanische hechting.

Typische Eigenschappen

Hulpmiddelen