1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Persoonlijke beschermingsmiddelen
 4. Beschermende kleding
 5. Reflecterende stoffen
 6. 3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 8935, zilver, 25.4 mm x 100 m, 12 rollen/doos

3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 8935, zilver, 25.4 mm x 100 m, 12 rollen/doos

 • 3M-productnummer 8935
 • 3M ID 7000042461
 • UPC 00051138686079

Reflecterend weefsel zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht

Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469.

Kan worden gebruikt op tere stoffen die alleen chemisch kunnen worden gereinigd

Bekijk meer details

Details

Hoogtepunten
 • Reflecterend weefsel zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht
 • Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469
 • Kan worden gebruikt op tere stoffen die alleen chemisch kunnen worden gereinigd
 • Zeer ruime ontwerpmogelijkheden door simpele vormen en individuele afwerking

3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterend weefsel 8935 met hoge reflectiewaarden voor high-visibility kleding, met name brandweerkleding en brandwerende werkkleding.

Het 3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterend weefsel 8935 op high-visibility kleding, met name brandweerkleding en brandwerende werkkleding, vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht. Het materiaal licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager langs de kant van de weg staat. Het product wordt gekenmerkt door een hoge mate van hittebestendigheid en een uitstekende duurzaamheid tijdens gebruik. Het reflecterend weefsel van 3M bestaat uit blootliggende retroreflecterende glasbolletjes gelijmd op een duurzaam zuiver katoenen brandwerend weefsel met een speciale hechtlaag. Het voldoet aan de vereisten van ISO 20471 en overschrijdt ruimschoots de minimale reflectiewaarden die voor het hoogste prestatieniveau vereist zijn, en biedt daarmee een aanzienlijk betere zichtbaarheid. Omdat het basisweefsel bestaat uit katoen, heeft het reflecterende materiaal geen gevolgen voor de vlamvertragende eigenschappen van de kleding en voldoet het ruimschoots aan de prestatie-eisen voor beschermende kleding voor brandbestrijding van EN 469. Daarom is het een zeer goede keuze voor brandveilige beschermende kleding, met name als deze thuis wordt gewassen. Het reflecterend weefsel 8935 is zeer slijtvast en duurzaam, en kan eenvoudig thuis in de wasmachine worden gewassen op 60°C (50 wasbeurten conform ISO 20471). De folie kan ook chemisch worden gereinigd (30 wasbeurten conform ISO 3175). Het materiaal zelf kan worden gebruikt op tere stoffen. Bij grovere stoffen kan de gebruiker zelf de onderhoudsprocedure bepalen. Een ander voordeel: het materiaal is verkrijgbaar in verschillende breedten, er kan op worden geprint, het kan worden voorzien van borduurwerk, het kan in reliëf worden gemaakt en het kan worden gebruikt voor versieren of stempelen van onderdelen. Dat betekent dat individuele ontwerpen eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Bovendien zijn de retroreflecterende eigenschappen van het materiaal niet afhankelijk van het weefsel van de kleding en zorgen ze, ook nat, voor een goede impact. Dat betekent dat een goede zichtbaarheid is gegarandeerd bij vele invalshoeken, ook bij slechte weersomstandigheden Dankzij de gepatenteerde glasbolletjestechnologie van 3M heeft het materiaal een zeer textiel uiterlijk, waardoor de stof flexibel en licht is en een hoog draagcomfort biedt. Het merk 3M™ Scotchlite™ is bekend om zijn hoge kwaliteit. 3M is een wereldwijd toonaangevende leverancier van reflecterende materialen en biedt uitgebreide expertise en een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij levert dit multi-technologische bedrijf diverse beproefde diensten zoals klantondersteuning bij ontwerpontwikkeling en identificatie van gekwalificeerde partners.

Typische Eigenschappen

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M

Stuur ons een bericht

Bedankt voor uw interesse in 3M. Om ons te helpen uw vraag effectief te beheren en te beantwoorden, vragen we u vriendelijk om wat belangrijke informatie te verstrekken, waaronder uw contactgegevens. De door u verstrekte informatie, wordt gebruikt om op uw verzoek te reageren via e-mail of telefoon door een 3M vertegenwoordiger of door een van onze geautoriseerde zakenpartners waarmee we mogelijk uw persoonsgegevens zullen delen in overeenstemming met het 3M privacybeleid.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Bericht verzenden

Badankt voor het contact opnemen met 3M

Wij hebben uw bericht ontvangen en bekijken momenteel uw aanvraag
Een van onze vertegenwoordigers neemt contact met u op via telefoon of email.

An error occurred.