1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Persoonlijke beschermingsmiddelen
 4. Beschermende kleding
 5. Reflecterende stoffen
 6. 3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 8986, 914.4 mm x 50 m, 1 rol/doos

3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal 8986, 914.4 mm x 50 m, 1 rol/doos

 • Artikelnummer 8986914
 • 3M-productnummer 8986
 • 3M ID 7000055766
 • UPC 00051131885875,50051131885870

Het reflecterend weefsel vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht, en door de fluorescerende eigenschappen is het materiaal ´s nachts, en in de ochtend- en avondschemering zeer goed zichtbaar.

Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469.

Voldoet aan de ISO 20471-vereisten voor gecombineerd materiaal

Bekijk meer details

Details

Hoogtepunten
 • Het reflecterend weefsel vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht, en door de fluorescerende eigenschappen is het materiaal ´s nachts, en in de ochtend- en avondschemering zeer goed zichtbaar
 • Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469
 • Voldoet aan de ISO 20471-vereisten voor gecombineerd materiaal
 • Zeer ruime ontwerpmogelijkheden door simpele vormen en individuele afwerking
 • Meet meer dan 1010 ohm-cm², wat volgens de AATCC-testmethode 76-2000 wordt beschouwd als niet-geleidend

3M™ Scotchlite™ Fluorescerend oranje-rood reflecterend weefsel 8986 NFPA voor veiligheidskleding, zoals brandweerkleding en brandwerende werkkleding, waarvoor een hoge mate van zichtbaarheid ´s avonds en overdag vereist is.

Het 3M™ Scotchlite™ Fluorescerende oranje-rode reflecterend weefsel 8986 is ontwikkeld voor veiligheidskleding, zoals brandweerkleding en brandwerende werkkleding, waarvoor een hoge mate van zichtbaarheid ´s avonds en overdag vereist is. Het retroreflecterende deel van het weefsel licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager langs de kant van de weg staat. Het product wordt gekenmerkt door een hoge mate van hittebestendigheid en een uitstekende duurzaamheid tijdens gebruik. Het reflecterend weefsel van 3M bestaat uit retroreflecterende glasbolletjes gelijmd op een duurzaam zuiver katoenen brandwerend weefsel met een speciale hechtlaag. Het voldoet aan de vereisten van ISO 20471 en verbetert met zijn hoge reflectiewaarden de zichtbaarheid van mensen ´s nachts. De waarden overschrijden zelfs de minimale reflectiewaarden voor materialen met gecombineerde eigenschappen. Ook bij stralingswarmte en convectieve thermische belasting voldoet het materiaal niet alleen ruimschoots aan de minimaal vereiste reflectiewaarden maar ook aan de prestatie-eisen voor brandbestrijding. Tegelijkertijd zorgt de lichtgevende kleur ervoor dat de drager overdag goed opvalt. Omdat het basisweefsel bestaat uit 100% brandwerend katoen, heeft het reflecterende materiaal geen gevolgen voor de vlamvertragende eigenschappen van de kleding en voldoet het ruimschoots aan de prestatie-eisen voor beschermende kleding voor brandbestrijding van EN 469. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk. Het materiaal zelf kan worden gebruikt op tere stoffen. Bij grovere stoffen kan de gebruiker zelf de onderhoudsprocedure bepalen. Een ander voordeel: het materiaal is verkrijgbaar in verschillende breedten, er kan op worden geprint, het kan worden voorzien van borduurwerk, het kan in reliëf worden gemaakt en het kan worden gebruikt voor versieren of stempelen van onderdelen. Dat betekent dat individuele ontwerpen makkelijk en eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Bovendien zijn de retroreflecterende eigenschappen van het materiaal niet afhankelijk van het weefsel van de kleding, waardoor het materiaal vanuit veel verschillende invalshoeken goed zichtbaar is Tegelijk geeft de gepatenteerde glasbolletjestechnologie van 3M het materiaal een zeer textiel uiterlijk, waardoor de stof flexibel en licht is en een hoog draagcomfort biedt. Het merk 3M™ Scotchlite™ is bekend om zijn hoge kwaliteit. 3M is een wereldwijd toonaangevende leverancier van reflecterende materialen en biedt uitgebreide expertise en een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij levert dit multi-technologische bedrijf diverse beproefde diensten zoals klantondersteuning bij ontwerpontwikkeling en identificatie van gekwalificeerde partners.

Typische eigenschappen

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M